Olejki do twarzy

Mydło Stacja Serum trzech sióstr

shewild
    18 czerwca 2023 o 12:43
    Siła sióstr w nie do końca optymalnym składzie
    Serum trzech sióstr czyli trzech naturalnych olejów bogatych w składniki odżywcze dla piękniejszej skóry: z pestek malin, moreli oraz z marakui. Przyznam, że opis zarówno samego serum, jak i działania poszczególnych składników był na tyle intrygujący i przekonujący, że dałam mu szansę i kupiłam buteleczkę tego płynnego złota. I szkoda, że dla mnie złotem się nie okazało... Jest to ciekawy produkt, doceniam skład i widzę, że coś tam działa, ale jednak dla mojej skóry okazał się niewystarczający. Sądząc po opisie mogłam liczyć na znacznie większe efekty, więc tego mi tutaj zabrakło: większej skuteczności i bardziej widocznych rezultatów. Opakowanie to szklana buteleczka z pipetą - dość pękata, dno wygląda jakby było z podwójnego szkła, bo wydaje się grube na pierwszy rzut oka. Do pipety mam tylko jedno zastrzeżenie, że szybko z niej wypływa olejek i trzeba sprawnie nakładać na twarz albo odpowiednią ilość nalać w zagłębienie dłoni. Nabiera dobrze, ale potem jakoś szybko ucieka z tej pipety. Poza tym nie mam innych uwag co do opakowania: całkiem wygodne, pipetą da się wyciągnąć serum aż do dna i można kontrolować poziom wydobycia, bo łatwo zaciąga to co się znajduje w butelce. Muszę jeszcze zaznaczyć, że pipeta ma super rozwiązanie czyli guziczek na górze, który na jeden klik nabiera (a potem dozuje) odpowiednią ilość - świetny pomysł! Zapach jest ok, ale lepiej nie mieć zbyt wysokich wymagań ;) Nastawiałam się trochę na owocową słodycz marakui czy moreli, ale serum w ogóle nie pachnie owocami. Zapach jest raczej naturalnie wytrąconym aromatem olejów, czuć w nim trochę jakby zielone listki. Nie jest to zapach intensywny, na twarzy już przestaję go czuć, no ale nie jest to bomba soczystych owoców, a szkoda! Producent zapewnia, że serum szybko się wchłania - o nie, nic z tych rzeczy! Jest to klasyczne serum olejowe, więc tak, zostawia nieco lepką powłokę na twarzy. Nie czepiam się tego, bo wiedziałam jakiego typu jest to serum, ale trzeba mieć na uwadze, że nie jest to bardzo lekki kosmetyk. Jest raczej bogate, trochę tłuste, i dokładnie tak samo zachowuje się na twarzy. Ja nakładałam jeszcze na niego krem i fajnie się to razem łączyło, ale całość zdecydowanie trzeba było zmatowić, bo skóra się świeciła. Serum ma złocisty kolor, z pomarańczowymi przebłyskami. Widać je odrobinę na skórze, tzn. nadaje takiego złocistego odcienia, jakby lekkiej promienności. U mnie całkiem fajnie to wyglądało, bo mam jasny odcień cery, ale z żółtymi podtonami, więc serum nieco podbijało ten koloryt. Natomiast nie jestem pewna czy dobrze by to wyglądało na bardzo bladej skórze. Jedynie gdyby nakładać cieniutką warstwą, bo inaczej mogłoby być widoczne. No i najważniejsze: działanie. Tu liczyłam na znacznie więcej. Przekonał mnie opis o bardziej elastycznej skórze, mniej widocznych zmarszczkach, odmłodzeniu i regeneracji skóry dojrzałej. I czar niestety prysł. Używałam serum przez wiele tygodni rano pod krem z filtrem i to co zauważyłam to znaczne zmiękczenie skóry, wygładzenie, rozświetlenie i poprawa kolorytu. Nie zauważyłam działania na zmarszczki ani na głębszą poprawę kondycji skóry. Liczyłam też na większe nawilżenie i odżywienie, być może także działanie w kierunku ujędrnienia. Przyznam, że opis mocno zaostrzył apetyt na rezultaty, a niestety nie zauważyłam nic rewolucyjnego. Fajnie się sprawdziło na co dzień, ale trzeba pamiętać, że jest nieco tłuste i wymaga odpowiedniego wykończenia czy to dobrym kremem czy makijażem (u mnie kombinacja obydwu), żeby nieco tę tłustość zniwelować. Sympatyczne serum, które jednak jest dość przeciętne jeśli chodzi o działanie, za tę cenę niestety nic odkrywczego. Ja raczej poprzestanę na jednym opakowaniu.
  • 29 września 2022 o 21:02
    Najlepsze serum do cery suchej
    Serum ma neutralny lekko olejowy zapach. Jego skład to głównie oleje: z pestek malin, nasion marakui oraz moreli. Ponadto w składzie znajduje się kwas alfaliponowy, koenzym Q10 oraz lipoglicyny. Po nałożeniu skóra staje się dość tłusta ale trudno spodziewać się czegoś innego po serum olejowym. Ja nakładam na noc i rano tłustej warstwy już nie ma. Moja skóra staje się po nim naprawdę gładka, zregenerowana i odżywiona. Serum spełnia w pełni moje oczekiwania i chętnie ponownie po niego wrócę. Z pewnością spodoba się sroczkom, bo ma piękne opakowanie i pipetkę ułatwiającą aplikowanie.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Skóra gładka i miła w dotyku.
    • Świetne działanie regeneracyjne
    Wady:
    • Może troszkę cena, ale warto.
  • 20 lutego 2021 o 22:51
    Trzy pomocne siostry sisters
    Dla mojej starzejącej się skóry Siostry okazały się dużym wsparciem:). Konsystencja w porównaniu z innymi serumami dość gęsta ale okazało się to dużym plusem. Zapach taki średni, chyba bez zapachu...:) mimo że w składzie malina, marakuja i morela. Po dłuższym czasie od nałożenia wchłania się. Najchętniej stosowałam na noc. Skóra wyraźnie pozostała odżywiona. Krótki skład to pewnik braku chemii. Czekam teraz na jakieś serum trzech braci;)
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie odżywcze
  • 10 lutego 2021 o 18:33
    Nienajgorsze
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Na wstępnie zaznaczę od razu, że używałam próbek serum, które jednak wystarczyły mi na kilkanaście dni stosowania. Serum nakładałam głównie na szyję i dekolt, ponieważ dla mojej cery mieszanej wydało się zdecydowanie za tłuste. Serum ma intensywnie żółty kolor i mało wyczuwalny, raczej neutralny zapach. Składa się z oleju z pestek malin, oleju z nasion marakui, oleju z pestek moreli, kwasu alfa liponowego, koenzymu Q10 oraz lipoglicyny. Serum po nałożeniu zostawia tłustą warstwę na dość długi czas, ale jest to w końcu serum olejowe - więc można się tego spodziewać :). Po nałożeniu serum na noc następnego dnia warstwy już nie ma. Skóra jest po nim gładka, miła w dotyku, ale niespecjalnie nawilżona, bardziej jakby odżywiona i zregenerowana. Samo w sobie jednak ma mało odczuwalne działanie i, jak wspomniałam na początku, dla mojej cery mieszanej było zbyt tłuste. Na skórze szyi i dekoltu za to sprawdziło działanie było w porządku.
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie odżywiające, regeneracyjne
    • Skóra miła w dotyku i gładka
    Wady:
    • Bardzo tłuste i zostawia film na skórze - ale w końcu to serum olejowe, więc kupując je, powinniśmy się tego spodziewać
    • Może trochę za małe działanie w porównaniu do oczekiwań
    Niquee
    15 lipca 2020 o 12:28
    OK, choć nie za tą cenę
    Kupiłam serum na targach kosmetyków naturalnych. Buteleczka jest przepiękna - ma pipetkę ułatwiającą dozowanie co jest dużym plusem . Pięknie prezentuje się w łazience ;) Jeśli chodzi o zawartość to jest to typowe olejowe serum i chyba za dużo od niego wymagałam. Dobrze się rozprowadza , wystarczą 3 krople na całą twarz, zostawia lekki film . Używałam na hydrolat , serum na bazie wody lub serum z kwasem hialuronowym. Sam w sobie nie wiele robi ale świetnie zamyka pielęgnację choć równie dobrze robi to sam olejek który jest znacznie tańszy. Jest tak bardzo wydajny że nie udało mi się go zużyć przez 3 miesiące , potem zużyłam na ciało.