Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Garnier Czysta Skóra Intensive, Żel myjący + peeling + maseczka 3 w 1 z aktywnym węglem

Garnier Czysta Skóra 3w1 Żel Myjący + Peeling + Maseczka
Garnier Garnier Czysta Skóra Aktywny Węgiel żel myjący do twarzy 3w1 150ml
Garnier Czysta Skóra Aktywny Węgiel
Bodyland.pl
Garnier Garnier Czysta Skóra Aktywny Węgiel żel myjący do twarzy 3w1 150ml

• 19 czerwca 2024 o 18:14
    Polecam
    Świetny produkt, którego można używać na 3 sposoby: *Żel *Peeling *Maska Oczyszcza skórę twarzy, niweluje wągry i zaskórniki oraz zapobiega ich powstawaniu Produkt jest bardzo wydajny i mi starczył na 2 miesiące Jego minusem jest to, że ma czarny kolor przez zawarty w nim węgiel aktywny, który ciężko zmyć z twarzy.
  • 6 grudnia 2023 o 20:55
    Duch czasów ... nieświadomej pielęgnacji
    Opakowanie: praktyczne zamknięcie na klik ułatwiające korzystanie z produktu. Dominujące kolory w odcieniach czerni i szarości podkreślają obecność aktywnego węgla w formule, co dodaje mu charakterystycznego wyglądu. Zapach: Podczas użytkowania unosi się charakterystyczny zapach, który kojarzy się z kosmetykami męskimi. Nie do końca mi to odpowiadało. Wydajność: Produkt zdaje się być wydajny, a jedno opakowanie starcza na długi okres użytkowania. Dostępność: Łatwo dostępny w popularnych drogeriach, takich jak Hebe, Rossmann czy Drogeria Natura (nawet zbyt łatwo dostępny...) Cena Regularna: Cena regularna produktu wynosząca ok. 30 zł może budzić pewne wątpliwości, zwłaszcza biorąc pod uwagę skuteczność kosmetyku. Jest to aspekt wart rozważenia przy decyzji zakupowej. Działanie: Jako posiadaczka cery mieszanej skłonnej do niedoskonałości (szczególnie w strefie T i linii podbródkowej) mogę opisać moje wrażenia: ➟ Żel do mycia twarzy: Skuteczność oczyszczania idzie w parze z ewentualnym podrażnieniem skóry, zwłaszcza z uwagi na obecność drobinek w formule. Niekoniecznie najlepszy wybór dla osób o wrażliwej cerze. ➟ Peeling: Zaklasyfikuje go jako typowy peeling mechaniczny (mimo obecności kwasu salicylowego). Nie zaobserwowano redukcji zaskórników. ➟ Maseczka: Właściwości matujące idą w parze z potencjalnym wysuszeniem skóry, co może z kolei zwiększyć produkcję sebum, pozostawiając cerę w niekorzystnym stanie. Skład: Zawarte składniki, takie jak glinka biała, gliceryna czy węgiel aktywny, mogą być korzystne dla cery tłustej, jednak zawarty w formule SLS ma zbyt drażniące i wysuszające działanie, aby czerpać z tego korzyści. Podsumowanie: Garnier Czysta Skóra 3 w 1 to kosmetyk (o ile) skierowany dla posiadaczy cery tłustej, choć jego skutki mogą być i tak zbyt intensywne. Praktyczne opakowanie, choć cena i potencjalne wysuszenie skóry mogą być czynnikiem decydującym o jego atrakcyjności dla pewnej grupy konsumentów. Przy decyzji zakupowej warto wziąć pod uwagę indywidualne potrzeby skóry.
    Zalety:
    • w składzie: glinka, gliceryna, węgiel aktywny
    • może się sprawdzi dla cer tłustych
    Wady:
    • SLS w składzie
    • za ostre drobinki
    • męski zapach
    • brak obiecanych efektów
    • działanie wysuszające, podrażniające
  • 11 listopada 2023 o 21:24
    Mocny - niekoniecznie oznacza dobry
    Typ skóry Mieszana, wrażliwa, alergiczna. Ogólne wrażenia Natknęłam się na ten produkt przypadkiem, szukając na szybko jakiejś maseczki – opis 3 w 1 mnie zaciekawił i zdecydowałam się przetestować. Działanie i efekty Jako żel produkt kompletnie się u mnie nie sprawdził – drobinki są bardzo ostre i silnie ścierają naskórek, co powoduje uczucie podrażnienia i pieczenia. Przy mojej wrażliwej skórze to zdecydowanie za dużo. Jako peeling wypada nieco lepiej, ale nadal jest zbyt intensywny i mocny – drobinek jest sporo, są grube i drażniące. Dopiero jako maseczka ten kosmetyk ma sens. Faktycznie daje uczucie oczyszczenia, miękkości i wygładzenia skóry, a niewielka kaszka na twarzy znika prawie całkowicie. Po zmyciu cera wygląda lepiej, a skóra jest przyjemna w dotyku. Zapach Zapach jest typowy dla produktów oczyszczających, raczej neutralny i nie przeszkadza w użytkowaniu. Nie jest intensywny ani długo wyczuwalny. Podsumowanie Produkt tylko jako maseczka ma dla mnie sens – działa wtedy delikatniej, a efekty są naprawdę zauważalne. Reszty formuł nie jestem w stanie używać przy mojej skórze.
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza skórę jako maseczka
    • Wygładza cerę i redukuje drobne nierówności
    • Wydajny
    Wady:
    • Zbyt mocny jako żel i peeling
    • Podrażnia i powoduje pieczenie przy zbyt częstym użyciu
    • Drobinki są grube i ostre
    Medea05
    14 października 2023 o 11:44
    Na pewno nie na co dzien
    Zapewnia połowa 30-latek zna ten produkt, sama namiętnie go używałam jako nastolatka. I wiecie co, podkusiło mnie do niego wrócić. Bo przecież jest taki tani i dobry;) I noooo z tym dobrym to tak nie do końca. O ile nic nie ruszało mojej tłustej nastoletniej cery, to ta cienka mieszana 30-letnia - już tak miło tego produktu nie przyjmuje . Mnie on za bardzo wysusza, a producent zaleca nawet używanie codziennie. Błagam, nie róbcie tego. Skora cały czas wysuszana będzie nawet więcej sebum produkowała. 2 razy w tyg do porządnego oczyszczania Ok - ALE przy porządnym nawilżeniu. Ja skończę, ale musze uwazac przy reszcie pielęgnacji. Bo nie chce przecież zniszczyć swojej bariery hydrolipidowej :) Pomysł fajny, ale ja chyba wole złuszczanie serum kwasowym i retinalem :)
    Japko12
    28 maja 2023 o 21:11
    Po prostu jest szkodliwy.
    Kupiłam ten produkt dawno temu, gdy nie wiedziałam jeszcze jak dbać o twarz. Teraz nie wzięłabym go z półki. Produkt ma kilka fajnych składników - kwas salicylowy, glinka. Problem jest z tym, jak producent zaleca to stosować, a co ważniejsze - że zamiast pomóc może mocno zaszkodzić. Producent poleca używać tego kilka razy w tygodniu, a nawet codziennie. Jako że jest to peeling, nakładanie na twarz codziennie może nieźle podrażnić. Są lepsze peelingi, w ogóle są lepsze maski, nie używajcie tego na codzień. Jeśli i tak już to macie u siebie, można sobie pozwolić raz w tygodniu. Faktycznie matuje, skóra wygląda po nim dobrze, ale u mnie efekt się za bardzo nie utrzymywał i nie widziałam zbyt dużej poprawy w kwestii zaskórników.
    Zalety:
    • Matuje
    • Odświeża skórę
    Wady:
    • Producent wprowadza w błąd
    • Silny peeling
    • Ciężko zmyć