Bielenda Eco Care, Bursztyn & Miód, Bioorganiczny krem `Anti - Stress`

isobel
    29 listopada 2011 o 21:44
    Ulubiony do twarzy :)
    Jestem w trakcie używania drugiego słoiczka kremu. Jest godny polecenia, również osobom o cerze mieszanej i tłustej. Bardzo lubię uczucie na skórze tuż po zastosowaniu kremu i później, np. po nocy. Jest też wrażenie odprężenia i uczucie, że skóra oddycha lepiej niż po innych kremach. Krem stosuję na całą twarz, również okolice oczu. Jeśli przypadkiem krem przedostanie się w ich wrażliwe partie, reakcja jest o wiele łagodniejsza niż w przypadku innych kremów, co oznacza mniej podrażnień będących zmorą noszących kontakty osób :] Osoby o tłustej cerze i z tendencją to łojotoku powinny pamiętać o peelingu nawet co 1-3 dni. Sama mam mieszaną, a przy tym kremie nie dostrzegłam różnic "in minus" w tym zakresie. Testowanie rozpoczęła również mama :) Opakowanie oceniam na bdb-. Minus za to, że zakrętka w tym opakowaniu raz jedynie rozwarła się na złączeniu dwóch warstw (partia ze słabszym spoiwem?). Po wciśnięciu na swoje miejsce, trzyma się dobrze. Ogromny plus natomiast za leciutkie opakowanie. To akurat cenię w kremach. U mnie przynajmniej raz każdy kosmetyk czeka zderzenie z twardą rzeczywistością podłogi/ kafelków. Nie ukrywajmy - kremy w szklanych słoiczkach, o ile przetrwają z racji masywności szkła, o tyle podłoga/zlew nie zawsze wychodzą z tego pojedynku bez szwanku. Tu zaś całkowity komfort (również z rana gdy zmysły jeszcze śpią). Podsumowując, polecam :) Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie, 50ml
    Awakme
    10 października 2011 o 13:07
    tak! :)
    Jest to drugi krem z Bielendy w którym jestem zakochana. Z pewnością zagości on u mnie jeszcze nie jeden raz. Ale do rzeczy. Krem ma lekką konsystencję, łatwo się nakłada i wchłania. Pozostawia skórę dobrze nawilżoną i działa tak jak należy. Nie wiem na ile pomaga w walce z szarą cerą bo ja takowej nie mam. Do tego ma piękny mleczno-miodowo-kwiatowy zapach. Cena przystępna. Nie jest niestety zbytnio wydajny i ma nieładne opakowanie z którego jedna częśc zakrętki zaraz po otwarciu się zepsuła. Ale ze względu na działanie i ogólnie bardzo mi spasował. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 13 kwietnia 2011 o 16:06
    KWC na mrozy
    Jak to się stało, że jeszcze nie zrecenzowałam tego kremu? :) Zacznę od nietypowej konsystencji, jest dość sztywna i zbita, taka mało... "kremowa". :) Ale w niczym mi to nie przeszkadzało. Zapach bardzo przyjemny, słodki i relaksujący. Podczas nakładania miło ślizga się po skórze, natomiast musiałam go sporo nałożyć, aby poczuć, że na twarzy coś się w ogóle znajduje (krem jest mało wydajny). Zapach - cudownie słodki i relaksujący. Tak się złożyło, że używałam go zimą, w miesiącach styczeń - luty, kiedy zaczęły się koszmarne mrozy, więc taka kołderka była zbawienna dla mojej cery, przy czym u mnie wchłaniał się prawie do matu, nic a nic się nie świeciłam. (Kołderka, bo kremik bardziej wygładza, ochrania niż nawilża, jednak na ten okres tego było mi trzeba). Super efekt uzyskiwałam kładąc go grubszą warstwą na noc - budziłam się z wyraźnie zdrowszym kolorytem cery (niż po innych kremach i tej samej ilości snu ;)). Nie zauważyłam zapychania, za co dodatkowy plus. Nie próbowałam go używać przy innej aurze, to jest mój krem na wielkie mrozy i już :). Używam tego produktu od: zima zeszłego roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 13 kwietnia 2011 o 15:38
    Ok
    Kremik ma fajna konsystencję, piękny zapach. łatwo się nakłada, opakowanie dość estetyczne. Jednak jego minusem jest to że lekko zapchał mi pory (przynajmniej tak mi się wydaje że to jego wina) Ogólnie teraz dałam krem mamie i ona jest nim zachwycona. Warty wypróbowania. Cena jest adekwatna do jakości. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 2 słoiczki
    pacina9
    4 marca 2011 o 10:03
    Dobry kremik
    A ja jestem bardzo zadowolona z tego kremu. Ma piękny zapach, ładny złoty kolor, fajną nie kleista konsystencję, szybko się wchłania, nie zostawia tłustej skóry. Skóra po tym kremiku jest świetnie odżywiona, nawilżona, a nawet miałam wrażenie że nabrała ładnego kolorku. Krem jest w miarę wydajny, nadaję się również pod makijaż. Uważam że warto spróbować, ja z pewnością do niego wrócę Używam tego produktu od: w zeszłym roku Ilość zużytych opakowań: 1 małe