Maseczki klasyczne

FaceBoom Seboom, Matująco-normalizujaca maseczka do twarzy `Misterna zbawicielka`

• 8 października 2024 o 9:04
    Spełnia swoje zadanie
    Bardzo fajny produkty, mimo że nie przepadam za maseczkami w stylu glinki i kupiłam go przez przypadek. :) Maseczka w moim odczuciu ładnie łagodzi i przywraca spokój na skórze, mimo ciężkiej formuły nie robi krzywdy buzi wręcz przeciwnie. Moim zdaniem też fajnie oczyszcza. Jest wydajna, w moim wypadku skończyło się to tak, że zbyt rzadko ją używałam i straciła swoją konsystencję, a została jej jeszcze połowa. Wynika to z jej formuły, jednak jestem fanem maseczek w mniejszych pojemnościach.
    Zalety:
    • działanie
    • kolor
    Wady:
    • formuła i opakowanie
  • 3 lipca 2024 o 22:48
    Cery tłuste i mieszane - miejcie ten produkt na uwadze!
    Sukces! To pierwsza od dłuższego czasu maseczka w słoiczku, jaką zużyłam. Zazwyczaj sięgam po te pojedyczne, bo co zrobić, gdy lubię mieć wybór i urozmaicenie. Do tej z dzisiejszej recenzji podchodziłam ze średnim nastawieniem przez serum z tej samej serii, które jest tragiczne... Jednak czy słusznie? Maseczka: + ma zbitą, gęstą, ale jednocześnie kremową konsystencję, którą łatwo się rozprowadza oraz zmywa. Mimo że nie zastyga jakoś szybko, to trzeba pamiętać o jej regularnym zwilżaniu, ponieważ zawiera glinkę w składzie, + ma intensywny, owocowy zapach, + powoduje, że cera jest zmatowiona oraz odświeżona, + delikatnie aczkolwiek skutecznie oczyszcza i minimalizuje rozszerzone pory, + zostawia skórę mięciutką, mocno wygładzoną oraz ukojoną. Ładnie wycisza wszelkie podrażnienia, a także zaczerwienienia, + użyta przed makijażem przedłuża jego trwałość. Można powiedzieć, że tak trzyma skórę w ryzach, bo przetłuszcza się w mniejszej ilości, + jest baardzo wydajna. Co ciekawego w składzie? M.in. glukonolakton, tlenek cynku, wyciąg z zielonej herbaty, ekstrakt z trawy cytrynowej, kombucha. Do kupienia np. na Allegro za ok. 25zł. Podsumowując: ta maseczka to świetny wybór, gdy cera potrzebuje odświeżenia oraz zmatowienia. Uważam, że świetnie się spisze zwłaszcza w okresie letnim!
    axoum_
    14 maja 2024 o 16:15
    Bardzo fajna maseczka
    Matująco-normalizująca maseczka to hit! Matuje, normalizuje pory i zapobiega zaskórnikom. Łatwa w aplikacji, nie wysusza skóry. Po użyciu skóra jest odświeżona i gładka. Polecam każdemu z problemami z nadmiernym połyskiem i rozszerzonymi porami. Idealna dla tłustej i mieszanej cery!
  • 24 lutego 2024 o 9:18
    Najlepsza do cery mieszanej
    Niebieski, plastikowy słoiczek zawiera 45g produktu czyli standardowe 50ml. Maseczka jest o blado niebieskiemu zabarwieniu i bardzo treściwej konsystencji oraz ładnym zapachu. Produkt to pasta coś w stylu glinki z kremem. Aplikacja produktu przebiega bardzo przyjemnie. Cienka warstwa wystarcza aby produkt zaczął działać. Stopniowo zastyga, delikatnie się wchłaniając, końcowo jest sztywna maska na twarzy, która ściąga cerę. Podczas zmywania nie ma najmniejszego problemu. Kosmetyk pod wpływem wody zaczyna mięknąć i zmywa się bez żadnego problemu. Cera po jej użyciu jest jedwabiście gładka i oczyszczona. Tak jak obiecuje producent sebum znika i nie powstaje przez kolejnych kilka dni. Maseczka mnie nie uczuliła ani nie podrażniła, a ja żałuję, że tak długo zwlekałam z jej zakupem .
    Zalety:
    • Cudownie wygładza oraz oczyszcza. Niweluje nadmierne wydobywanie się sebum
  • 29 października 2023 o 8:55
    Przyjemna w użytkowaniu
    Maskę oceniam na dobrą, która sprawdzi się przy pielęgnacji niezbyt wymagającej skóry. Przy regularnym stosowaniu nie zauważyłam wielkiej poprawy, ale bezpośrednio po użyciu skóra faktycznie staje się matowa. Zatem przed ważnym wyjściem, lub gdy zależy nam na szybkiej poprawie wyglądu, jak najbardziej. Jeżeli jednak komuś zależy na długoterminowym efekcie wow, to może się rozczarować. Maska ładnie pachnie, jest wydajna i nadaje przyjemnej miękkości cerze.