Balsamy do ust

Biolove Blueberry, Lip Butter Masełko do ust `Borówka`

SophieW
    30 stycznia 2024 o 17:39
    Ładny zapach, niska cena i nic więcej.
    Produkt zamknięty jest w metalowym, zakręcanym słoiczku - albo się je lubi albo nie (osobiście nie przepadam). Ma biały kolor i całkiem przyjemną konsystencję. Jest dość wydajny. Po otwarciu uderza nas cudny zapach... i na tym koniec jego zalet. Niestety nie działa tak jak obiecuje producent. W moim przypadku nawilżenie jest bardzo krótkie - max 15 min po zmyciu go z ust. Kupiłam go bo myślałam, że będzie całkiem fajną opcją na noc jako całonocne nawilżenie ale się pomyliłam. Nie dość, że dawał marne nawilżenie, to jak się później okazało był przyczyną zaostrzenia trądziku w okolicy ust. Wysypało mnie tak, że musiałam go leczyć prawie 2 miesiące. Jego dostępność też nie jest najlepsza - do tej pory widziałam go tylko w Kontigo. Nie polecam nikomu.
    • dosyć wydajny
    Wady:
    • opakowanie (kwestia indywidualna)
    • bardzo krótkotrwałe nawilżenie
    • spowodował zaostrzenie się trądziku w okolicy ust
  • 15 grudnia 2021 o 15:10
    Kiepskie działanie, ale zapach boski.
    Zakupiłam go gdy jeszcze w moim mieście było Kontigo. Zakupiłam z myślą, iż postawie je na szafce przy łóżku i będę masełko aplikować na usta na noc, bo w czasie dnia, szczególnie po za domem aplikacja ze słoiczka palcami nie jest zbyt higieniczna. Zakupiłam wersję z borówką, bo spodziewałam się pięknego zapachu i nie zawiodłam się w tym przypadku. Przepięknie pachnie i można przy tym zapachu się relaksować. Jednak minusem ogromnym jest działanie tego kosmetyku, a raczej jego brak. Niestety masełko mnie się nie sprawdza. .Dość ciężko wydobyć je z opakowania, bo jest zbyt twarde. Masło w same w sobie jest bardzo tłuste i przypomina starej generacji wazelinę. Na początku daje złudne uczucie nawilżenia i ochrony, jednak dość szybko znika z ust i wargi są jak przed masełkiem, czyli wyschnięte i szorstkie. Jak zapach mi się podoba, a posmak jest troszkę chemiczny i lekko piecze w gardło. Żałuje, że mi się nie sprawdził ten produkt. :(
  • 12 października 2020 o 15:15
    Przeciętne
    Masełko ma piękny zapach, długo się wchłania, jednak nie zauważyłam jakiegoś większego nawilżenia. Opakowanie mało poręczne, wsadzone do kieszeni wygląda co najmniej dziwnie. Raczej nie kupię po raz kolejny
    Zalety:
    Wady:
    • brak działania, opakowanie
  • 23 sierpnia 2020 o 14:31
    Co za zapach...!
    Masełko kupiłam razem z peelingiem o tym samym zapachu w drogerii stacjonarnej, więc nie był to wybór w ciemno ;) zakochałam się w tym zapachu, który kojarzy mi się wyjątkowo przyjemnie. Przywołuje na myśl wakacje, beztroskę, świeże owoce prosto z krzaczka... uśmiech mimowolnie pojawia się zawsze, gdy odkręcam sloiczek. Sam wspomniany sloiczek jest w porządku, jest praktyczny i minimalistyczny. Plus za to, że nie jest plastikowy. Nie jestem fanką nakladania czekogokwiek palcem, ale przy zakupie nawet ta obiekcja zniknęła :) myślę, że będę uzywać masełka głównie w domu, zwłaszcza po peelingu i przed makijażem ust, ale też na noc, gdy pierzchną mi usta od mrozu i wiatru. Będąc przy opakowaniu muszę wspomnieć o etykiecie, która jest utrzymana w stylistyce takiej bio/ eko/ natural, jest matowa, w neutralnych kolorach. Wygląda bardzo ładnie i szalenie podoba mi się spójność całej marki pod względem wyglądu produktów. Kiedy pozachwycałam się opakowaniem, czas na wnętrze. Masełko pachnie obłędnie, ma przyjemną konsystencję (nic zaskakującego, ale jest bardzo gładkie i jednolite, bez grudek). Twarde, ale pod wpływem ciepła naszego palca przyjemnie się aplikuje. Na ustach staje się bardzo lekkie i komfortowe, nie lepi się, nie tłuści wszystkiego, nie daje też uczucia ciężkości, co jest raczej rzadkie przy masełkach. Mimo częstego nakładania zużycie jest niemal zerowe, więc wydajność jest niesamowita. Usta są niesamowicie miękkie i gładkie po nałożeniu i stan ten utrzymuje się, jeśli używamy masełka regularnie. Kupiłabym ponownie, ale dostępność dla mnie jest malutka (nie mam w okolicy kontigo, może więc jedynie kiedys przy okazji zakupów w ich sklepie internetowym kupię i to masełko), za cena bardzo przystępna. No i polski producent, nawiasem mówiąc, ten sam co w przypadku marki Nacomi ;)
    Zalety:
    • ten zapach! Mniam...
    • przyjemna konsystencja,
    • lekkie otulenie ust bez uczucia tłustości,
    • ładny wygląd opakowania, spójny z innymi produktami marki,
    • świetny skład,
    • przystępna cena.
    Wady:
    • ubolewam nad dostępnością marki, a w zasadzie nad ogólnym brakiem kontigo w mojej okolicy :(
    Medea05
    5 kwietnia 2020 o 13:16
    Piękny zapach, ale na tym koniec
    Byłam oczarowana zapachem masełka po pierwszym otwarciu. Także "naturalnosć" kosmtyku zachęciła mnie do zakupu. Żeby Wam nakreślić sytuacje - balsam do ust mam przy sobie zawsze. ZAWSZE. W każdej, kurtce, torebce, plecaku, wszedzie. Jeśli nie mam, to albo mi się skończył albo go zgubiłam, albo zmienilam torebke. Moje usta sa wymagajce - choćbym nie wiem jak bardzo chciala je codziennie traktowac kolorowa szminka to nie mogę - bo bardzo szybko mi wysychaja. Tak wiec wszelkiego rodzaju wazelin, pomadek, masełek - uzywam baaaardzo czesto. I tu pojawia sie masełko bilove. PLUSY: +zapach, nieziemski! +naturalny skład MINUSY: +sztyfty sa wygodniejsze, masełka uzywam tylko w domu +słabe nawilżenie, spodziewałam się czegos wiecej. A okazuje się, że przy suchych ustach lepiej sobie u mnie radzi sobie "zwykła" Isana Intensiv z rossmana

Zobacz także inne Balsamy do ust