Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Dermalogica Dermal Clay Cleanser Preparat do mycia twarzy

DERMALOGICA Dermal Clay Cleanser Żel do mycia twarzy z glinkami dla cery tłustej i trądzikowej 473ml

Suzanne
    24 kwietnia 2013 o 16:22
    Mięta w składzie. Wysusza
    Uffff zmęczyłam sią z nim. Nadaje się do tłustej skóry doskonale, dobrze zmywa oczyszczoną skórę (nie nadaje się do demakijażu i absolutnie nie powinien być nakładany na oczy), trochę skórę wysusza, nie aż tak bardzo, jak inne preparaty w istocie dezynfekujące, ale ta cholerna mięta.... Nie jestem pewna, czy ten zapach wychodzi podczas testu w drogerii. Niemniej na twarzy pod wpływem ciepłej wody czy czegoś ta mięta się aktywuje i ten zapach jest tak silny, że ja się zaczynam martwić, ile tego tam jest? Moim największym problemem skórnym są zatkane pory i ten preparat trochę sprawę pogorszył. Skóra po czasie stawała się jakby "tępa" i po prostu wymagała nawilżenia. Innymi słowy nie radzę stosować codziennie, ale właśnie dzięki temu faktowi, że nieskutecznie zmywa makijaż nie jest to chyba możliwe. PROSZĘ UŻYWAĆ OSTROŻNIE. Używam tego produktu od: cztery miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 31 marca 2012 o 12:18
    Znakomity
    Kosmetyku używałam w okresie wiosna / lato 2011 r. Mam typową przetłuszczającą się strefę T i mimo zabiegów oczyszczających wykonywanych u kosmetyczki lipiec/sierpień to czas kiedy moja skóra jest ciągle przetłuszczona co powoduje pojawianie się drobnych krostek i wyprysków. Oczyszczacz dermalogici świetnie się sprawdził i mogę z pewnością powiedzieć , że jest to najlepszy produkt w swojej kategorii. Na głowę bije chwalonego Yves Rochera. Nałożony i pozostawiony przez chwilę na twarzy (głównie na strefie T ) daje przyjemne uczucie ściągnięcia i chłodu. Z wodą uzyskuje bardziej mleczną konsystencję , łatwo go spłukać. Skóra jest odświeżona i wyraźnie "wybielona", to pewnie efekt glinki. Efekt oczyszczenia utrzymuje się przez kilka godzin co w moim przypadku jest rekordowym osiągnięciem. W okresie używania liczba wyprysków zdecydowanie zmalała. Dla osób z mocno przetłuszczającą się strefą T mogę z czystym sumieniem polecić. Jedynym problemem jest niestety cena i trudna dostępność stąd odjęłam pół gwiazki. Ostrzegam przed podróbkami ! Sama używałam miniatury produktu 50 ml. , a ponieważ kosmetyk jest bardzo wydajny to spokojnie wystarczył mi na 4 miesiące, na więcej go z resztą nie potrzebowałam. Chętnie go kupię na nadchodzący sezon letni tylko ta cena...
  • 24 stycznia 2012 o 20:04
    jest ok
    W porównaniu z innymi produktami za niższą cenę, nie widzę, żeby ten produkt dawał jakiś super efekt.. Mam skórę problematyczną, wrażliwą i naczyńkową, nie podrażniał mnie on, ale też nie czułam mocnego oczyszczenia. Był bardzo delikatny, skóra była po nim gładka, ale jakoś nie dawał efektu który potrzebowałam. Na pewno jest super dla skóry suchej i bardzo wrażliwej, ale ja mam skórę mieszaną. Według mnie jest to dobry produkt, delikatny, ale nie wart swoich pieniedzy. Jest dość wydajny, ma konsystencję żelu, którą jest gęstsza od większości żelów. Kolor biały, brak jakiś intensywnych zapachów. Używam tego produktu od: 3 mies Ilość zużytych opakowań: 1 opak.
  • 26 czerwca 2011 o 13:43
    Super!
    Jest to produkt, ktory uratowal moja twarz! Po wszystkich tych garnierach, lorealach, on wkoncu wzleczyl mnie prawie calkowicie z tradziku ! Skora jest bardzo dobrze oczyszczona, odswierzona po umyciu pozostaje lekki przyjemny efekt chlodzenia. Bardzo dobrze oczyszcza i matuje skore. Nigdy nie uzywalam czegos rownie wspanialego. Moj Kosmetyk wszech czasow ! Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: poltorej
  • 24 sierpnia 2008 o 15:44
    Do pary ...
    Bardzo lubię firmę Dermalogica, jej produkty bardzo dobrze radzą sobie z moja wybitnie tlusta cerą. Za genialna uwazam maseczke Anti - Bac Cooling, ta emulsja jest jej doskonalym dopelnieniem ... Szczegolnie kiedy mnie wysypie. Oba produkty sa niezastapione, sprawiaja ze moje pryszcze bardzo szybko znikaja. Trochę napina skore, ale dla mnie to plus. Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań: