Maszynki do golenia dla kobiet

Gillette Simply Venus 3 Maszynka systemowa do golenia dla kobiet

Gillette For Women Maszynka Simply Venus3 Multicolor
Gillette Venus 3

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 5 marca 2023 o 22:19
    Mocno mieszane uczucia
    Lubię ją i jednocześnie jej nie lubię. Lubię, gdy ma świeżo założone ostrze, bo wtedy goli super i nawet ja (łapki grabki) praktycznie się nią nie zacinam. Niestety dobre szybko się kończy - już po kilku dniach ostrze jest mocno przytępione plus zaczyna się obluzowywać na części podtrzymującej i często po prostu spada. To moja pierwsza maszynka tego typu, ale chyba nie tak to powinno wyglądać. Taki typ maszynki jest oczywiście bardziej eko, niż wyrzucanie całego produktu (gdy ten się zużyje). Chętnie zatem spróbuję innej maszynki z wymiennymi ostrzami, a Simply Wenus zostawię jako awaryjną. W dużej promocji nawet polecam (10-12 złotych można wydać).
    Zalety:
    • Design
    • Pierwsze dni golenia są bardzo przyjemne - maszynka goli precyzyjnie, nie zacina
    Wady:
    • Ostrze szybko się tępi
    • Część z ostrzem szybko zaczyna się obluzowywać na części, która się trzyma
    Metka2
    26 czerwca 2022 o 16:35
    Maszynka do golenia
    Bardzo lubię produkty Gillette i najczęściej sięgam po nie właśnie. Jestem bardzo zadowolona, dzięki niej nie mam żadnych podrażnień po goleniu, przy innych zdarzało mi się zaciąć natomiast z tą nie mam problemów żadnych. Używam wielokrotnie ponieważ mam bardzo dobre ostrza które starczają na kilka razy. Forma wymiennych końcówek jest moim zdaniem bardzo ekonomiczna, dzięki temu nie produkujemy aż tyle plastiku. Bardzo prosta i szybka wymiana. Jestem jak najbardziej za taką formą.
  • 30 września 2021 o 14:10
    Dobra maszynka
    Maszynki kupiłam podczas wizyty w drogerii. Lubię maszynki z Gillette, według mnie są bezpieczne w użyciu i stworzone tak, aby ryzyko zacięcia było bardzo małe. Mi osobiście (odpukam w niemalowane XD) nie zdarzyło się jeszcze nią zaciąć. Ostrza główki są na tyle ostre, że żadne włoski im nie straszne. Nie tępią się przedwcześnie i nie rdzewieją (ale pilnuję też, aby po użyciu mogły spokojnie wyschnąć). Kwalifikuję końcówkę do wyrzucenia kiedy pasek nawilżający się zużyje, do tego momentu golenie idzie bezproblemowo i nie muszę prowadzić ostrza wielokrotnie w tym samym miejscu. Pasek daje ładny poślizg, maszynka sunie po skórze gładko i nie podrażnia jej. Nawet golenie kolan czy pach, które wymagają szczególnej uwagi idzie łatwo. Ruchoma główka ułatwia mi to zadanie i pozwala na dotarcie do trudno dostępnych miejsc. Trzonek wykonany jest z plastiku, ale dodano na nim także gumowe elementy, aby maszynka pewnie leżała w dłoni i nie wyślizgiwała się z niej nawet podczas prysznica. Jedna taka końcówka (zanim pasek nawilżający się rozpuści) spokojnie wystarcza mi na kilka użyć. Nie ryzykuję niepotrzebnie zacięciem i po prostu wymieniam końcówkę na nową, to są tak małe koszty, że nie ma sensu na tym oszczędzać i zacinać sobie niepotrzebnie skórę. Kolorystyka, cena, design maszynki - na pewno są na plus i co jakiś czas będę chętnie do niej wracać :)
    Zalety:
    • odpowiednio ostra
    • posiada pasek nawilżający, który ułatwia prowadzenie ostrzy
    • maszynka sunie gładko i nie podrażnia skóry
    • ruchoma główka pozwala na dotarcie do trudno dostępnych miejsc
    • rączka pokryta jest gumą dla pewnego uchwytu
    • jedna końcówka wystarcza na kilka użyć
    • cena w porządku
    • design
    Drogeria Natura
  • 20 sierpnia 2021 o 12:43
    Okropna!
    Mój najgorszy zakup. Wolę już maszynki jednorazowe niż tą. Gilette Simply Wenus jest maksymalnie niedelikatna. Łatwo się nią zaciąć przy goleniu okolic intymnych. Okropnie kanciasty kształt, zupełnie niedopasowany do poszczególnych partii, które się goli. Po prostu porażka. Używam do pach i nóg, bo zużyć trzeba, skoro się zapłaciło. Jest ostra. Starcza na długo, bo szybko się nie tępi. Nigdy więcej jej nie kupię. Wszystkim odradzam! Jak się mocuje w niej nowe ostrze, należy uważać, bo czasem wypada z główki.
  • 22 listopada 2020 o 0:26
    Dokładne są
    Maszynkę uważam za bardzo dobrą, nigdy jeszcze takiej nie miałam. Maszynka nie kaleczy skory skory i nie podrażnia. Jest bardzo delikatna, nadaje się bardzo do wrażliwej skóry. Ciało po ocleniu jest bardzo delikatne w dotyku. Jak dla mnie , dla takiej osoby co lubi mieć gładkie nogi - spełnia swoje oczekiwania .