Wody perfumowane damskie

Lacoste Eau de Lacoste, L.12.12 Pour Elle Magnetic EDP

khy
    30 października 2022 o 11:31
    Jednoczesnie kwasna, jak i przeslodzona
    Slabe. Kwiatowo-owocowo pulpa, jednoczesnie kwasnawa, jak i poslodzona zbyt duza iloscia cukru. Pomarancze i mango ugnieciono tu z jasminem i roza, efekt budzi lekka groze. Jednoczesnie jest w tym zapachu jakas nieprzyjemna suchosc w tle, jakby owocow calkowicie wycisnietych z soku. Calosc nosi sie malo przyjemnie, chociaz nie mozna odmowic L.12.12 Pour Elle Magnetic EDP oryginalnosci, przypuszczam, ze moze sie podobac - ja jednak jestem bardzo na NIE.
    Kaisja
    21 kwietnia 2021 o 21:19
    Prześliczne perfumy, które boję się kupić tylko dlatego, że od zapachu mandarynek mam ataki migreny
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Nie wiem, jak Kreatorzy zapachów Lacoste to robią, ale wszystkie perfumy – lekkie – choć trwałe, "średniopółkowe", o w miarę rozsądnej cenie, w eleganckich, i ostentacyjnie skromnych buteleczkach, komponują z ogromnym znawstwem i wyrafinowaniem, tak dobierając bardzo popularne i prościutkie składniki, i w tak idealnie wyważonych proporcjach, że w zasadzie niemal zawsze powstają – perfumeryjne arcydzieła. W przypadku Magnetic też tak jest. Skromna buteleczka – bardziej praktyczna, niż ładna, choć przyznaję, że o pięknej barwie szkła, zawiera zapach o akordach waniliowych, słodkich, tropikalnych, fiołkowych, cytrusowych, owocowych i pudrowych, faktycznie najpierw przez krótką chwilę uderzając jawną, niemal rozerotyzowaną, radosną zmysłowością tropikalnych cytrusów. I choć owo uderzenie spodobało mi sie od razu bardzo, to raczej nie "moje" nuty zapachowe, z powodu nuty klementynki. Wypraktykowałam, że od woni mandarynek, mam migreny, i unikam kosmetyków bazujących na tym zapachu, ale – będę mieć na uwadze te perfumy, bo po kilkukrotnym testowaniu próbek, nie odnotowałam u siebie negatywnej reakcji, a te gorące, tropikalno-cytrusowo-mandarynkowe nuty ulotne są bardzo. I ustępują pola aromatowi... fiołka. Niebywałe połączenie, a udane – ogromnie. Fiołek też nie pachnie w tych "fioletowych" – zgodnie z barwą flakonika – perfumach zbyt ulotnie i delikatnie, a owszem – z klasą i elegancko, ale – upojnie. Często stosowany jest w perfumach lekkich i subtelnych, tymczasem nie ma w Magnetic nic wątłego w tym maleńkim, a cudownie wonnym kwiatuszku. Wręcz przeciwnie, jego wyraźna woń, zmysłowo docieplona w tle delikatnymi, słodkawymi nutkami – najpierw heliotropu, jaśminu i róży, a następnie jeszcze sensualniej – wanilii, paczuli i fasolki tonki – z wielkim wdziękiem i nienachalnie – ale jednak – kusi, uwodzi, niemal prowokuje, w mojej ocenie pachnąc jeszcze seksowniej, niż początkowe, wakacyjne cytrusy: mango, klementynka i pomarańcza. I bardzo trwale – na mojej skórze (co prawda nie suchej, i nieźle przez to utrzymującej zapach) aż do kapieli. Kompozycja na różne okazje, i z ogromną mocą odmładzania noszącej ją Osoby, która pięknie wybrzmi na Paniach w różnym wieku, natomiast nawet u młodszych Dziewcząt – wymaga eleganckiej stylizacji – swobodnej, a nawet sexy, ale jednak szykownej. Polecam gorąco i - choć się trochę boję ze względu na migreny - rozważam zdobycie. PS - ... i informuję, w uzupełnieniu recenzji, że kilka miesięcy po jej opublikowaniu jednak stałam się szczęśliwą posiadaczką tych urokliwych perfum - magnetyzujących mnie do dziś, i w ogóle nie wywołujących u mnie aury migrenowej. Polecam :-)
    Zalety:
    • kompozycja – piękna, elegancka i zmysłowa, choć wdzięczna, skutecznie odmładzająca - o akordach waniliowych, słodkich, tropikalnych, fiołkowych, cytrusowych, owocowych i pudrowych,
    • trwałość – bardzo dobra,
    • projekcja – wspaniała i pozwalająca na noszenie perfum przez cały rok, i o każdej porze dnia – radosne, seksowne cytrusowe akordy płynnie przechodzą w jeszcze bardziej zmysłową, zaskakująco mocną nutę fiołka na waniliowo-pudrowym tle,
    • flakonik – fajny – z malutka ikonką charakterystycznego aligatorka – o przepięknej barwie szkła – ładny, skromną urodą takiego... "Chłopaka z sąsiedztwa" w świecie flakoników perfum,
    • cena – w miarę przystępna, a to kompozycja, która może uchodzić za bardzo luksusowe i niszowe (na pewno nieczęsto na Kimś spotykane) perfumy
    Wady:
    • brak wad
  • 4 listopada 2020 o 19:50
    Trafiony prezent
    Perfumę dostałam na urodziny, bardzo ładny zapach, długo się utrzymuje na ubraniach nawet do 3 dni. Perfuma nadaje się praktycznie na każde okazje i jest bardzo bardzo wydajna , miałam ją z pół roku.
  • 22 września 2020 o 15:50
    Cudo
    Cudowny, doskonały, piękny , jedyny w swoim rodzaju zapach. Nasza znajomość zaczęła się w perfumerii. Pani znając moje gusta, podsunęła mi ten oto zapach pod nos. No i przepadałam. Myślę, że to pachnidło nadaje się do noszenia o każdej porze dnia i roku...
    Zalety:
    • Cudowny, niepowtarzalny zapach
    Wady:
    • Bez wad
  • 3 kwietnia 2020 o 22:18
    Serdecznie polecam!
    Perfumy dostałam w prezencie od mojego chłopaka i był to strzał w dziesiątkę. Jest to przepiękny zapach kwiatowy, który nada się na każdą okazję, dzięki idealnemu połączeniu aromatów. Co więcej, bardzo podoba mi się eleganckie szklane opakowanie.
    Zalety:
    • bardzo piękny zapach
    • ładne opakowanie
    Wady:

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie