Wody perfumowane damskie

Il Profvmo Vanille Bourbon EDP

Summer
    23 lutego 2016 o 17:57
    Nie, jednak nie ...
    Ubóstwiam zapachy "gourmandowe": czekoladowe, kokosowe, karmelowe, no i oczywiście waniliowe. Te perfumy testowałam kiedyś w Douglasie, w czasach kiedy marka Il Profvmo była tam jeszcze w ofercie, i wydawały mi się być właśnie taką wanilią, jaką lubię i jakiej szukam. Były jednak za drogie i postanowiłam poczekać na okazję internetową. Czas mijał, okazja jakoś się nie nadarzała, a mi w tyle głowy ciągle pobrzękiwała pamięć o tym zapachu... W końcu postanowiłam energiczniej się tym zająć, ale pomna swoich doświadczeń ze słabą sprawdzalnością testów w perfumerii zdecydowałam zamówić najpierw próbkę (14 zł za tego malucha, który jeszcze kiepsko psika, po prostu tragos, ale potraktowałam to jako opłatę za pozbycie się natręctwa myślowego). Przeżywam rozczarowanie: to niestety nie jest "moja" wanilia. Jest za sucha, mało słodka, jakaś taka płaska i toporna oraz - niestety - trochę sztuczna. Brakuje mi ociupinki, nie wiem jak to określić ... może właśnie jakiegoś rodzaju świeżości, wilgotności... No nie no, po prostu czuję syntetyk, od którego lekko mdli... A ja szukam takiej typowo kulinarnej wanilii, mocno słodkiej, ale też i jednocześnie delikatnej i miękkiej. W poprzedniej recenzji padło określenie "puchata" - no właśnie tego nie czuję, a chciałabym. Miałam kiedyś wodę waniliową z Yves Rocher, której szybko się zresztą pozbyłam, i Il Profvmo jest tylko trochę od niej lepsza, a za to o ile droższa ...! Jestem też raczej rozczarowana jej trwałością, nie żeby się ulatniała po 30 minutach, ale oczekiwałam więcej. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 24 września 2008 o 22:46
    perfekcyjna wanilia
    Taka wanilie to chce sie wachac, bo jest wrecz doskonala. Słodka, ale nie przesłodzona, delikatnie puchowa i kremowa jednak w sposob nie meczacy. Innych skladnikow to ja nie czuje oprocz tej wanili, ale nie mam zalu do producentow, bo pachnie, wrecz perfekcyjnie waniliowo. Mimo to, ze mi sie podoba to nie kupie, bo mam na polce kilka waniliowych słodziakow i na tyle mi starczy. Trwałosc bardzo dobra. Buteleczke nie zbyt ładna, ale temu zapachowi moge ja wybaczyc ;) Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:testy
  • 5 września 2008 o 21:27
    Perfekcyjna wanilia
    Testuję najróżniejsze dziwactwa i pomimo, że dostrzegam ich kunszt, czasem coś mnie nawet do pewnego stopnia zauroczy to kiedy wącham perfumy, gdzie dominującym składnikiem jest wanilia czuję się naprawdę jak w perfumeryjnym domu ;) Ta wanilia ma w sobie wszystko to, co powinien mieć idealny waniliowy zapach - przede wszystkim świetnie wyważone proporcje żeby nie było zbyt deserowo ani zbyt pompatycznie. To piękny, bogaty, rozkoszny (taaaak Khy, masz po stokroć rację ;D) i absolutnie zachwycający zapach, który przywdziewałabym na absolutnie każdą okazję dnia i nocy. Jest bardzo słodki, trochę alkoholizowany likierem i naprawdę minimalnie dokwiecony. A to tworzy mieszankę absolutnie powalającą na kolana. Tak, tak i jeszcze raz tak ;) Hm, ok żeby nie było zbyt wiele "tak" dorzucę i jedno małe "nie" ;) Ta cenaaa... :( Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: ...
    khy
    3 września 2008 o 19:28
    Waniliowe uzaleznienie ;-))
    Absolutnie rozkoszny zapach - slodziutka, smakowita, ajerkoniakowa i ciut przyprawowa wanilia. Bloga, aksamitna i rozkoszna (wiem, wiem, powtarzam sie - ale uczucie rozkoszy przy noszeniu Vanille Bourbon u mnie dominuje ;-))) ). Swietny poprawiacz humoru, szczegolnie w chlodniejsze dni - chodzi sie wtedy w Vanille Bourbon rewelacyjnie, otacza nas boski, gesty, przerazliwie sloooodki i szalenie smakowity, waniliowy oblok... czy juz mowilam, ze od tych swoich boskich, waniliowych poprawiaczy humoru jestem ABSOLUTNIE UZALEZNIONA?? ;-)))) Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: kilkanascie ml
  • 29 czerwca 2008 o 23:54
    bez rewelacji
    Początkowe nuty są całkiem niezłe-wanilia rozkosznie mleczna,trochę przyprawowa,niejednoznacznie smakowita.Niestety w przeciwieństwie do innych zapachów marki,które z biegiem czasu robią się coraz ciekawsze,Vanille Bourbon szybko stacza się w dół do wanlii nieciekawej,nieapetycznej,"taniej". A żeby było jeszcze gorzej,w końcowych nutach pojawia się jakby podobieństwo do LInstant Guerlaina(wanilia+coś cytrynowo-miodowego). za którym delikatnie mówiąc nie przepadam. To ja już wolę wanilię w wydaniu CSP..... Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:testy

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie