Fixery i utrwalacze makijażu

Essence Glow to Go, Illuminating Setting Spray Rozświetlająca mgiełka utrwalająca do twarzy

• 7 września 2020 o 14:55
    Masakra
    Przede wszystkim produkt nie utrwala makijażu, a do tego psikając mgiełką na twarz zostają na niej rozświetlające placki, których dosyć ciężko się pozbyć. Nie wiem czy to wina atomizera czy produktu, ale naprawdę szkoda zachodu.
  • 5 kwietnia 2020 o 14:49
    fajna ale dozownik do poprawy
    Która z nas nie lubi pięknie rozświetlonej skóry? Gdy tylko dowiedziałam się o tej nowości od Essence to poleciałam po nią do drogerii z prędkością światła, żeby czym prędzej ją wypróbować i móc dla was opisać. Nie znam innej marki, która wypuściłaby fixer rozświetlający, więc jest to dla mnie absolutna nowość. Muszę powiedzieć, że daje pięknie rozświetlenie, które nie jest nachalne, skóra z daleka wygląda jakby promieniała zdrowym blaskiem. Na tę porę efekt jak najbardziej cudny. Jednak mam problem z dozownikiem, ponieważ nie rozpyla równej mgiełki, zdarza się, że robi dość duże kropki z nadmiarem produktu i ciężko cokolwiek z tym zrobić... Pomimo zawartość alkoholu w składzie nie wysusza skóry a makijaż faktycznie trzyma się odrobinę dłużej. Niestety nie jest to przedłużenie trwałości na poziomie fixera marki Kryolan, ale nie wiem czy można te produkty porównać, ponieważ cenowo znacznie się różnią.
  • 21 sierpnia 2019 o 22:58
    bubel
    Kupiłam skuszona promocyjną ceną (niecałe 7zł). Totalnie nieporozumienie, psikając nawet z odległości maksymalnie wyprostowanej ręki robi plamy na twarzy. Z utrwalaniem też klapa. Jak już kupiłyście to wypróbujcie wieczorem, żeby sobie nie zepsuć ładnego makijażu. Żeby nie trafiła do kosza to prawdopodobnie wykorzystam ją jako mgiełkę do ciała, zostawia małe drobinki o perłowym kolorze, z fioletowym odcieniem.
    Zalety:
    Wady:
    • robi plamy
    • okropnie wygląda na twarzy
    • nie utrwala makijażu
  • 12 sierpnia 2019 o 22:01
    Nie zdaje egzaminu jako mgiełka
    Skusiłam się na zakup w Kauflandzie,bo kosztowała jedynie 7zł.Niestety żadna to mgiełka i żaden utrwalacz makijażu.Po naciśnięciu rozpylacza wydobywają się drobinki piany,co wygląda dość groteskowo.Jednak naniesiona na ciało i delikatnie roztarta bądź wklepana wygląda przepięknie,daje cudny,delikatny efekt tafli wody.Jednak do utrwalania makijażu się nie nadaje.Najlepiej wygląda nałożona na opaloną skórę lub użyta jako rozświetlacz do twarzy.Trwałość niestety średnia.
  • 12 lipca 2019 o 17:40
    Zdecydowanie NIE mgiełka utrwalająca!
    Tak jak w tytule mgiełką utrwalającą makijaż bym tego nie nazwała. To coś zdecydowanie bardziej nakierowane na ciało, a w szczególności obojczyki. Na tej części ciała wygląda przepięknie, ale twarz? W ŻYCIU! Po tym jak użyłam moja twarz to było jedno święcące coś. Pomijając, że prawie zniszczyło mi makijaż, trochę sciastkowało podkład i puder....ale napewno to nie mgiełka do utrwalenia. Dodajmy do tego, że moment psikania jest bardzo nieprzyjemny. Czuć jak coś mokrego ląduje na twarzy i jest tego naprawdę dużo, mimo że psiknęlam dwa razy. Nie rozwodząc się dalej, jako mgiełka utrwalająca - BUBEL, ale jako spray na ciało fajna sprawa.
    Drogeria Natura