Kremy uniwersalne

Auriga Flavo - C, Cream Krem nawilżający z witaminą C

• 12 listopada 2015 o 23:45
    parafinowe paskudztwo
    Krem dostałam w zestawie z serum Flavo C, więc postanowiłam wypróbować, pomimo że skład raczej paskudny... jednak dałam mu szansę. Nic mnie tu niestety nie zachwyciło - konsystencja okropnie chemiczna, ciężka, nieprzyjemna w nakładaniu, zapach sztuczny... Działanie? Praktycznie żadne. Skóra go po prostu nie przyjmuje. Znikomy efekt nawilżenia - to wszystko. Gdzie się podziało rozświetlenie, które obiecuje witamina C? Oczywiście - to było do przewidzenia: ostatecznie przekonałam się, że od kremów z parafinową bazą powinnam trzymać się z daleka. Oleje mineralne - precz!!! Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno niepełne
  • 16 lutego 2015 o 12:07
    Jeden z wielu
    Borykam się ze sporadycznymi wypryskami, kilkoma zmianami potrądzikowymi, a przy tym starannie, skrupulatnie przykładam się do prewencji, która jak wierzę, przyniesie kiedyś rezultaty. Osławiona witamina C ponoć działa cuda, dopiero poznaję jej magiczne właściwości i postanowiłam zacząć od serii Flavo C. Kupiłam ten krem (w nowym opakowaniu z pompką), słynne serum i maskę do twarzy. Zaznaczam, że nie używam go codziennie, ponieważ z racji zmian trądzikowych stosuję dermatologiczne maści. Jak wiadomo, nie sprzyjają one prewencji (niby złuszczanie naskórka, ale za to jakie wysuszenie) i uzupełniam pielęgnacje skóry właśnie nawilżaczami, rozświetlaczami, kwasowymi złuszczaczami i olejkami. Krem ten nakładam na noc, na nieproblematyczne miejsca na skórze: czoło i policzki. Jak dla mnie tam spisuje się przyzwoicie. Szybko się wchłania, używam od około miesiąca i nie zapycha jak na razie, a co najważniejsze nie szkodzi skórze. Mam cerę mieszaną, czytając opinie, najbardziej bałam się zapchania. Używam go solo, i tak jak mówiłam na obszary twarzy, gdzie skóra jest w dobrym stanie (nawilżona, bez wyprysków), bo na chwilę obecną nie chcę włączać serum Flavo C między wysuszające maści a serum z kwasami. Nie wiem jak sprawdziłby się przy codziennym stosowaniu, dla mojej mieszanej 2-3 razy w tygodniu jest OK. Kupiłam w ciemno i śmiem twierdzić, że krzywdy nie robi, jednak w dłuższej perspektywie używanie czegoś z alkoholem i parafiną w składzie budzi moje przerażenie. Dlatego więcej go nie kupię, bo jest masa kosmetyków z lepszymi składami i jestem pewna, że gdzieś wśród nich znajdę faworyta, który będzie po prostu trzymał moją skórę w ryzach. Zapach okropny. Cena zawyżona. Używam tego produktu od: miesiąca, 2-3 razy w tygodniu Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 15 lutego 2014 o 18:06
    Okropny skład, brak działania, zapychanie....
    Jak większość skusiłam się na ten krem, ze względu na dobre działanie serum z tej firmy. Krem jest drogi i ma paskudny skład, który może uczulać a na pewno prędzej czy później zatka nawet idealną skórę. Czy w duecie z serum, czy solo krem czyni więcej złego niż dobrego, co z tego, że nawilża jak płacimy za to pogroszonym stanem cery? Do tego na zmarszczki w ogóle nie działa, nie powoduje ich spłycenia, skóra w ogóle się dziwnie zachowuje po tym produkcie. Daję jedną gwiazdkę za rewelacyjne opakowanie, każdy krem powinien być podawany w takiej formie, lekkie ale solidne,dobrej jakości pompka, produkt się nie utlenia, dozuje się z przyjemnością. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno i więcej nigdy
    aimere
    14 lutego 2014 o 0:18
    Bardzo sympatyczny krem
    Dla mojej mieszanej, dobrze nawilżonej skóry ten krem jest niemal idealny. Ładnie się wchłania, wygładza, nie pozostawia tłustej warstwy, której nie znoszę, a o którą łatwo, gdy skóra nie jest sucha i nie "wypija" wszystkiego, co się na nią nałoży. Przede wszystkim jednak ma on konsystencję, którą uwielbiam - lekką, aksamitną, delikatną. Nie wiem, czy będzie wystarczający dla skóry suchej - zgaduję, że niekoniecznie. Dla skór mieszanych i tłustych polecam! Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie
    dzjusy
    10 grudnia 2013 o 14:29
    Dobre uzupełnienie serum Flavo C
    Krem wykazuje najlepiej działa w zestawieniu z serum Aurigi Flavo C. Ze serum jestem bardzo zadowolona, stosowałam je samo i z kremem aurigi i w parze działanie jest najlepsze. Przy stosowaniu samego kremu, jakoże mam suchą cerę, to niestety po kilku godzinach czułam że moja skóra traci wilgoć i domaga się nawilżenia - dla mojej cery zdecydowanie za słaby. Krem ma ładną konsystencję, łatwo się wchłania. Podoba mi się zapach. Polecam tylko jako uzupełnienie serum. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 4 opakowania