Olejek do demakijażu z linii GdanSkin kupiłam z ciekawości, znając już wcześniejsze produkty z serii. Szukałam czegoś, co po wstępnym demakijażu mleczkiem, doczyści pozostałości make-up'u bez podrażnień, a zarazem dokładnie, szczególnie w okolicy oczu. I to, co mogę powiedzieć, to że sprawdził się świetnie - idealnie domywa resztki cieni, świetnie rozpuszcza makijaż, a zarazem nie wywołuje pieczenia czy podrażnienia cery.
Olejek jak to olejek, jest płynny (konsystencja typowa dla tego rodzaju "roztworów" do demakijażu, czyli nie jest typowo olejowa, gęsta - ale lżejsza, bardziej płynna niż klasyczny olej).
Pachnie bardzo ładnie i delikatnie, co mi odpowiada. właśnie takie delikatne i przyjemne zapachy lubię w kosmetykach.
Jak go używam? Jak wspomniałam, najpierw robię demakijaż mleczkiem (to dla mnie krok obowiązkowy, często noszę pełny i make-up i muszę mieć coś, co dokładnie rozpuści cienie, kredkę i eyeliner, jednocześnie nie rujnując mojej suchej cery). Kolejny etap dopiero to ten olejek, który nakładam już pod prysznicem, na całą twarz, szczególnie zwracając uwagę na okolice oczu. Rozmasowuję dokładnie i rozprowadzam z wodą - tworzy się lekka warstwa rozpuszczająca makijaż, ale nie jest to formuła pieniąca się. Olejek jest bardzo komfortowy, przyjemnie się go używa i zawsze mam wrażenie dokładnego oczyszczania bez efektu tarcia, rozciągania skóry.
Olejek radzi sobie świetnie - po takim delikatnym, ale dokładnym masażu i spłukaniu po makijażu nie ma już śladu.
Jednocześnie - oczy nie są zaklejone ani podrażnione, a cera nie jest ściągnięta i nie krzyczy o natychmiastową dawkę kremu.
Co ważne - zmywa się całkowicie, nie zostawia tłustej warstwy.
Jedynym minusem jak dla mnie jest tutaj pompka - od nowości działa jakoś dziwnie, z początku nie chciała się odblokować, potem się zacinała, teraz co chwilę wypada i trzeba ją montować z powrotem. To słaba strona tego produktu, natomiast samo opakowanie jest bardzo ładne, transparentne i w niebieskim klimacie, kojarzącym się z morzem, falami, wakacjami i jodem w powietrzu ;) Fajnie, że butelka jest przezroczysta, dzięki czemu widzimy poziom zużycia.
Cena jest przystępna, jak i całej linii GdanSkin.
Bardzo fajny produkt, który świetnie się u mnie sprawdził i na pewno będę do niego wracać! Polecam :)
(moja cera: normalna w kierunku suchej)
Zalety:
- delikatna formuła, lekki olejek, dobrze rozpuszcza makijaż, nie podrażnia, nie ściąga cery, ładny delikatny zapach, cena, polski producent
Wady:
- pompka odpada, zacina się - generalnie jest awaryjna