Szampony do włosów

Nature Box Nadający objętości szampon z olejem migdałowym

Nature Box Almond Oil Shampoo Szampon z olejem migdałowym 385ml

Nasi użytkownicy zostawili 144 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

SandriQ
    11 maja 2024 o 23:31
    Objawienie
    Szampon to podstawowy produkt do utrzymania higieny i komfortu. Jest wiele rodzajów tego typu produktów ,do codziennego użycia lub lecznicze,więc łatwo znaleźć coś dla swoich włosów. Moje pasma są pozbawione objętości,cienkie i nijakie,a do tego łatwo je przetłuścić. Z kolei ze skórą głowy nie mam jakiś mega problemów,ale łatwo ją znowu przesuszyć. Nature Box to marka kosmetyków naturalnych przeznaczonych do ciała i włosów kierująca się ekologicznym podejściem. Należy do koncernu Henkel,czyli niemieckiego przedsiębiorstwa. Seria z olejkiem migdałowym ma swojej grupie oprócz szamponu,którego recenzja dotyczy szampon, ale w kostce,odżywkę oraz spray dodający objętości. Artykuł mieści się w transparentnej,plastikowej butelce w fioletowym zabarwieniu. Okalala go jedna etykieta,która ma kolorowe przełamania oraz nieznaczne grafiki migdału jako odwołanie do składu. Pojemnik jest sztywny,ale daje się delikatnie ścisnąć. Ma odkręcane zamknięcie w czarnym kolorze z klapką. Otwór w nim jest szeroki ,co sprawia że wydobycie nie sprawia problemów,ale znowu trzeba uważać,żeby nie przelać za dużo. Produkt jest wegański,certyfikowany o pojemności 385 ml. Jego skład jest w 98 % pochodzenia naturalnego i jest dosyć krótki. Każdy substancja została opisana,ale w obcym języku. Szampon po otwarciu uwalnia przyjemny zapach orzechów -migdałów. Bardzo naturalny,przywodzący mi na myśl olejek do ciasta o takim aromacie. Jest to w tym przypadku duży atut. Kosmetyk ma formę lejącego ,przezroczystego żelu,który pieni się obficie w okamgnieniu oka i to przy użyciu małej ilości. Świetnie usuwa z włosów wszelkie zanieczyszczenia i wyraźnie je odświeża. Już podczas mycia czuć jak są zmiękczone i nie poplątane. Jestem zakochana w moich włosach po użyciu tego szamponu,ponieważ nie tylko są czyste i pięknie pachną,ale po wysuszeniu nie ma problemu z ich rozczesaniem ,są wyjątkowo puszyste,miękkie i odbite od nasady. Podczas stosowania nie pogorszyła się ich kondycja ani nie ucierpiał mój skalp. Szampon jest bardzo wydajny i spokojnie wystarcza na długi okres czasu oraz łatwo go zakupić ,dzięki bezproblemowej dostępności w sklepach ,np.w drogeriach,marketach czy w internecie. Jedynie standardowa cena w większości ofert jakie przejrzałam trochę zniechęca,ale można zawsze doglądać czy są jakieś promocje.
    Zalety:
    • Design❤️
    • Wydajność❤️
    • Działanie❤️
    • Zapach❤️
    • Dostępność❤️
    • Nie podrażnia ❤️
    Wady:
    • Mały minus cena
  • 17 maja 2023 o 5:33
    Rozczarowanie
    Szampon poza tym, że całkiem ładnie pachnie nie robi nic szczególnego. Nie zwiększa objętości, nie sprawia, że włosy są miękkie. Myje całkiem ok, ładnie się pieni, szkoda tylko, że obietnice producenta nie zostały spełnione.....
  • 14 kwietnia 2023 o 23:50
    Przyjemnie go się używa
    Bardzo przyjemny szampon o pięknym delikatnym zapachu. Używanie go sprawia mi przyjemność. Pod względem mycia włosów jestem z niego zadowolona. Po myciu włosy są delikatne i miękkie, jednak bez szałowej objętości. Polecam do mycia jednak warto stosowa z odżywką :)
  • 19 maja 2022 o 12:00
    Długo utrzymujący się zapach
    Zaletą tego szamponu jest na pewno długo utrzymujący się zapach na włosach. Włosy po umyciu są odświeżone, miłe w dotyku, łatwo się rozczesują oraz są nawilżone. Co do objętości, włosy są lekko uniesione od nasady, jednakże nie ma w tym wielkiego WOW. Włosy nie są obciążone, jednak nie poleciłabym go osobie, której zależy na mega dużej objętości. Duży plus tego produktu to oczywiście skład oraz poręczna miękka butelka. Wadą szamponu jest to, iż trzeba sporą ilość produktu użyć aby uzyskać pianę i aby dotarł do każdego miejsca.
  • 3 stycznia 2022 o 0:23
    Nijaki szampon o przyjemnym zapachu
    Szampon Nature Box z olejkiem migdałowym miałam okazję przetestować w ramach promocji z serii "wypróbuj za darmo" jednej z agencji reklamowych. Szampon zamknięty jest w dość poręcznej butelce, z której łatwo wydobyć cały produkt - po obróceniu o 180 stopni nie wywraca się, a produkt wypływa w całości, więc nic nie marnujemy. Szampon ma bardzo przyjemny, migdałowy zapach, za co zdecydowany plus. Natomiast jeżeli chodzi o jego działanie, to tutaj zachwytu nie ma. Szampon co prawda objętość zwiększa, więc obietnica producenta jest spełniona, ale włosy pozostają po nim sianowate, a jestem posiadaczką włosów średnioporowatych w kierunku nisko, więc takie rzeczy raczej mi się nie zdarzają. Włosy po umyciu ww. produktem są bez blasku, a przy skórze głowy odnoszę wrażenie, że wyglądają jak postrzępione - dosyć nieestetycznie to wygląda. Niestety sprzyja on też plątaniu się włosów, po ich umyciu są one bardzo uciążliwe do rozczesania. Produkt jest też mało wydajny, ponieważ trzeba go zużyć dość sporo, aby móc dobrze spienić skórę głowy. Wykorzystałam tego szamponu 2 opakowania i wydaje mi się, że jest to wystarczająco, aby stwierdzić, że produkt po prostu już więcej nie zagości w mojej łazience. Oprócz przyjemnego zapachu nie odczułam żadnej przyjemności z korzystania z tego kosmetyku. Jest dużo lepszych produktów w niższych cenach, które mają o wiele lepsze działanie.
    • skład
    • nadaje objętość
    Wady:
    • brak blasku
    • włosy wyglądają na postrzępione
    • ciężko rozczesać po nim włosy
    • mało wydajny