Marc Jacobs Finish Line, Perfecting Coconut Setting Powder Puder sypki

• 16 sierpnia 2021 o 18:29
    Puder nadaje się co jedynie pod oczy ....
    Puder Marc Jacobs Beauty dostałam w prezencie, posiadam mini produkt o pojemności 2,86 g. Nie jest to puder dzięki któremu zyskamy klasyczny mat, daje on delikatne satynowe wykończenie, dzięki pięciu form wody kokosowej i masło kakaowe które pielęgnują i nawilżają skórę. Puder nie radzi sobie za dobrze ze zmatowieniem mojej mieszanej cery, owszem stapia się ze skórą i utrwala makijaż ale to tylko do max do 2 godzin co dla mnie jest na minus. Najlepiej u mnie sprawdza się do utrwalenia korektora pod oczami, wygląda wyjątkowo dobrze, nie przesuszył i nie podrażnił okolic pod okiem, ładnie odbijał światło. Kolejnym minusem, który irytuje mnie to opakowanie z siateczką co według mnie jest beznadziejnym rozwiązaniem. Cieszę się iż miałam możliwośc przetestowania tego pudru, raczej nie zdecyduje się na pełnowymiarowy produkt.
    peszy
    10 grudnia 2020 o 12:35
    Bez rewelacji
    Gdyby nie logo nie powiedziałabym, że to wysoka półka. Ot, zwykły, puder jakich wiele. + ładne opakowanie, z ochronną siateczką, która ogranicza wysypywanie się produktu, + puder jest drobno zmielony, ma lekko wilgotną konsystencję + kolor jest lekko beżowy, co jest na plus, nie lubię totalnie białych pudrów, większość z nich bieli skórę, + początkowo jest widoczny na twarzy, ale po chwili ładnie stapia się ze skórą, dając lekki efekt wygładzenia i to by było na tyle zalet.... - średnio wydajny, ponieważ wymaga wielokrotnych poprawek w ciągu dnia - nie matuje dobrze. Moim zdaniem zupełnie nie nadaje się dla osób które borykają się z problem tłustej skóry. Ten puder zupełnie sobie z tym nie radzi. Mam skórę mieszaną, najbardziej świeci mi się czoło. Puder dawał radę max. 2 godziny. Inne pudry radzą sobie znacznie lepiej. Mam takie, które w ogóle nie wymagają poprawek przez cały dzień pracy, - cena jest dość wysoka, więc zupełnie nie adekwatna do tego co oferuje ten produkt.
  • 1 kwietnia 2020 o 20:55
    Liczyłam na coś lepszego
    Niestety zawiodłam się. Puder w ogóle nie matowi skóry i źle wygląda na twarzy... Wydaje mi się, że podczas dnia ciemnieje .Liczyłam na coś więcej tym bardziej za taką cenę.
    Wady:
    • nie matowi
    • ciemnieje
  • 12 sierpnia 2019 o 12:19
    matte powder
    Puder zakupiłam w mini zestawie razem z bazą rozświetlającą. Opis i działanie produktu jest bardzo przekonujące. Niestety przy mojej mieszanej cerze, z paroma niespodziankami na twarzy nie sprawdził się. Nie zauważyłam żadnego rewelacyjnego efektu, a już na pewno nie przedłużenia makijażu, ani dłuższego matowienia. Myślę, że 190 zł nie jest warte kupna za samą nazwę marki /
    Zalety:
    • mini opakowanie
    • kolor