WIZAŻ logo

Bielenda Happy End, Peeling do stóp i pięt z naturalnym pumeksem

4,5 (43)
6 hitów!

• 7 lipca 2026 o 14:29
    Dobry peeling do regularnej pielęgnacji stóp
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Bielenda Peeling do stóp i pięt z naturalnym pumeksem pozytywnie mnie zaskoczył. Konsystencja jest gęsta i dobrze trzyma się skóry, dzięki czemu łatwo wykonać dokładny masaż stóp. Drobinki pumeksu są wyczuwalne, ale nie są zbyt ostre, więc peeling skutecznie usuwa zrogowaciały naskórek bez nieprzyjemnego uczucia tarcia. Zapach jest świeży i delikatny, co sprawia, że stosowanie produktu jest naprawdę przyjemne. Już po pierwszym użyciu stopy są wyraźnie gładsze i bardziej miękkie, a przy regularnym stosowaniu łatwiej utrzymać pięty w dobrej kondycji. Dodatkowo po peelingu skóra lepiej chłonie krem, dzięki czemu pielęgnacja przynosi jeszcze lepsze efekty. Podsumowując, to dobry peeling do regularnej pielęgnacji stóp. Skutecznie wygładza skórę, poprawia jej wygląd i zapewnia uczucie świeżości, dlatego chętnie będę do niego wracać.
    Zalety:
    • Skutecznie złuszcza zrogowaciały naskórek.
    • Ma przyjemną, gęstą konsystencję.
    • Świeżo i delikatnie pachnie.
    • Pozostawia stopy gładkie i miękkie.
    • Jest wydajny i łatwy w użyciu.
  • 23 kwietnia 2026 o 13:46
    Przydatny produkt
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Produkt ma przyjemną, kremową konsystencję z wyczuwalnymi drobinkami pumeksu, które faktycznie dobrze złuszczają zrogowaciały naskórek, ale nie są zbyt agresywne dla skóry. Podczas stosowania łatwo się rozprowadza i daje uczucie wygładzenia już po pierwszym użyciu. Skóra stóp po zabiegu jest wyraźnie miększa i bardziej gładka, szczególnie w okolicach pięt, gdzie zwykle mam największy problem z suchością. Podoba mi się też zapach – jest delikatny i kosmetyczny, nie drażni i nie zostaje długo na skórze. Po regularnym stosowaniu zauważyłam, że skóra mniej się przesusza i łatwiej utrzymać jej dobrą kondycję między zabiegami pedicure. Nie zastępuje całkowicie mocniejszego ścierania w przypadku bardzo twardych zrogowaceń, ale jako produkt do systematycznej pielęgnacji sprawdza się naprawdę dobrze.
  • 21 grudnia 2024 o 21:58
    Świetny krem do stóp
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Jestem bardzo zadowolona z tego kremu. Moje stopy są cudownie miękkie, odżywione i zregenerowane. Krem ma przemiłą, lekką konsystencję. Sprawia, że skóra jest świeża gładka i nawilżona. Wygodne opakowanie, można dozować krem według potrzeby. Niestety ciężko dostępny stacjonarnie.
  • 28 lipca 2024 o 21:43
    Genialny, a tak ciężko dostępny! :(
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktDrogeria Natura
    Tetaz już tego peelingu praktycznie nie używam w ogóle, bo jest on mega ciężko dostępny. Niestety nie opłaca mi się zamawiać online tylko jednej rzeczy, więc z niego rezygnuję. Swego czasu kupowałam go w Drogerii Natura (wykupując od razy z 3-4 opakowania na zapas), ale co zachodzę to go nie ma :( Opakowanie ma bardzo wygodne - miękka tubka z otwieraną zakrętka, która dobrze wydobywa produkt. Peeling ma idealną ilość i wielkość granulek, dzięki czemu jako jedyny bardzo dobrze wygładzał moje pięty, które średnio wyglądają. Cały czas szukam zamiennika, który w takiej cenie, o takiej pojemności, z takim działaniem będzie choć trochę dorównywał temu z Bielendy, lecz bezskutecznie... To jest chyba jedyny mój taki ulubieniec, za którym tak bardzo tęsknię i brakuję mi go w mojej codziennej pielęgnacji :(
    Zalety:
    • skutecznie wygładzał
    • idealna ilość i wielkość granulek
    • wydajny
    • tani
    • ładny zapach
    Wady:
    • bardzo ciężko dostępny (mam nadzieję, że nie wycofują go i wróci kiedyś do Rossmanna albo do Hebe)
  • 15 kwietnia 2024 o 23:11
    Dobrze spełnia swoją rolę.
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktInna drogeria
    Peelingów i kremów do stóp używam regularnie już od dłuższego czasu. Szukałam jakiegoś nowego i na półce wypatrzyłam właśnie ten od Bielendy, który naprawdę dobrze się u mnie sprawdził. Zamknięty jest w tubce o pojemności 125 g zamykanej na zatrzask. Opakowanie od razu zwróciło moją uwagę w sklepie za sprawą pomarańczowego koloru. Peeling ma konsystencję przypominającą pastę, która jest w sumie typowa dla tego typu produktów. Jest błękitnego koloru i ma w sobie maleńkie niebieskie drobinki. Zapach jest jak dla mnie miętowy. Jest to peeling zawierający naturalny pumeks. I choć drobinki są maleńkie to jednak skutecznie usuwają stwardniały naskórek i zmiękczają stopy. Nie mam ostatnio większych problemów ze skórą pięt, ale zawsze pamiętam o ich nawilżaniu i pozbyciu się martwego naskórka. Po użyciu tego peelingu moje stopy były zdecydowanie bardziej wygładzone i miękkie. Idealnie przygotowane do nałożenia kremu. Takie małe drobinki, a jednak mają moc. :D Peeling przeznaczony jest do skóry zgrubiałej, szorstkiej i twardej. Nie wiem jak z taką skórą sobie radzi, ale dla mnie był pomocny jeśli miałam akurat trochę przesuszoną skórę. Warto również wspomnieć, że peeling pozostawia uczucie orzeźwienia i też delikatnie chłodzi skórę, co uważam za plus. Bez problemu się go też spłukuje i nie pozostawia po sobie żadnej lepkiej warstwy. Należy stosować go co najmniej raz w tygodniu i tak też robiłam. Dla mnie było to wystarczające. W składzie mamy tutaj m.in. naturalny pumeks, mocznik, glicerynę, olej ze słodkich migdałów, skwalan, alantoinę. Peeling do stóp i pięt od Bielendy to dobry kosmetyk, który spełnia swoją rolę i robi to co ma robić. Jestem zadowolona z efektów i wróciłabym do niego ponownie. Regularnie stosowany poprawia kondycję skóry i pomaga zadbać o stopy.
    Zalety:
    • Zapach.
    • Skutecznie usuwa stwardniały naskórek.
    • Wygładza i zmiękcza skórę.
    • Pojemność.
    • Odświeża.
    • Idealnie przygotowuje skórę do nałożenia kremu.
    • Cena.
    • Jest wydajny.