Płyny do demakijażu

Isana Clean + Care, Płyn dwufazowy do demakijażu oczu

Rossi95
    1 marca 2025 o 22:54
    Dokładnie usuwa wodoodporny makijaż oczu
    Dwufazowy płyn do demakijażu oczu Isana bardzo dobrze usuwa wodoodporny makijaż oczu,świetnie radzi sobie z wodoodpornym tuszem,płyn jest łagodny dla oczu,nie podrażnia moich oczu i ich okolic,płyn jest bardzo wydajny wystarcza niewielka ilość produktu,bardzo przystępna cena,pojemność produkt idealnie nadaje się do torebki czy wzięcia w podróż.
    Zalety:
    • Działanie wydajny produkt wersja podróżna cena
    ALM007
    22 czerwca 2024 o 7:42
    Niewystarczająco skuteczny płyn do demakijażu oczu
    Isana Clean + Care Płyn dwufazowy do demakijażu oczu to produkt, który ma na celu skuteczne usuwanie makijażu z delikatnych obszarów twarzy, takich jak oczy. ✅Zalety Isana Clean + Care Płyn dwufazowy Delikatność Formuła płynu jest stosunkowo delikatna i nie powoduje podrażnień ani zaczerwienień wokół oczu. Jest to szczególnie ważne dla osób z wrażliwą skórą lub noszących soczewki kontaktowe. Płyn nie szczypie w oczy, co czyni go wygodnym w użyciu. Cena i dostępność Jednym z największych atutów płynu dwufazowego Isana jest jego przystępna cena. Produkt jest szeroko dostępny w wielu drogeriach, co ułatwia jego zakup. Można go również kupić w wersji travel size, co jest dużym plusem dla osób często podróżujących. ❎Wady Isana Clean + Care Płyn dwufazowy Niska skuteczność Jednym z głównych problemów tego płynu jest jego niska skuteczność. Produkt nie radzi sobie dobrze z usuwaniem ciężkiego, wodoodpornego makijażu, co oznacza, że trzeba użyć dużej ilości produktu i mocno pocierać skórę, aby usunąć makijaż. To może prowadzić do podrażnień skóry wokół oczu. Wydajność Z powodu niskiej skuteczności, płyn nie jest wydajny. Konieczność używania dużej ilości produktu na jedno użycie sprawia, że butelka szybko się kończy. To sprawia, że produkt, mimo niskiej ceny, może okazać się mniej opłacalny w dłuższej perspektywie. Konsystencja i uczucie tłustości Płyn pozostawia tłusty film na skórze, co może być niekomfortowe i wymaga dodatkowego oczyszczenia twarzy po demakijażu. Tłusta warstwa może być uciążliwa, szczególnie jeśli ktoś preferuje szybkie i bezproblemowe usuwanie makijażu. Podsumowanie Podsumowując, Isana Clean + Care Płyn dwufazowy do demakijażu oczu to produkt, który oferuje podstawową delikatność i przystępną cenę, ale jego niska skuteczność i wydajność są poważnymi wadami. Produkt pozostawia tłusty film na skórze i nie radzi sobie dobrze z usuwaniem wodoodpornego makijażu, co zmusza do mocniejszego pocierania oczu. Wersja travel size jest wygodna dla podróżujących, ale ogólnie rzecz biorąc, produkt ten pozostawia wiele do życzenia.
    Zalety:
    • Delikatna formuła, nie podrażnia skóry
    • Przystępna cena
    • Dostępność wersji travel size
    Wady:
    • Niska skuteczność w usuwaniu makijażu
    • Niewydajny, wymaga użycia dużej ilości produktu
    • Pozostawia tłusty film na skórze
    • Konieczność mocniejszego pocierania oczu
  • 7 kwietnia 2024 o 15:42
    Mały koszmarek
    Płyn dwufazowy od Isany kupiłam w związku z wyjazdem na kilka dni. Nie maluję się mocno i nie używam na co dzień kosmetyków wodoodpornych. Nie czuję takiej potrzeby. A już na pewno nie na takich krótkich wypadach za miasto. Z reguły nakładam podkład (choć nie zawsze), tusz i wyrównuję brwi kredką. Ten płyn kupiłam głównie z myślą o demakijażu oczu. Przez jego tłuste wykończenie nie wiem czy zdecydowałabym się przemyć nim całą twarz, mimo że zawsze myję buzię dwa razy (drugi raz żelem/pianką). Poza tym podczas używania tego płynu strasznie piekła mnie skóra wokół oka, nie wiem co by było z całą powierzchnią twarzy... po co ryzykować. Opakowanie Są dostępne dwie pojemności tego płynu. Ja kupiłam mniejszą, w ilości 50 ml (i dobrze). Nie kosztowała dużo. Preparat jest zamknięty w małej buteleczce, niestety żeby go otworzyć trzeba za każdym razem odkręcać zakrętkę. Tego typu produkty wolę z zamykaniem na klik. Etykieta jest średnio czytelna. Zawiera rysunek miłorzębu i aloesu, co w sumie może sugerować łagodzące działanie płynu. Rzeczywiście w składzie został zawarty ekstrakt z tych dwóch roślin, ale nie poczułam ich działania. Płyn delikatnie pachnie, nie jest męczący. Użycie / działanie Przed każdym użyciem trzeba mocno go wstrząsnąć, żeby połączyć dwie warstwy produktu. Niestety trzeba trochę się namęczyć, żeby je prawidłowo wymieszać, jeden wstrząs nie wystarczy. Po wylaniu dozy mieszaniny na wacik widzimy lekko niebieski kolor tłustszej warstwy. Po przyłożeniu go do oka zaczyna się dramat. Tusz nie chce się ruszyć, a oko z każdą kolejną chwilą zaczyna mocniej piec. Pocieranie tylko pogarsza sprawę. Tak więc próbowałam dać chwilę skórze, przemyć chłodną wodą, żeby załagodzić podrażnienie i przyłożyłam (bez ruszania nim w prawo i lewo) wacik ponownie. Niestety ta sama historia - pieczące i bolące oczy. No i koszmarny efekt rozmazania tuszu (wkroczyła panda :D) Poza tym na oku pozostaje tłusta warstwa, która ani trochę nie daje efektu ulgi i tylko irytuje. Nie jestem fanem dwufazowych olejków do demakijażu. Lepsze oczyszczenie można osiągnąć zwykłym olejkiem/masełkiem. Ostatecznie wolałabym się zdecydować zmyć makijaż dwa/ nawet trzy razy zwykłym żelem niż tak bardzo męczyć się z produktem, który ma być do tego przeznaczony. A ten produkt no cóż, leży nieruszony w szafce już jakiś czas. Albo oddam go siostrze albo po prostu zutylizuję, choć bardzo nie lubię tego robić.
    Zalety:
    • dostępny w dwóch pojemnościach - dobry do testowania
    • tani i łatwo dostępny
    • nieźle wydajny
    • delikatnie pachnie
    Wady:
    • nie radził sobie dobrze ze zmyciem zwykłego makijażu. Nie maluję się wodoodpornymi produktami, ale jestem przekonana, że im dopiero by nie podołał
    • zostawia tłustą, irytującą powłokę
    • podrażniał delikatną skórę wokół oka
    • nie wyobrażam sobie stosować go trzymając jednocześnie soczewki w oczach (według producenta można)
    • nie da się go łatwo wymieszać
    • butelka na odkręcanie, męcząca przy tego typu produktach (w mojej ocenie lepsze są na klik)
  • 9 września 2023 o 17:42
    Szczypie w oczy, powieki pieką
    Nie jest to skuteczny produkt do demakijażu. Nawet ze zwykłym, codziennym makijażem radzi sobie z trudem, a co dopiero z wodoodpornym. Jeśli chodzi o zmywanie cieni to jest jako-tako, ale jeśli chodzi o tusz to trzeba naprawdę długo trzymać nasączony wacik na powiece żeby go trochę "zmiękczyć". A i tak nie unikniemy pocierania co powoduje mocne podrażnienie. Powieki pieką i szczypie w oczy. Jest mało wydajny. Pełnowymiarowe opakowanie wystarcza na dwa tygodnie używane jedynie do demakijażu oczu. Nie polecam
  • 1 września 2023 o 0:33
    Bardzo dobry płyn
    Zacznę od tego, że wszystkie dwufazowe płyny do demakijażu działają identycznie. I nie ma się tu co dziwić, w każdym są 2 fazy: olejowa i wodna, trzeba je zmieszać i otrzymuje się tłusty płyn, który aplikuje się na wacik, a potem na powieki i rzęsy. Nie inaczej jest z tym. Działa on bardzo poprawnie, zmywa tak samo, jak każdy inny, jaki miałam. Na plus jednak niesamowita wydajność tak malutkiej buteleczki. Jej gabaryty dodatkowo umożliwiają łatwe zabranie jej w podróż, na wyjazd, czy nawet wrzucenie do torebki, jeśli ktoś pokusiłby się o demakijaż "na mieście" ;). Cena to kolejny jego atut. Do tego nie podrażnia. I szczerze mówiąc na bardzo wielu producentów, płyn tylko jednego z nich podrażniał mi oczy, tak piekły, że zmycie z nich makijażu było prawie niemożliwe, chyba, że po wielu cierpieniach. To jest po prostu bardzo dobry płyn, niby zwykły, ale z tymi plusami, które wypisałam powyżej okazało się, że to bardzo dobry zakup.