Bourjois Fond de Teint Pinceau (Podkład w pędzlu)

emela_
    20 grudnia 2012 o 20:52
    Był moim ulubieńcem
    To był świetny podkład, nie wiem dlaczego wycofali go z produkcji.. Stosowałam go wiele lat, nawet gdy przestał być już sprzedawany w sklepach - kupowałam go hurtowo przez allegro. +idealnie stapiał się ze skórą + dobrze krył (większe neidoskonałości potrzebowały oczywiście korektora) + nie podkreślał porów + nie zbierał się + nie ciemniał + świetnie się rozprowadzał, dzięki niemu teraz już wszystkie podkłady nakładam za pomogą pędzelka + idealne było to, że nei brudził rąk... + nie tworzył smug + naturalny efekt - niestety po dłuższym czasie na allegro chyba zaczęły pojawiać się jakies podróbki czy felerne serie/ przeterminowane kosmetyki - po paru latach stosowania zaczał się fatalnie zbierać, tworzyły się smugi.. przez to musialam znów poszukiwać kolejnego ulubieńca (znalazłam z tej samej firmy - 123 ;) ) Używam tego produktu od: Paru lat (ok 3) Ilość zużytych opakowań: ze 20;)
    Mirriam
    21 maja 2012 o 16:27
    Wygładzający - TAK jak w opisie
    Mój ULUBIONY!! Podkład w opisie producenta : wygładzający. TAK. Jest średnio kryjący (w końcu tylko 3 gwiazdki w skali Bourjois) i nie matuje mega, ale zapach i aplikacja... bardzo miły początek dnia!! Wszystko zostało opisane - ja bardzo polecam - doskonały w podróży, w biegu (takie życie) i gdy skóra wymaga pielęgnacji i chcemy by był niewyczuwalny w dzień. Lekki, pięknie pachnie i super się aplikuje, nie wysusza. POLECAM!! Używam tego produktu od: 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: dwa
    tora707
    6 marca 2012 o 14:44
    mój pierwszy podkład
    Całkiem dobrze go wspominam. Przyjemnie sie go nakładało, udało mi sie tez dobrać odpowiedni kolor. Miał śliczny zapach, ale ostatecznie okazał się zbyt tłusty dla mojej mieszanej cery. Polecam osobom o cerze suchej i normalnej Używam tego produktu od: pare lat temu Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 17 stycznia 2012 o 20:50
    Bardzo dobry
    Nie zostanie moim faworytem, bo na chwilę obecną już go mam. Pojawia się też jedna wada, ale kolejno: +doskonale wyrównuje koloryt cery, +wygląda niesamowicie naturalnie, +jest lekki, praktycznie go nie widać i nie czuć, a robi swoje, +daje matowe wykończenie, które wygląda bardzo naturalnie, +fantastyczny pędzel, ale o tym dalej, +na Allegro kosztuje 1/3 ceny z drogerii, +wydaje się być całkiem wydajny, +/- specyficzny, zapach, wyczuwalny przy nakładaniu, później już nie, - trwałość. Podkład kupiłam dla odmiany, ze względu na pędzelek. Jest bardzo gęsty, oczywiście syntetyczny. Pozwala w bardzo wygodny sposób nałożyć podkład, używając do tego jednej ręki i kompletnie się przy tym nie brudząc. Jest delikatny, dzięki nakładanie jest całkiem przyjemne. Po jego użyciu podkład jest równomiernie rozprowadzony, bez smug czy nierówności. Bez problemu można stopniować ilość nałożonego podkładu, a pierwsza warstwa jest bardzo cienka, a i tak daje świetny efekt. Bez wątpienia po skończeniu tego podkładu zostawię sobie opakowanie z pędzelkiem, albo zainwestuję w taki pędzel. Moja cera jest mieszana, w dodatku raz sucha, raz się świeci. Po jego nałożeniu była pięknie matowa, ale bez sztucznego efektu. NIE stosowałam żadego kosmetyku pod ten podkład, ani na niego. Użyłam go dziś wyłącznie testowo. W moim przypadku po około 3 - 4 godzinach zaczęłam czuć lekkie błyszczenie w okolicach nosa i brody, które nie było jeszcze widoczne przy normalnym naświetleniu. Po 8 godzinach zwyczajnie się świecę. O ile na policzkach wygląda to naturalnie i całkiem OK, to w strefie T już nie. Mimo to, biorąc pod uwagę jego formę i łatwość aplikacji, poprawka makijażu w ciągu dnia nie stanowi żadnego problemu. Wystarczą też bibułki matujące, albo odrobina pudru. Nie wiem jak z nawilżeniem, bo użyłam go pierwszy raz, ale nie oczekuję tego po podkładach. Moim zdaniem świetnie sprawdzi się do cery normalnej, mieszanej i suchej, do poprawienia wyglądu, a nie maskowania itp. Używam tego produktu od: pierwszy dzień, w ramach testu Ilość zużytych opakowań: rozpoczęłam pierwsze
    AnnLBN
    9 grudnia 2011 o 21:05
    1/5
    Podkład zakupiłam, ponieważ urzekł mnie pędzel. Nigdy nie miałam podkładu z pędzlem, nigdy też nie używałam go do aplikowania kosmetyku. Bourjois jest jedną z moich ulubionych marek kosmetyków, ale , niestety, w tym momencie się zawiodłam. Kosmetyk jest za drogi jak na tak słabe \'działanie\'. Mam odcień 33 beige naturel. Jest troszeczkę za ciemny, ale posiadam na szczęście jaśniejsze odcienie pudru, także wyrównuję :) cere mam mieszaną. Plusy: pędzel, w którym się zakochałam i po zużyciu podkładu będę zapewne używała do innych podkładów bardzo fajny, lekki, pudrowy zapach dozowanie poprzez przyciskanie ;p łatwo \'wydozować\' sbie odpowiednią dla siebie ilość podkładu minusy: nie nawilża, wręcz po 3 dniowym używaniu na brodzie pojawiło się przesuszenia schodzi z twarzy po godzince, nawet puder nie pomaga, bądź baza. Stosowanie kremu przyśpiesza schodzenie z twarzy produktu... nie polecam dla osób z jakimiś niedoskonałościami (patrz: wyżej) konsystencja jest jak dla mnie za mało gęsta, wydaje mi się czasem, że pędzel zbiera ten kosmetyk, zamiast go aplikować (czego nie zauważyłąm używając z innym podkładem) nie widać kiedy się kończy, zapewne widać, jak odklei się czarną naklejkę, ale mi się za bardzo podoba, zeby niszczyć :) dozownik czasem się zacina i nie chce \'wydawać\' produktu Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe