Szampony koloryzujące

AldonaL
    11 marca 2021 o 10:18
    Burgund
    Używa od:próbka
    Widać nawet na ciemnym brązie (lvl 6). Błyskawicznie barwi umywalkę. Taka tubka jest niewygodna - najlepiej wszystko dokładnie przełożyć do naczynia.
    effy89
    7 czerwca 2019 o 15:19
    Łatwy sposób na zmianę koloru włosów na lato
    Uwielbiam tę serię farb do włosów. W łatwy i szybki sposób można zrobić metamorfozę swoim włosom. Moją ulubioną mieszanką była Midnightblue z Purple. Kolory łatwe, dobrze napigmentowane. Farba jest zmywalna, ale nie w moim przypadku. Trzy miesiące po farbowaniu nadal mam różowe pasemko we włosach i ciężko się go pozbyć bez dekoloryzacji. Mimo wszystko farby są w porządku.
    Zalety:
    • kolor
    • łatwa aplikacja
    Wady:
    • w niektórych miejscach nie schodzą z włosów w 100%
  • 25 lutego 2019 o 16:31
    Zaskakuje trwałością
    Coloristy w kolorze burgundy użyłam w listopadzie. Kolor wyglądał bardzo ładnie (dobrze odwzorowany na opakowaniu) i nawet po kilku myciach nie tracił intensywności. Być może dlatego, że moje włosy są koloru ciemny blond z orzechowym odcienem, do tej pory (koniec lutego) na końcowkach widoczne są burgundowe refleksy. Tak długie utrzymywanie sie koloru jest dla mnie zaletą, aczkolwiek dla niektórych może byc to wada.
    Zalety:
    • Trwałość, intensywność
  • 17 sierpnia 2018 o 17:10
    Mój hit na lato
    Kolejny hit tego lata
    Zalety:
    • 1. Możliwość testowania różnych wersji kolorystycznych na swoich włosach
    • 2. Nie niszczy włosów
    Wady:
    • 1. Na moich włosach farba 2 tygodniowa trzymała się 1 tydzień
  • 11 sierpnia 2018 o 23:06
    DRAMAT
    Dodaję recenzję wersji: L’Oréal Paris, Colorista, washout 2-tygodniowy kolor -pastel, Burgundy Hair ( 7-15 myć), bo zdaje się, że ten sam produkt występuje w kilku wersjach- zależnie od sklepu. Istotne dla tej recenzji jest, że włosy mam w stanie przeciętnym (rozjaśniane, ale traktowane łagodnym szamponem oraz maseczką i odżywką, regularnie przycinane); myję je codziennie. Nałożyłam gprodukt na włosy (połowę) wcześniej rozjasnianych również produktem z tej serii (swoją drogą dość niezłym) - a więc góra średni brąz, dół dość jasny blond. Kolor wyszedł ładny, choć bardziej fioletowy, niż na opakowaniu. Po pierwszym myciu kolor już się lekko wypłukał, ale mogę powiedzieć, że do 4 myć wyglądało to ładnie. Potem kolor zaczął przechodzić w zieleń. Muszę przyznać, że nie byłam zaskoczona, bo na opakowaniu jest na ten temat informacja. Ponieważ jednak informacja na opakowaniu mówi też "7-15 myć", sądzilam, że ten efekt zielony utrzyma się właśnie do około 15. mycia. Niestety, po 21 dniach (a więc 21 myciach) dalej miałam bardzo zielony kolor zamiast blondu i sytuacja się nie poprawiała. Kupiłam więc produkt z tej samej serii celem dekoloryzcaji - już tu poczułam się oszukana, bo na pudełku z farbą nie było informacji, że będę musiała to zrobić, a więc produc ent nie poinformował mnie o dalszych wydatkach i ingerencji w strukturę włosów. Co więcej, odbarwiacz podziałał tylko połowicznie- kolor pozostał burozielony. Po około 26 myciach, czyli dzś, zrozpaczona nałożyłam farbą blond (na tę "blond" połowę) z serii Garnier color sensations, i włosy dalej sa tak samo zielone. Jaki wniosek z tego płynie? DRAMAT, nie warto, bo oznacza to kilka kolejnych tygodni wstydu, paskudnego wyglądu, etc., dalsze niszczenie włosów, a i tak nie wiem, czy nie będzie koniecznie farbowanie na ciemny kolor lub skrócenie włosów o połowę. PS. na żywo włosy sa bardziej zielone, niż na zdjęciach, pomiędzy 1. a ostatnim zdjęciem skróciłam już włosy o 2-3 cm.
    Zalety:
    • ładny kolor... przed 3-4 dni
    Wady:
    • Producent mnie oszukał. Kolor wcale się nie zmywa nawet znacznie po przewidzianym terminie, a nwet jak zainwestowałam w dodatkowy produkt mający na celu naprawę błędów producenta, sytuacja sie w ogóle nie poprawiła.