Podkłady

Ingrid Cosmetics Mineral Cover, Make Up Foundation Podkład kryjący z minerałami

• 9 marca 2022 o 11:57
    Super podkład
    Bardzo dobry podkład. Mimo, że mam wrażliwą skórę twarzy nic się z nią nie działo. Ładne pokrył niedoskonałości na mojej twarzy.Polecam wszystkim paniom starszym i młodszym.Ja używam kolor 11 jest idealny.
    Zalety:
    • Ładnie kryję niedoskonałości
    Wady:
    • Nie ma
  • 9 marca 2022 o 11:42
    Niezły
    Nie używam podkładu zbyt często, używam go tylko na imprezy itp. Dobrze się trzyma nq twarzy, lekko podkreśla suche skórki, ale ma bardzo ładne, powiedziałabym satynowe, wykończenie. Jest konsytsyncji kremu, ale to jest dla mnie neutralne. Podkład nie zapycha, ładnie wygląda na twarzy i długo wytrzymuje. Za taką cenę jest bardzo dobry. Na pewno będę do niego wracać.
    Zalety:
    • średnie krycie, bez efektu maski
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • mało gama kolorystyczna
  • 11 czerwca 2021 o 12:36
    Rewelacja
    Podklad u mnie sprawdził się rewelacyjnie. Kolor 11 jest idealnie dopasowany do mojej karnacji. Krycie mi odpowiada, jest średnie, można je budować. Po nałożeniu twarz wygląda świeżo i promiennie. Podklad zawsze utrwalam pudrem i wygląda pięknie. Długo się utrzymuje. Zapach nie jest zbyt przyjemny, lecz to nie przeszkadza przy tylu zaletach jakie produkt zapewnia. Podklad jest gęsty, dobrze się nakłada, nie zastyga przez co można wklepywać kilka razy w tym samym miejscu, nie ma również problemu z nakładaniem kolejnych warstw. Zuzylam już 2 opakowania i oczywiście kupię ponownie :)
    Zalety:
    • łatwo się rozprowadza
    • piękny kolor
    • świetne krycie
    • efekt świeżej skóry
    • nie pozostawia smug
    • nie waży się
    kama_m1
    5 kwietnia 2021 o 22:18
    A u mnie się sprawdził.. na codzień fajny :)
    Podkład mineral cover marki Ingrid kupiłam na dużej promocji do -70% na kolorówkę w Hebe i wyszło mnie za niego 5 zł tak 5 zł :D jego normalna cena to 20 zł. Żałuje, że nie wzięłam go więcej ale brałam go po raz pierwszy i bałam się że się nie sprawdzi co prawda na testerze wydawał się w porządku ale wolałam nie ryzykować. Mój odcień to numerek 15 naturalny, wpadający w beżowe tony, moja cera jest jaśniutka i ten odcień był dla mnie idealny. Z tego co pamiętam to gama kolorystyczna byłam całkiem spora. Podkład zamknięty jest w małej poręcznej, lekkiej tubce co świetnie może sprawdzić się w podróży. Niestety pod koniec ciężko już wydobyć pozostałości tubka wygina się na wszystkie strony - a ja jestem takim typem człowieka, że szkoda mi marnować produkty więc zawsze rozcinam opakowanie i tak też tu uczyniłam. Szata graficzna prosta, niczym się nie wyróżniająca, a napisy podczas użytkowania ścierają się. Konsystencja podkładu jak dla mnie była idealna, kremowa, - nie za gęsta, nie za rzadka, łatwa w aplikacji, bardzo dobrze mi się z nim współpracowało, świetnie się aplikował gąbeczką. Dobrze rozprowadzał się na twarzy, nie tworzył smug, plam w miarę szybko zastygał. Zapach jak dla większości podkładów. Jak na podkład Cover, w moim odczuciu był bardzo lekki i nie zapchał mojej cery. Mając go na twarzy nie czułam żadnego ściągnięcia czy efektu mocnej maski a z moimi przebarwieniami to troszkę go musiałam dać.. :) Krycie ma bardzo dobre które można budować co mnie mega zaskoczyło jak na tak tani produkt, maskuje wiele niedoskonałości na twarzy. Nie dostrzegłam szybszego przetłuszczania się skóry, przypudrowany trzymał się na buzi no dobre kilka godzin a nawet większą połowę dnia - mnie to bardzo zadowala. Grunt by się nie ścierał w ciągu dnia. Świetnie współgra z innymi kosmetykami typu korektor, bronzer a nałożony wcześniej krem czy baza - nie ważyło się nic ani nie rolowało. Nie wchodzi w zmarszczki, nie wysusza skóry. Dobrze dopasowuje się do cery, dając naturalne wykończenie. Idealny na codzień do pracy. Skład jego jest długi i niezbyt zachęcający ale zawiera moją ulubioną witaminę E oraz filtr UV który dla mnie jest ważny w tego typu produktach. Zawiera tez minerały magnez, cynk, miedź które są odpowiedzialne za nawilżenie skóry. Podczas demakijażu dobrze się go zmywało, skóra była gładka, bez podrażnień. Szkoda, że jego pojemność nie jest większa 30 ml produktu który używamy codziennie to troszkę malutko.. zwłaszcza, że to naprawdę dobry produkt. Widzę, że opinie jego nie są za dobre. . Wiadomo.. nie każdemu wszystko pasuje - mnie i mojej cerze on odpowiada. Krótko podsumowując podkład za 5 zł polskiej marki Ingrid sprawdził się u mnie świetnie. Do jego działania i efektów nie mam żadnych zastrzeżeń. Czy kupię ponownie? Napewno. :) daje takie mocne 4+
    Zalety:
    • gama kolorystyczna,
    • odpowiednia konsystencja, łatwa aplikacja, dobrze współgra z gąbeczką, i innymi produktami,
    • ładnie wtapia się w skórę, dając naturalny efekt, nie tworzy smug, plam,
    • nie podrażnia, nie zapycha,
    • nie podkreśla suchych skórek, nie wchodzi w zmarszczki,
    • odpowiednie krycie które można budować,
    • bogaty jest w minerały, wit E, filtr UV,
    • niska cena a na promocji to już w ogóle :)
    • dostępność.
    • ciężko wydobyć resztki produktu pod koniec, tubka wygina się - ja rozcinam opakowanie na pół, szata graficzna ściera się,
    • wydajność.
  • 23 stycznia 2020 o 12:32
    Dla bladziochów
    Jestem blada i szukałam podkładu dla mnie. Posiadam kolor 11 cielisty. Kolorem jest idealny. Jeśli chodzi o utrzymanie się na skórze u mnie nie było problemów (mam skórę suchą). Delikatnie mnie niestety zapchał. Gdyby nie to byłby moim ulubieńcem
    Zalety:
    • Kolor
    Wady:
    • Trochę zapycha