Peelingi do stóp

Prolinc Callus Eliminator Preaprat do usuwania zrogowaciałej skóry i odcisków

5 na 51 opinię

peszy
    16 maja 2018 o 19:15
    Szybki i prosty pedicure
    Preparat przeznaczony dla osób, które borykają się ze zrogowaciałą skórą stóp oraz z odciskami. Preparat jest na bazie kwasów, które mają za zadanie wniknięcie w głąb naskórka i zmiękczenie go na tyle, aby był łatwy do usunięcia za pomocą tarki. Konsystencja jest żelowa i pachnie typowo dla preparatów z kwasami (ale jest też wersja o zapachu pomarańczy), trochę chemicznie, ale nie jest to intensywne i mi osobiście w niczym nie przeszkadza. Preparat jest bardzo prosty w użyciu. Nakładamy na wybrane miejsca, przykładamy papierowy ręcznik i całość zawijamy w folię na ok. 10-15 min. ściągamy folię i tarką ścieramy naskórek przy użyciu tarki do stóp. Nasz skóra jest na tyle rozmiękczona że łatwo się roluje i schodzi takimi kluseczkami. Producent zaleca trzymanie preparatu na stopach kilka minut. Dla mnie to za mało, przedłużenie tego czasu nie działa szkodliwie na skórę, nie ma żadnych podrażnień. A skóra jest lepiej rozmiękczona i efekty są lepsze. Nakładanie preparatu polecam robić w rękawiczkach, lub poźniej dokładnie umyć ręce, chyba że chcemy sobie zafundować peeling rąk. Jego działanie jest dla mnie rewelacyjne. W porównaniu ze skarpetkami złuszczającymi które nakładamy na całe stopy i później przez tydzień zrzucamy skórę, tutaj możemy nałożyć produkt punktowo, tam gdzie mamy zrogowacenie i po użyciu tarki nasze stopy są gładziutkie. Jest to dla mnie super szybki sposób na piękne stopy, jeśli nie mamy czasu lub środków na regularny pedicure w gabinecie. Jest też dużo bezpiecznieńszy niż ścinanie skóry za pomocą nożyka. Preparat jest bardzo wydajny, najmniejsza pojemność (29 ml) wystarczyła mi na ok. 10 razy. Niestety jest niedostępny stacjonarnie, ale można go już kupić na polskich stronach intenertowych.