Maseczki w płachcie

Purederm Animal Masks, Maseczka uspokajająca do twarzy `Panda`

AnaSky
    18 grudnia 2022 o 20:28
    Miała być łagodząca, jest podrażniająca
    Maseczkę otrzymałam w prezencie w zestawie. Opakowanie bardzo mi się spodobało - lubię zwierzęta i zwierzaczkowe motywy. Otwarcie maseczki jest bezproblemowe. Ciekawym pomysłem jest sudoku zamieszczone na tyle opakowania, czyli w domyśle - czas na maseczkę, czas na relaks. Maska jest dobrze nasączona esencją, jej zapach kojarzy mi się z cukierkami Panda (tymi mocno alkoholowymi). Niestety nie jest dobrze docięta. Nie da się jej wygładzić na twarzy tak, by ładnie przywierała, robi się dość sporo zmarszczeń. Jak zwykle przy większości takich maseczek - muszę rozrywać otwory na oczy, bo są za małe. Te przy ustach też są dziwnie docięte - trochę trwało nim jako tako ją umieściłam we właściwych miejscach. Uśmiechnęłam się zobaczywszy, że maseczka oprócz nadruków jak pandzie oczy czy uśmiech ma też różowe policzki. Gdybym tylko wiedziała, że to prorocze i po ściągnięciu maseczki takie policzki będę miała. Tyle że w czerwone plamy :( Maseczka z pandą ma być łagodząca i nawilżająca. Nic z tego! Już po nałożeniu maski odczuwamy mało przyjemne mrowienie i delikatne swędzenie. Ściągnęłam ją przed upływem maksymalnego czasu trzymania. Skóra na policzkach była mocno zaczerwieniona, lekko się lepiła. Może i była gładsza, ale po co mi gładka skóra, jeśli mam płonące policzki? Na ładnym opakowaniu się kończy.
    mm2991
    10 maja 2021 o 15:07
    Więcej nie kupię
    Maseczkę za kupiłam w zestawie świątecznym 4 szt po świętach - cena wyprzedażowa 15 zł. Po otwarciu czuje zapach raczej nieprzyjemny - alkoholowy. Maseczka bardzo mocno nasączona a tkanina grubsza. Po nałożeniu na twarz widzę że jest źle bardzo wycięta. Po nałożeniu od razu czuje szczypanie i pieczenie - po 10 min nie wytrzymuje i ściągam, pozostałość która zostaje na twarzy zmywam bo w dalszym ciągu piekło. Na twarzy zostały mi 2 czerwone placki. Jedyna zaleta jaką zauważyłam to mocno wygładzona cera.
    Zalety:
    • mocno wygładzona cera
    • ciekawy wzór na tkaninie
    • podrażnia
    • źle wycięta tkanina
  • 4 maja 2021 o 12:20
    Jest ok
    Używa od:próbka
    Maseczkę zakupiłam w pakiecie z innymi zwierzątkowymi maseczkami, nie ukrywam, że bardzo lubię tego typu produkty. Maseczka zamknięta jest w szczelnym opakowanie, nie ma najmniejszego problemu z jego otwarciem. Złożona, łatwo się rozkłada i nakłada na twarz. Dobrze nasączona, można resztę esencji wklepać w szyję i dekolt. Trzymałam maseczkę na twarzy tyle, ile wskazuje producent, i nie zauważyłam jakiś mocnych zmian. Owszem, nie została podrażniona moja cera, jednak kwestia łagodzenia i uspokojenia twarzy jest dla mnie sporna. W regularnej cenie raczej po nią nie sięgnę.
    • nasączenie
    • wzór
    Wady:
    • słabe działanie
  • 16 lutego 2021 o 10:30
    Więcej wad niż zalet
    To było moje pierwsze spotkanie z maseczkami w płachcie - niezbyt udane, ale nie będę się zniechęcać ;). Opakowanie jest bardzo estetyczne i na tym właściwie zalety tego kosmetyku się kończą. Kształt maski jest źle docięty - zdecydowanie za dużo materiału na czole, więc musiałam go zakładać, otwory na oczy niewielkie, a miejsca między nosem a ustami tak mało, że cały czas miałam dolną część płachty w ustach. Zapach średnio przyjemny, kojarzył mi się z tym unoszącym się w gabinecie dentystycznym. Mało uspokajające. Sama maska nie podrażniła mi cery (na szczęście, widząc komentarze wielu innych osób), ale też nie przyniosła żadnych pozytywnych rezultatów. Skóra była przez chwilę wilgotna po zdjęciu płachty, a potem musiałam i tak nałożyć krem nawilżający.
    • źle wycięte otwory
    • brak działania
  • 21 stycznia 2021 o 16:01
    Bubel
    Robiąc zakupy w Hebe uwagę przykuły urzekające opakowania maseczek, niestety jeszcze większe było rozczarowanie po zastosowaniu produktu. Maseczka w płachcie jest mocno nasączona esencją. Łatwa do nakładania. Szybko oraz bezproblemo się ją usuwa. Esencja wchłania się w skórę, ale nie pozostawia żadnego efektu. Obietnice producenta nie są spełnione. Produkt nie jest warty swojej ceny. Ponownie nie zdecydowałabym się na zakup tej maseczki.
    Wady:
    • brak efektów
    • obietnice producenta nie są spełnione

Zobacz także inne Maseczki w płachcie