Fixery i utrwalacze makijażu

M.A.C. Prep + Prime, Fix+ Pinklite Spray Spray fiksujący makijaż

• 5 marca 2024 o 11:59
    świetny profesjonalny produkt
    Używam go zarówno na swoje potrzeby (na większe wyjścia, kiedy chcę utrwalić makijaż) oraz do makijażu na klientkach. W obu przypadkach świetnie się sprawdza i mam bardzo pozytywny feedback odnośnie trwałości. Szybko schnie i dobrze się aplikuje. Bardzo lubię go również do zdejmowania pudrowości kiedy nie chcę żeby było widać biały proszek od pudru na twarzy. Jest też bardzo wydajny, więc pomimo dosyć wysokiej ceny starcza na naprawdę długo. Można też używać go przed makijaż i rzeczywiście zauważyłam, że nawet bb krem będzie się trzymał na twarzy dużo lepiej.
    Zalety:
    • przedłuża trwałość makijażu
    • może służyć do zdejmowania pudrowości
    • szybko zasycha
    Ewe_ef
    24 kwietnia 2021 o 18:42
    jest ok
    mgiełka odświeżająca. Nie utrwala makijażu, ale nałożona na wypudrowaną skórę zmiękcza jej strukturę ma przyjemny efekt nawilżenia (jednak działa krótkotrwale). Wg mnie drobinki nic nie dają
    Wady:
    • nie rozświetla
    • za tą cenę nie - wolę wodę termalną do odświeżenia i nawilżenia
    kuki9
    29 listopada 2020 o 17:32
    Niezbędny
    Uwielbiam wersję złotą więc i tutaj będą same zachwyty bo wersje niewiele się od siebie różnią. Opakowanie porządne, trwałe. Atomizer chodzi bez zarzutu ale mgiełka mogłaby być drobniejsza. Płyn zawiera pyłek opalizujący na różowo. Jeśli chcę mocnego rozświetlenia wstrząsam całą butelką. Jeśli zaś wolę mniej drobinek, stawiam butelkę do góry dnem aż pył opadnie na korek, nie mieszam energicznie i w ten sposób spryskuję twarz. Na pewno nie jest to kosmetyk dla osób preferujących matowe wykończenie lub nielubiących błyszczących drobin. Ja lubię "dewy look" no i wszelkiej maści rozświetlające drobiny więc dla mnie to idealny kosmetyk. Stosuję pod makijaż, dla dodatkowej dawki wilgoci. Stosuję na makijaż - idealnie stapia wszystko, zbiera nadmierną pudrowość, utrwala makijaż (choć nie na mur beton). Po jego użyciu wszystko wygląda super naturalnie, świeżo. Stosuję też solo, w upalne dni. Tak, żeby nadać skórze blasku. Tak, jak wersja złota, sprawia, że nawet zwykły tusz do rzęs trzyma się lepiej i nieco trudniej go zmyć. Pięknie pachnie. Szalenie wydajny. Rewelacja. Nigdy go nie brakuje w mojej kosmetyczce.
  • 19 kwietnia 2019 o 17:16
    Fixer idealny na wiosnę ;)
    Mgiełka z lekkiej, bogatej w minerały wody źródlanej, która dostarcza skórze natychmiastowego nawilżenia, odświeżając ją oraz odżywiając. Może być też stosowany na makijaż do jego wykończenia i odświeżenia w ciągu dnia. Witaminy i minerały powodują, że skóra otrzymuje natychmiastową dawkę nawilżenia, a lekka, długotrwała formuła sprawia, że Twoja twarz wygląda na odświeżoną.
    Zalety:
    • Natychmiast odświeża i dodaje blasku
    • Zapewnia natychmiastowe i długotrwałe nawilżenie
    • poprawia i przedłuża trwałość makijażu
    • do każdego typu skóry
    • Perłowe drobinki dodające blasku i promienności