WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki klasyczne

Marion Zimowy Relaks, Kremowa maseczka do twarzy kojąca z żurawiną i makiem

• 10 czerwca 2021 o 17:34
    Nawilżenie i wygładzenie, ale nie ukojenie
    Może maseczka o nazwie "Zimowy relaks" nie jest najlepszym pomysłem na gorący czerwiec, ale co tam. Akurat wtedy ukojenie się przyda. Niestety takowego nie zaznałam, ale nie jestem całkowicie zawiedziona. Opakowanie urocze, zapach bardzo przyjemny (zdecydowanie wyczuwam tutaj mak), konsystencja w porządku, maseczki spokojnie wystarczy na 2 użycia, ale ja z rozpędu wykorzystałam ją naraz i miałam na twarzy zbyt grubą warstwę. Na czole trochę się wchłonęła, w innych miejscach wcale, więc zmyłam ją wodą i miałam przy tym małe problemy, bo tłustawa konsystencja średnio chciała się dać zmyć, choć jakoś to poszło. Finalnie - skóra jest nawilżona i gładka, miękka.
    Zalety:
    • nawilża; wygładza; pozostawia skórę miękką w dotyku; ładne pakowanie; niska cena; wystarczy na 2 uzycia
    Wady:
    • nie przynosi ukojenia
    kinka35
    8 kwietnia 2020 o 13:02
    średniawka
    kremowa konstytencja, zmywa się przyzwoicie,. Zapach typowo zimowy, raczej do stosowania przy kocu niż latem. Maska ma koić... Średnio widzę taki efekt, aczkolwiek nie robi krzywdy. Opakowanie szałowe, zabawne , co skłania do zakupu. Ponownie nie kupię.
    Zalety:
    • zabawne opakowanie
    Wady:
    • znikome działanie
    vronov
    2 kwietnia 2020 o 14:05
    Dobre działanie
    Maseczkę znalazłam w supermarkecie w zawrotnej cenie, bo kosztowała całe 1,50zł więc szkoda było nie wypróbować :) Opakowanie maseczki jest prześliczne - czerwony kubeczek z bitą śmietaną/pianką która posypana jest makiem i żurawiną. Wygląda to naprawdę cudownie. I jeśli chodzi o opakowanie to największe obiekcje mam do otwierania, ponieważ ciężko jest otworzyć produkt bez użycia nożyczek. W opakowaniu znajdziemy 8ml maseczki o kremowej konsystencji, białym kolorze i zapachu przypominającym świąteczne ciasto - czuję w niej biszkopt z bakaliami i delikatną nutą jakiegoś kawowego napoju. Jest bardzo, bardzo słodki i mi osobiście nie przypadł do gustu, bo nie jestem fanką słodkich zapachów. Podczas nakładania maseczki nic nie spływało, a to 8ml idealnie wystarczyło na pokrycie całej twarzy cienką warstwą. Maseczkę trzymałam na twarzy przez 15min. Po 15min resztę niewchłoniętej maski wmasowałam w skórę twarzy. Niestety maska zostawiła na niej tłustawy film, ale bez tragedii. Jej działanie jest naprawdę dobre, po użyciu skóra była ukojona, a zaczerwienienia zmniejszone. Zauważyłam też delikatne działanie nawilżające. Myślę, że jak na produkt za który zapłaciłam 1,50zł spisała się naprawdę świetnie.
  • 15 marca 2020 o 10:12
    Przyjemna i kojąca:)
    Jestem ogromną fanką koreańskiej pielęgnacji skóry,a moim ulubionym etapem są właśnie maseczki. Uwielbiam praktycznie wszystkie formy, a ich stosowanie to dla mnie zawsze czas dla siebie. Posiadam cerę mieszaną,wrażliwą z tendencją do powstawania wyprysków,więc zazwyczaj wybieram maseczki nawilżające, kojące, oczyszczające lub rozświetlające. Podczas jednych z zakupów w dyskoncie natrafiłam na te smakowite i piękne saszetki. Nie mogłam się oprzeć i wybrałam kilka sztuk. Zapłaciłam za nie grosze,około 3 zł za jedną sztukę :) Jak już wspomniałam opakowanie stanowi śliczna ,kolorowa saszetka kształtem przypominająca filiżankę ze słodkościami. Intensywne kolory i oryginalny kształt zwróciły moją uwagę w sklepie przez co skusiłam się na zakup ;) Nie wszystko jednak idealne co cieszy oko. Otóż saszetka ciężko się otwiera,mimo zaznaczonego nacięcia. Otwarcie jej tylko dłońmi graniczy z cudem. Jak już jednak poradzimy sobie z uporczywą saszetką znajdziemy w środku intensywnie kremową konsystencję, która doskonale rozprowadza się na skórze. Ja używam do tego pędzelka,dzięki czemu aplikacja jest higieniczna i bardziej dokładna. Jej zapach to mieszanka słodyczy żurawiny i otulającej woni ciasta :) Kojarzy mi się z ciepłym wypiekiem świątecznym. Zdecydowanie relaksuje i koi zmysły. Działanie maseczki określiłabym jako zadowalające. Nie zachwyciła mnie,jednakże w tej cenie warto ją wypróbować. Przede wszystkim przyjemnie koi skórę i wycisza zaczerwienienia. Sprawdza się jako ostatni etap pielęgnacji po dokładnym oczyszczaniu. Nawilżała moja skórę i sprawiła,że była gładka i miękka w dotyku. Przywróciła tak bardzo pożądany komfort zmęczonej całym tygodniem cerze. Warto dodać,że maseczka nie podrażnia wrażliwej skóry. Jest to naprawdę przyjemny ,kojący kosmetyk :) Nie podoba mi się to,że nie wchłania się do końca. Musimy zmyć ją wodą ,wmasować lub tak jak ja zebrać nadmiar wacikiem. Mimo to pozostaje na skórze tłusta warstwa,której nie lubię. Dlatego też użyłam ponownie mokrego wacika by przetrzeć twarz i dopiero wtedy byłam w pełni zadowolona. Jak widać trochę skomplikowane ,dlatego też odejmuje jedną gwiazdkę. Dodam jeszcze,że maseczka nie zatyka porów,nie musicie się tego obawiać. Pozostawia skórę dogłębnie ukojoną i nawilżoną. Przyjemny produkt,który z całą pewnością warto wypróbować na sobie :)
    Zalety:
    • małe,ładne opakowanie
    • niska cena
    • przyjemny,słodki zapach
    • kremowa konsystencja
    • nawilża i wygładza skórę
    • koi i przywraca komfort
    • nie zapycha porów
    • delikatna dla wrażliwej cery
    Wady:
    • pozostawia tłustą warstwę
    • ciężko się otwiera
  • 26 stycznia 2020 o 14:22
    aleee to jest obłęd
    Świąteczny kubek wypełniony żurawiną i makiem pachnie obłędnie. Zapach jest kremowy, maseczka aksamitna, a nakładanie jej na twarz jest bardzo przyjemne. Ja zrobiłam to za pomocą pędzla do maseczek. Dzięki tej maseczce moja skóra była ukojona tak jak pisze producent. Nie mogę narzekać też na fajne nawilżenie i wygładzenie. Maseczka zapewniła mi świetny i przyjemny relaks w towarzystwie przepięknego zapachu.
    • działanie