Maseczki klasyczne

Lumene Matt Touch, Deep-Cleansing Peat Mask [Puhdas [Purity], Deeply Purifying Peat Mask] Maska torfowa

• 12 lutego 2020 o 17:59
    Uwielbiam za wspaniałe działanie oczyszczające
    Szare blotko jest schowane pod kojarzącą się z estetyką i czystością niebieską tubką.Opakowanie opakowaniem, ale najważniejszy jest skład, przyjemność stosowania no i działanie tej oto maseczki. Nie zawiera parabenów, formaldehydów i olejów mineralnych. Główny składnik maski to arktyczny torf, który oczyszcza skórę i poprawia mikrokrążenie. Maska ma też właściwości antybakteryjne. Po prostu jest genialna! Torfowa maska oczyszczająco-nawilżająca Lumene Matt Touch doskonale spełnia swoje zadanie: +głęboko oczyszcza skórę przy tym jej nie podrażniając i nie przesuszając +maseczka użyta nawet po peelingu nie podrażnia skóry +po zastosowaniu torfowej maseczki Lumene nie mam uczucia, że moja cera jest ściągnięta +pięknie pachnie więc stosowanie błotka jest bardzo przyjemne +jest wydajna, nawet jeżeli – tak jak ja – lubicie nałożyć grubszą warstwę maseczki i dziwicie się jak niektóre dziewczyny są w stanie zużyć np: saszetkę maseczki na dwa razy +Cena ok. 30zł jest rozsądna jak na produkt takiej jakości Jako nastolatka miałam skórę mieszaną w stronę tłustej i oczywiście z niedoskonałościami. Potrzebowałam dobrego, głębokiego oczyszczenia skóry, zmatowienia i pomocy w walce z niedoskonałościami. Bardzo dobrze oczyszczała i uspokajała moją skórę, sprawiała że wyglądała na bardziej matową i gładszą.Teraz nie mam problemu z niedoskonałościami skóry :) , ale nadal potrzebuję dobrze ją oczyścić. Moja cera jest teoretycznie normalna, ale bardzo wrażliwa z tendencją do odwodnienia, a w okresie zimowym nawet przesuszenia. Aplikuję na oczyszczoną twarz i szyję omijając okolice oczu 1-2 razy w tygodniu. Zostawiam na 5-10 min i spłukuję. Fajna chwila dla siebie np podczas kąpieli.
  • 4 czerwca 2018 o 12:06
    Błotna przygoda
    przede wszystkim co jest zupełnie normalne przy tej maseczce wywołuje ona uczucie pieczenia- mrowienia twarzy podczas jej 'noszenia' nie wywołuje to żadnego podrażnienia skóry. jednak osoby którym to przeszkadza powinny się zastanowić czy chcą ją zakupić. Przede wszystkim dobrze oczyszcza skórę (nie zauważyłam aby eliminowała wypryski, za to lekko domyka pory), przy czym jej nie wysuszając wręcz nawilżając. Maska nie schnie do tzw. 'skorupy' dzięki czemu przyjemnie się ją nosi. Łatwo się też ją zmywa. Pozostawia rozświetloną , mięciutką, oczyszczona ,a zarazem nawilżoną skórę ;)
    Zalety:
    • działanie
    • łatwość używania :tubka
    Wady:
    • dostępność : drogerie internetowe
    • cena (ponad 30zł)
    • w składzie: Disodium EDTA, parafina
    • wrażliwcy uważajcie (to co napisałam w opisie:mrowienie)
    • brudząca