Szampony do włosów

Ducray Elution, Szampon dermatologiczny przywracający równowagę skóry głowy (nowa wersja)

• 2 lipca 2024 o 0:34
    Dobry, ale bez rewelacji.
    Szampon ma biały kolor i bardzo gęstą, treściwą konsystencję, która po kontakcie z wodą bardzo dobrze się pieni i rozprowadza po włosach. Ma delikatny zapach. Koi, nawilża skórę głowy, chociaż u mnie lepiej sprawdza się w tym zakresie szampon tej samej marki, ale ten przezroczysty. I coś w tym jest według mnie, że najlepsze szampony dla wrażliwej skóry głowy są przeźroczyste.. Wracając do recenzowanego szamponu, myje i oczyszcza bardzo dobrze, włosy są po nim lśniące i nie przetłuszczają się. Jednak nie jest to szampon, który przywrócił równowagę skórze mojej głowy, a takie są deklaracje producenta.
  • 6 lutego 2019 o 23:23
    świetny szampon
    Mam wrażliwą skórę głowy i właśnie ten szampon daje sobie z nią radę! Szampon dobrze się pieni, oczyszcza skórę głowy, włosy są po nim świeże, ładnie odbite od skóry głowy. Idealny dla posiadaczek cienkich włosów. Uważam, że daje taki efekt jak profesjonalne szampony, jednak nie podrażnia skóry głowy. Pomaga też z "suchymi skórkami", szczególnie w okresie grzewczym. Jest naprawdę wart swojej ceny, bardzo wydajny. Używam go od lat i zawsze z chęcią do niego wracam, gdy wiem, że moja skóra potrzebuje odpoczynku od drogeryjnych szamponów.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • pomaga na suchą skórę głowy
    • dobrze myje, dobrze się pieni
    • ma neutralny zapach
    • dobry dla posiadaczek cienkich włosów, nie obiąża
    Wady:
    • mógłby być bardziej dostępny, a buteleczka mogłaby mieć pompkę :)
    Drogeria Super-Pharm
    wola1
    18 maja 2018 o 22:27
    Świetny delikatny szampon leczniczy
    Używam szamponu od lat. Zmagam się z łojotokowym zapaleniem skóry głowy i przetłuszczającymi się włosami. Testowałam sporo szamponów zarówno takich na receptę, aptecznych, jak i drogeryjnych. Lepiej niż Ducray sprawował się tylko jeden szampon na receptę i strasznie drogi. Spośród tych dostępnych bez recepty Elution jest dla mnie najlepszym wyborem, też w kontekście jakość-cena. Włosy nie wypadają, nie robi się łupież ani żadne krostki. Łagodzi rożne problemy skóry głowy. Włosy mniej się przetłuszczają, chociaż nie jest to jakiś wielki efekt. Z drugiej strony nie są też zniszczone i wysuszone.
    Zalety:
    • sprawdza się - włosy w lepszej kondycji, bez łupieżu, wypadania, zalecza ŁZS
    • włosy miękkie, nie są wysuszone
    • bardzo wydajny
    • neutralny zapach
    • dobrze się pieni i dobrze oczyszcza włosy
    Wady:
    • mógłby być tańszy