Odżywki do paznokci

Nail Tek Formula III, Protection Plus Odżywka do paznokci

• 15 stycznia 2018 o 14:49
    dobra odzywka
    Zużyłam jedno opakowanie tej odzywki. Szybko schnie, paznokcie były po niej twardsze i miałam wrażenie, że szybciej rosły. Jeszcze wrócę do odzywki, jeśli moje paznokcie będą potrzebowały kuracji.
    Zalety:
    • działanie
    • szybko schnie
    • cena (kupiłam w promocji)
  • 6 maja 2016 o 9:55
    Niszczy paznokcie
    Moje paznokcie od dawna wymagały pomocy. Wiele naczytałam się o odżywkach Eveline, o formaldehydzie, onycholizie... Nie chciałam się z tym męczyć, więc kupiłam tę odżywkę oraz drugą z Nail Teka (Maintenance Plus). Tej drugiej nie stosowałam, tą pomalowałam paznokcie kilkukrotnie. Najpierw nie odczułam żadnej różnicy, szczęśliwa czekałam na efekty, a... przyszły odwrotne do oczekiwanych. Nail Tek również posiada w swoich odżywkach formaldehyd (chyba z małymi wyjątkami) i doczekałam się onycholizy. BARDZO nie polecam.
    anius1a
    24 stycznia 2016 o 18:43
    rewelacja
    Tego właśnie szukałam. Używałam 3 lata odżywki Eveline 8 w 1 i niestety moje paznokcie stały się kruche, każde puknięcie coś twardego skutkowało złamaniem. Paznokcie były łamliwe i rozdwojone. W żaden sposób nie mogłam ich zapuścić i doprowadzić do stanu sprzed lat. Zaczęłam więc szukać. Nail Tek III Strengthener był trafionym wyborem. Używam tej odżywki od 3 tygodni a paznokcie odżyły. Urosły, przestały się rozdwajać i nie łamią się. Naprawdę produkt godny polecenia. Może i rzeczywiście po nałożeniu 4 warstw odżywka odchodzi płatami więc ograniczam się maksymalnie do 3 warstw. Ale przy tak widocznych efektach to dla mnie żadna wada ze muszę powtarzać malowanie co 3-4 dni. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: 0,5
  • 9 lipca 2015 o 23:18
    Drogi a działanie słabe...
    Wcześniej używałam odżywek Eveline i byłam bardzo zadowolona. Po dłuższym czasie zauważyłam jednak negatywne strony tych odżywek jak np. wysuszanie płytki paznokcia. I tak postanowiłam sięgnąć po coś lepszego. A ten odżywki NailTek cieszą się sporą popularnością i słyszałam wiele dobrego. Wybrałam akurat III, bo stan moich paznokci pasował do opisu. Takie rzeczy opisuje producent: ,,Odżywka podkładowa do paznokci kruchych lub suchych. Odżywczy lakier podkładowy. Wyrównuje powierzchnię paznokci i zwiększa trwałość manikiuru. Nawilża płytkę paznokcia oraz przywraca jej giętkość i sprężystość.\'\' Nie zauważyłam by stan moich paznokci uległ poprawie a odżywki używałam regularnie. Nie szkodzi, ale niestety również nie pomaga. Jako plus mogę zaliczyć, że bardzo dobrze spisuje się jako podkład pod lakier oraz to że nie wysycha w trakcie użytkowania. Ale jednak nie za taką cenę. Jak na złość chciałam skorzystać z 40% zniżki na NailTek i przetestować inną wersją. A niestety przypadkowo kupiłam znowu III. Przez jakiś czas jestem na tą odżywkę skazana. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
  • 4 kwietnia 2015 o 15:57
    Pomogła
    Jakoś nigdy nie miałam specjalnych problemów z paznokciami, ale ciągłe używanie tanich zmywaczy bardzo mi je wysuszyło. Zrobiły się twarde, suche i zaczeły pękać i rozdwajać się na końcach. Zapuszczenie dłużej niż na 2 mm stało się niemożliwe. Szukając ratunku, natrafiłam na tę odżywkę, która dokładnie opisywała mój problem. Po 1,5 tyg. mogę stwierdzić, że ta odżywka mi pomogła. Co prawda jeszcze nie zapuściłam paznokci, ale oceniając ich kondycję, są w dużo lepszym stanie. Nabrały elastyczności, już nie są tak przeraźliwie twarde jak wcześniej. Mają ładniejszy kolor. Nałożona odżywka daje ładny równy połysk, nic nie odpryskuje i nie odłazi (no chyba, że się wyjedzie poza płytkę paznokcia). Ekspresowo wysycha. Dobrze posłużyła mi także jako baza pod kolor. Nie wiem czy kupię jeszcze tą odżywkę, bo jeśli po dłuższym stosowaniu stan moich paznokci się znacząco poprawi to prawdopodobnie nie będzie mi już potrzebna. Wtedy sięgne po jakiś inny produkt ochronny dla utrzymania zdrowych paznokci. Cena w drogerii internetowej 19,00 zł. Używam tego produktu od: 1,5 tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1