Balsamy do ciała

Paloma Body SPA, Smoothing & Regenerating Body Balm Balsam do ciała wygładzająco-regenerujący

• 23 sierpnia 2019 o 12:38
    Dobra jakość za niską cenę
    Na ten balsam trafiłam zupełnie przypadkiem, gdy byłam za zakupach w małym sklepie chemicznym. Po skończonych zakupach, przy kasie stały ładnie poukładane produkty w promocji za około 3,5 zł. Okazało się że balsamy mają krótki termin przydatności dlatego są w tak niskiej cenie. Stwierdziłam co mi szkodzi, zbyt dużo nie stracę i zakupiłam. Balsam znajduję się w plastikowej butelce o pojemności 250 ml, dozuje się za pomocą pompki. Opakowanie jest przeźroczyste, naklejka posiada ładną i etyczną szatę graficzną przedstawiającą kokos oraz kwiaty gardenii. Pięknie się prezentuje, dyfuzor jest w odcieniu czerni, co doskonale się komponuje z resztą. konsystencja jest gęsta i kremowa o białym zabarwieniu. Dozownik idealnie wydziela porcje produktu. Jest prosty i przyjemny w użytkowaniu. Zapach posiada kokosowy, jest intensywny ale nie drażniący dlatego tak mi się spodobał. Jeszcze długo po zastosowaniu się utrzymuje. Doskonale się rozprowadza na ciele i szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze - co bardzo mi się podoba, ponieważ nie lubię być klejąca. Balsam na początku stosowałam raz dziennie, tylko po kąpieli ale ze względu na jego cudowny zapach oraz słoneczną pogodę (gdy skóra jest wysuszona) zaczęłam stosować również rano. Szybko zauważyłam poprawę w jej jakości. Zdecydowanie produkt nawilża, jest gładka w dotyku i elastyczna. Nie jest już szorstka, nawet w miejscach podatnych czyli kolana i łokcie. Jak za taką cenę, efekt jest oszałamiający. Często po goleniu miałam podrażnienia, czerwone kropki ozdabiały moją delikatną skórę. Odkąd zaczęłam stosować balsam, problem zniknął. Widocznie brak jej było nawilżenia. Podoba mi się że produkt nie podrażnia ani nie uczula. Spełnia swoje zadanie i to jest najważniejsze. Zdecydowanie polecam ale uczulam na intensywny zapach kokosa, który jest mocno wyczuwalny. Mi osobiście się bardzo spodobał.
    Zalety:
    • Dość wydajny
    • Piękny i intensywny zapach
  • 25 maja 2018 o 9:15
    Paloma olej kokosowy + gardenia
    Posiadam balsam i masło z serii Body Spa. Kupiłam te mazidła do ciała dlatego, że poleciła mi je przyjaciółka. Zachwalała oryginalne zapachy i dobre działanie nawilżające. Z dostępnością stacjonarnie nie jest najlepiej musiałam poszukać w necie. W okresie wiosenno-letnim wolę lżejsze konsystencje balsam jest idealnym rozwiązaniem pod tym względem, masło zostawiłam na zimniejsze miesiące z uwagi na konsystencję i zapach. Intensywniejszy niż balsamu. Opakowanie wygodne w użytkowaniu wyposażone w praktyczną pompkę, aplikacja higieniczna, pompka dobrze dozuje balsam. Buteleczka jest przezroczysta z kolorową etykietą umożliwia kontrolę zużycia. Zapach jest ładny i intrygujący. Ekskluzywny i delikatny. Konsystencja jest lekka i nietłusta, dobrze się rozprowadza na skórze, dość szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej warstwy. Działanie nieźle nawilża i nadaje skórze takiej "jedwabistej"gładkości, pozostawia mięciutką i miłą w dotyku. I nie jest to uczucie krótkotrwale, nawet jeśli nie nałożę balsamu na drugi dzień efekt ten jest wyczuwalny. Balsam otula ciało dając uczucie ukojenia i doskonałego nawilżenia. Balsam jest tani i wydajny. Lubię efekt jako pozostaje na skórze po nałożeniu tego balsamu, nie jest to balsam do zadań specjalnych ale jako codzienny nawilżacz sprawdził się super. Polecam.
    Zalety:
    • zapach, nawilżenie, wygładzenie, tani, wydajny
    Wady: