Kremy na noc

L'Occitane Aqua Reotier, Crème Ultra Désaltérante [Ultra Thirst-Quenching Cream] Ultranawilżający krem

• 31 stycznia 2020 o 22:18
    Przeciętnie nawilżający, lepki krem o zdecydowanie zbyt wysokiej cenie.
    Krem ultranawilżający Aqua Reotier znalazłam w kalendarzu adwentowym 2019. Zużyłam go bardzo szybko i szczerze mówiąc, czuję się rozczarowana - bo obok ultra nawilżającego specyfiku to to nawet nie stało. PLUSY: +Estetyczne i poręczne opakowanie (ja miałam miniaturę 5 ml, która była w tubce). +Lekka, nieco wodnista konsystencja. +Przyjemny, delikatnie trawiasty zapach. +Krem nie uczulił mnie, a jestem alergikiem. +Nie zatyka porów. +Nie podrażnia skóry i nie zaognia podrażnień już istniejących. +Niezły skład - jak to L'Occitane. MINUSY: -Nawilżenie jest poniżej przeciętnej, moja sucha cera już po kilkunastu minutach od aplikacji była ściągnięta i domagała się solidnej dawki nawilżenia - a przecież to produkt ultranawilżający! -Zostawia nieprzyjemną, lepką warstwę, mam uczucie, jakby skóra dusiła się pod nim - i to niezależnie od tego, jak cienką warstwę nakładałam. -Nie nadaje się pod makijaż, stosowane przeze mnie podkłady warzyły się na nim i oksydowały. -Niewydajny, ze względu na rzadką konsystencję. -Cena jest w tej sytuacji zbyt wygórowana - na rynku jest masa kremów, które nawilżają genialnie, a kosztują ledwie ułamek ceny kremu L'Occitane. Podsumowując: ten krem to niestety niewypał. Spodziewałam się solidnej dawki nawilżenia przy ultra lekkiej konsystencji - a otrzymałam lepiące, ładnie pachnące ''coś'', co nawilża gorzej, niż krem Nivea Soft. Absolutnie nie polecam, szkoda pieniędzy - lepiej kupić krem-żel Dermedic Hydrain 3 Hialuro, tamten to ideał ;)
  • 24 listopada 2019 o 1:36
    ultranawilżający na pewno nie
    Nie przepadam za kremami z wodną bazą, jakoś nigdy się dobrze nie dogadują z moją tłustą skórę twarzy i tak też było tym razem. Zalety: -szybko się wchłania -ładnie pachnie, delikatnie -eleganckie opakowanie -nie zapycha -dobra konsystencja -świetnie nadaje się pod makijaż Wady: -cena -zostawia klejącą warstwę -nawilżenie na bardzo przeciętnym poziomie
  • 31 sierpnia 2018 o 11:07
    Mieszane uczucia
    Mam skórę mieszaną z tendencją do mocno suchej/odwodnionej przez jakiś czas i dlatego gdy nic mi nie pomagało i żaden krem nie dawał rady jej nawilżyć Pani poleciła mi właśnie ten krem mówiąc że jest najlepszym nawilżaczem. I tutaj spełnia swoje oczekiwania nawilżył i odratował mi cerę, lecz ma też swoje minusy. Nie do końca się nadaje pod makijaż, ponieważ jak na wstępie wspomniałam mam cerę mieszaną i po kilku godzinach dość mocno się świeciłam. Czasem też nie chciał się w pełni wchłonąć przez co nie było możliwości abym nałożyła podkład. Jak za taką cenę nie wiem czy do niego wrócę.
    do ti
    31 maja 2018 o 11:25
    Gasi pragnienie skóry ale buzia się błyszczy.
    Kremu używam razem z esencja nawilżającą z tej samej serii. Używam od tygodnia i już zauważyłam dwie rzeczy. Po pierwsze wystarczy odrobina tego kremu i jest natychmiastowe uczucie nawodnienia, jakby właśnie tego skóra potrzebowała. Po drugie krem nie wchłania się zbyt szybko i buzia po nim się błyszczy, choć cerę mam normalną z tendencją do przesuszania. Dodam, że krem przeznaczony jest do każdego rodzaju skóry. Bardzo lubię takie lekkie konsystencje przy jednoczesnym solidnym nawilżeniu, szczególnie teraz w okresie letnim kiedy moja skóra łatwo się opala i bardzo się przesusza. I tutaj krem spełnił swe zadanie. Nawilżenie jest widoczne i trwałe, przyjemnie też odświeża. Zapach taki typowo wodny i intensywny ale po aplikacji niewyczuwalny. Liczyłam, że będzie to mój krem na dzień, jednak używam wyłącznie na noc ze względu na lekko tłusty film na skórze. Ale nawilżenie mega!
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • wydajny, wystarczy niewielka ilość
    • długotrwałe nawilżenie skóry
    • uczucie odświeżenia i komfortu tuż po aplikacji
    • gasi pragnienie skóry, zmiękcza i nawadnia
    • spełnia obietnice producenta
    Wady:
    • pozostawia lekki film na skórze
    • typowo wodnisty zapach może nie przypaść do gustu ale znika po aplikacji.
    • Polecam jeśli ktoś potrzebuje naprawdę solidnego nawilżenia. Moim zdaniem lepiej się sprawdza nocą.
  • 1 maja 2018 o 22:08
    prawie idealny
    Jako właścicielka ekstremalnie problematycznej cery (odwodnionej, niedożywionej, przesuszonej, łuszczącej się i reagującej alergicznie albo nie reagującej wcale na większość kosmetyków, w dodatku już nie nastoletniej), nie ustaję w poszukiwaniach kremu, którego nie musiałabym nakładać kilkanaście razy dziennie i który nie wałkowałby się na twarzy. Bardzo długo też unikałam kosmetyków L'Occitane ze względu na ilość drażniących mnie substancji aromatycznych. Coś mnie jednak podkusiło i poprosiłam o próbkę tego kremu i jego wersji żelowej (akurat się skończyły, ale jest możliwość - przynajmniej w sklepie, który odwiedziłam - zrobienia odlewki do własnego pojemniczka, za co ogromny plus). Zapach jest dość intensywny, dla mnie za bardzo, choć z pewnością może się podobać. Dodatek zapachowy powoduje u mnie lekki dyskomfort i mrowienie po nałożeniu, ale jest to do przeżycia, ponieważ efekt, jaki daje krem jest bardziej niż zadowalający. Już po trzech (TRZECH) dniach stosowania razem z normalną pielęgnacją (maski, algi, tonik, demakijaż wykonywany płynem micelarnym i olejkiem) odczułam zauważalną poprawę nawilżenia i jędrności skóry. Aż sama jestem zaskoczona :) Nie ma uczucia klajstru na twarzy, nie wałkuje się pod podkładem, daje przez kilka minut uczucie przyjemnego chłodu i odświeżenia, jak po spryskaniu wodą termalną, wchodzącą zresztą w jego skład. Co do wydajności - to pewnie zależy od osoby, ja nakładam sporo, bo muszę. Ale i tak mniej, niż innych. Gdyby nie cena, zapach i lekki dyskomfort, byłaby piątka. Ale i tak jest nieźle.
    Zalety:
    • natychmiastowe nawilżenie
    • szybka poprawa jędrności skóry
    • uczucie odświeżenia i nawilżenia
    Wady:
    • za mocny zapach
    • lekko drażniące składniki perfumujące