Kupi ponownieTak
Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
Od kiedy używasz produktumiesiąc
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
Marka Christian Laurent była mi kompletnie nieznana. Miałam skojarzenia z inną marką, które okazały się słuszne. Podpowiedzią był znaczek 'Luksusowy produkt roku', który widnieje na większości produktów marki Eveline, która jest producentem CL. Postanowiłam wypróbować infuzyjny krem nawilżający mimo że jestem jeszcze prze 30-tką. Krem okazał się być mocno nawilżający, więc przy mojej mieszanej cerze idealny do stosowania jesienią, bo wtedy moja cera jest bardziej wymagająca pod względem nawilżenia. Sprawdza się całkiem nieźle – długotrwale nawilża, wygładza i nadaje się pod makijaż.
OPAKOWANIE
Krem znajduje się w zafoliowanym kartoniku o ślicznej biało-złotej kolorystyce z metalicznymi elementami. Takie połączenie barw bardzo mi się podoba, nie mamy tutaj żadnej grafiki, jedynie napisy – logo marki, nazwę produktu. Z każdej strony kartonika znajdziemy informacje na temat kosmetyku i jego głównych składników. Krem zamknięty jest w szklanym słoiczku z foliowym zabezpieczeniem z logo marki, dodatkowo całość jest foliowana. Dzieki temu, że jest to słoiczek mamy pewność, że zużyjemy produkt do końca bez konieczności męczenia się z opakowaniem, rozcinania i innych zabaw. Opakowanie ma kolory nawiązujące do kartonika – złoto i biel idealnie się uzupełniają.
KREM
Ten kosmetyk to biały, puszysty krem, który posiada aksamitną, dość zbitą konsystencję. Plusem bardzo przyjemny, perfumeryjny zapach umilający aplikację. Zapach jest jednak lekki, odświeżający i po chwili przestaje być wyczuwalny. Krem bardzo dobre się wchłania, pozostawia leciutką warstwę ochronną, która jest lekko tłusta, aje uczucie wygładzenia cery i wyrównania jej powierzchni. Nadaje się pod makijaż, ponieważ dobrze współgra z podkładem i innymi kosmetykami kolorowymi takimi jak np. korektor, nie zmniejsza trwałości makijażu mimo lekko tłustej formuły. Krem bardzo dobrze nawilża, wygładza, niweluje uczucie dyskomfortu. Nie zapycha mojej mieszanej cery, za co ma ogromny plus. Można stosować go na dzień i na noc – nie musimy więc mieć 2 różnych kosmetyków, co przekłada się na oszczędność oraz długotrwałe działanie kosmetyku pozwalające na lepsze efekty stosowania. Co do działania przeciwzmarsczkowego – mam pierwsze, lekkie zmarszczki mimiczne w okolicach ust i czoła, w tej kwestii nie zauważyłam większych zmian, ale 1 opakowanie to stanowczo za mało na takie efekty. Niemniej jednak krem świetnie wygładza i bardzo dobrze nawilża, a to najlepsza forma prewencji anti-age. Jest to dobry krem w korzystnej cenie, ale to taki zwyklaczek bez większych efektów stosowania jeśli chodzi o zmarszczki. Jednak przyznam, że stosując go bardziej zależało mi na solidnym nawilżeniu niż pozbyciu się oznak mijającego czasu a tu akurat spełniły się moje oczekiwania.
PLUSY:
+ dość lekki
+ dobrze się wchłania
+ nadaje się pod makijaż
+ nawilża i wygładza
+ uniwersalny jeśli chodzi o stosowanie
+ wydajny
+ ma estetyczne opakowanie
+ korzystna cena
MINUSY
- nie widzę spektakularnych efektów, jakie obiecuje producent