Podkłady

Delia Velvet Skin, Beauty Expert 16h Hydrating & Illuminating Foundation Podkład nawilżająco-rozświetlający

Renees
    14 czerwca 2021 o 7:38
    Zwyczajny podkłąd z minimalnym kryciem i delikatnym efektem glow
    Podkład pierwszy raz użyłam z polecenia koleżanki, która go uwielbia. Ale ona ma skórę ładną, bez przebarwień, nie ma tak widocznych porów, taką normalną raczej. A ja znowu jestem posiadaczką cery mieszanej, z tłustą strefą T, rozszerzonymi porami ale lubię gdy podkład daje glow, choć aby lubić ten efekt rozświetlenia też musiałam dojrzeć, wiele lat używałam typowych, mocno matujących podkładów, które wyglądają tak tępo na skórze. W każdym razie ten podkład nie do końca jest dedykowany mojej cerze natomiast nie zawiera w składzie parafiny więc już duży plus, zmniejsza ryzyko zapychania i powstawania zaskórników. Jest dostępny tylko w kilku odcieniach, nie ma tutaj bogatej gamy kolorystycznej, co jest nieco już utrudnieniem. Te, kolory, które są dostępne mają odcienie dosyć ciepłe, co dla większości kobiet powinno być raczej na plus, ale u mnie to taki minus jednak, nie mam aż tak żółtej cery, więc neutralne kolory albo mieszam chłodne z ciepłymi, to wtedy pasują do mnie. Nie jest bardzo rzadki, taki średni w kierunku gęstego ale nie ma mocnego krycia, więc na skórze nie tworzy efektu maski, nie podkreśla też suchych skórek, trochę taki barwiący krem. I tutaj się trochę zatrzymam bowiem przy takiej cerze jak moja krycie jest jednak pożądane, szczególnie przy przebarwieniach, strefa T z widocznymi porami (nie podkreśla ich widoczności) i jakimiś punktowymi zmianami. Także jak mam jakieś niedoskonałości widoczne to ten produkt sam nie da rady, albo muszę używać dużo korektora, co trochę mija się z celem, albo po prostu mieszam go z innym, mocno kryjącym. I w sumie tak robię często, że go mieszam z mocno kryjącym podkładem. Producent zapewnia, że podkład daje efekt rozświetlenia. Nie jest to takie rozświetlenie jakiego mogłabym się spodziewać po produkcie stricte dedykowanym temu efektowi. Daje taki bardzo lekki, naturalny glow, nie jest to nic mocnego, więc ten efekt, kiedy mieszam z innym podkładem zanika nieco bardziej, natomiast i tak przełamuje mocno matowe podkłady, daje efekt bardziej wygładzenia, ujednolicenia. Trwałość nie jest jakaś specjalna, kilka godzin to maks, dosyć szybko "znika" z twarzy, ściera się, nawet przypudrowanie wiele nie daje, ale przy mojej cerze mieszanej większość tego typu podkładów krótko się trzyma, więc nie jest to dziwne dla mnie. Na pewno nie wytrzyma 16 h, jest zbyt lekki, to nie jest mocno zastygający podkład, może nie podkreśla suchych skórek czy zmarszczek ale szybko znika z twarzy. I to już nie mówię o strefie T samej, ona dużo szybciej jak się przetłuszcza to "ściąga" podkłady. Nie zauważyłam aby jakoś negatywnie wpływał na moją skórę natomiast gdy próbowałam używać tylko jego samego, bez innego, nie mieszałam podkładów, to dosyć szybko się zaczynałam świecić w strefie T. Generalnie jest to tak tani podkład, tak nisko budżetowy, że nie ma co narzekać ani martwić się, że szkoda pieniędzy. Jest okej, nie daje nie wiadomo jakich super efektów ale też nie robi krzywdy. Lekki, mało kryjący, z naturalnym wykończeniem podkład. Tak po prostu.
  • 24 czerwca 2020 o 8:25
    Pozytywne zaskoczenie
    Robilam zakupy przez internet i kupilam go jako pokład "zapasowy" ( gdyby ten droższy nie przypasowal albo gdyby skończył się jakiś inny ulubieniec.)Teraz jest moim ulubionym. Używam go na codzień, jest świetny , dobrze się wątpia , świetnie rozprowadza, fajnie wyrównuje koloryt skóry. Może nie radzi sobie z niedoskonalosciami, ale na twarzy wygląda pięknie , świeżo i zdrowo . Dla mnie jedynym minusem jest zbyt ciepłą kolorystyka. Przydałby się trochę chłodniejszy i jaśniejszy odcień od najjasnkejszego. I najważniejsza dla mnie rzecz - nie zpaycha . Kończę już 2 opakowanie
  • 25 grudnia 2019 o 17:29
    Przyzwoity podkład
    W czasie buszowania po jednej z warszawskich drogerii natrafiłam na ten podkład w śmiesznej promocyjnej cenie 5 złotych 50 groszy. Grzechem byłoby nie kupić i nie wypróbować. Ponieważ nie jestem typowym bladziochem, mój wybór padł na odcień 03- nude beige. I jak wrażenia? Hm... Przede wszystkim raczej nie zauważyłam obiecywanego przez producenta efektu rozświetlenia. Niemniej z podkładu jestem zadowolona. Przede wszystkim dlatego, że idealnie dopasował się on do odcienia moje skóry. Zero efektu maski, zresztą w ogóle podkład, chociaż gęsty, nie jest wyczuwalny na skórze.daje efekt zdrowej i naturalnie wyglądajacej skóry. Kryje raczej średnio- więc przy wypryskach, przebarwieniach itp raczej się nie sprawdzi. Rzeczywiście fajnie nawilża, co doceniam o tej porze roku. Nie podkreśla zmarszczek ani suchych skórek, nie roluje się. Trwałość przyzwoita- przez dobre kilka godzin można obejść się bez poprawek makijażu. Nie jest to jednak podkład, który sprawdzi się, gdy będziemy chciały przetańczyć całą noc. Jest dosyć gęsty, ale wydajny. Czy polecam? tak, ale włascicielkom bezproblemowych cer, które nie potrzebują mocnego krycia. daję cztery gwiazdki i myślę, że jest to uczciwa ocena.
    Zalety:
    • tani
    • nie tworzy efektu maski
    • daje naturalny efekt na skórze
    • dobry do delikatnego codziennego makijażu
    • lekko nawilża
    • nie powoduje powstawania zaskórników
    Wady:
    • nie zauważyłam efektu rozświetlenia