Odżywki do rzęs

Revitacell Stem Cells Eyelashes Therapy Kuracja regenerująca do rzęs

• 30 maja 2018 o 11:19
    Idealny po zabiegu ściągnięcia sztucznych rzęs
    Odkąd internet zalała fala informacji o odżywkach do rzęs zawierających pochodną bimatoprostu, leku na jaskrę, zaczęłam poszukiwania odżywki opierającej sie na innym składniku. Nie było to proste, gdyż niezależnie od ceny zdecydowana większość odżywek zawierała bimatoprost, czasami pod inną nazwą. W końcu w internecie przeczytałam o tej innnowacyjnej odżywce opartej na komórkach macierzystych jelenia. Dodam, że jestem po zabiegu ściągnieciu sztucznych rzęs, które nosiłam około 2 lat. Moje rzęsy były cienkie, bardzo bardzo krótkie i proste. Odżywkę zaczęłam stosować około 2,5 miesięca temu. Pierwszy efekt widoczny był po dwóch-trzech tygodniach, jednak ze względu na mój pierwotny stan rzęs, nie był od dla mnie zadowalający. Niezrażona stosowałam odżywkę cały czas dwa razy dziennie, rownież pod tusz do rzęs. Teraz po 2,5 miesiącach stosowania widzę ogromny postęp. Przede wszystkim rzęsy są grubsze, nie wypadają i są ciemniejsze. Praktycznie odzyskały swój wygląd z okresu przed doczepianiem rzęs. Jedynie z czym sobie nie poradziły na razie do skręt rzęs, który kiedyś był zdecydowanie większy. Natomiast odżywkę stosuję dalej. Zgodnie z obietnicą producenta 1 opakowanie starcza na około 6 miesiący. Jedyną wadą jest cena, ale byłam w stanie zapłacić dużo by moje rzęsy odzyskały "zdrowie", nie tracąc przy tym zdrowia oka :)
    ashii
    18 marca 2018 o 20:02
    działa!
    W zwiazku z popularnoscia odzywek z bimatoprostem, ktore sa niezdrowe, uszkadzaja wzrok i podrazniaja skore powiek - postanowilam podzielic sie opinia na temat odkrycia odzywki, ktora dziala i nie powoduje skutkow ubocznych. Porownuje do Rapidlash, ktory podraznil mi skore na powiekach i nie przyciemnial rzes, wiec konieczna byla henna. Ta odzywka powoduje wzrost rzes, ich przyciemnienie i pogrubienie. Odzywka oparta jest na technologii komorek macierzystych pozyskanych z poroza jelenia, a w przypadku tych uroczych zwierzaczkow przyrost calego metrowego poroza nastepuje w ciagu 4 miesiecy! Rzesy rosna w miare szybko, po okolo 2 tygodniach zauwazylam pierwsze efekty, po okolo miesiacu osiagnely swoje maximum i ten stan sie utrzymuje przez kolejne 2 miesiace - nadal jedno opakowanie! Na poczatku stosowalam 2 x dziennie, ale pozniej (jakos po miesiacu) juz po 1 razie, czasem zapominalam, ale nie rzadziej niz 3 razy w tygodniu na gorne i dolne rzesy. Kolejny plus, ktory moze byc dla kogos minusem, to ze rzesy nie rosna w nieskonczonosc jak w przypadku odzywek z bimatoprostem, tylko osiagaja swoje maximum i pozniej juz zostaja w tym stanie. Wygladaja dzieki temu normalnie, a nie jak powyginane odnoza pajaka... czyli sa sprezyste, elastyczne i nie odksztalcaja sie podczas snu - moze przyczyna jest ich dobra kondycja i prawidlowa dlugosc. Kolejny plus to, ze rzesy nie wypadaja - przez caly czas uzywania (3 miesiace) wypadlo mi kilka rzes, czyli zwyczajnie. Nie naleze do osob, ktore maluja sie codziennie, wiec od odzywki oczekuje, ze zastapi tusz do rzes. Widzialam recenzje roznych odzywek, w tym tej konkretnie, gdzie byly porownywane wytuszowane rzesy... Nie wydaje mi sie to dobrym pomyslem dlatego zamieszczam moja recenzje dla kogos, kto nie maluje sie czesto. Nie stosowalam tej odzywki jako baze pod tusz do rzes, ale odzywka sama w sobie podkresla rzesy, lekko je usztywnia przez co wygladaja atrakcyjniej. Rzesy po lekkim pociagnieciu tuszem sa po prostu ogromne :) Cena jest wysoka, ale nie wyzsza od innych odzywek z bimatoprostem wiodacych marek. Oczywiscie obecnie staly sie one na tyle popularne, ze istnieja tansze odpowiedniki, jednak mysle, ze warto zadbac o zdrowie oczu.. Jak dla mnie jest to kosmetyk bez wad!
    Zalety:
    • wydluzenie
    • pogrubienie
    • PRZYCIEMNIENIE rzes
    • wygodna aplikacja ze szczoteczka
    • rzesy wygladaja naturalnie
    • nie wypadaja
    Wady:
    • limit wzrostu

Zobacz także inne Odżywki do rzęs