Miałam wielkie nadzieje związane z tą maskarą, zwłaszcza że tyle razy słyszałam o niej w pozytywnych recenzjach. Zdecydowałam się na nią, szukając tuszu, który da mi efekt większej objętości i podkreśli rzęsy w codziennym makijażu. Niestety, muszę przyznać, że dla mnie jest to zdecydowane rozczarowanie.
Opakowanie jest ładne – proste, solidne, a sama szczoteczka wydaje się obiecująca, bo jest duża i ma klasyczny kształt, który lubię. Jednak to niestety jedyny plus, który mogę przyznać temu produktowi. Po nałożeniu tuszu rzęsy są niestety obciążone i zaczynają wyglądać na posklejane, co dla mnie jest dużym minusem. Mimo prób różnych technik aplikacji, efekt nigdy nie był zadowalający.
Największym problemem okazało się jednak to, że maskara się sypie. Po kilku godzinach zaczynają pojawiać się czarne plamki pod oczami, co totalnie psuje cały makijaż. Dodatkowo, tusz łatwo się rozmazuje, co sprawia, że wygląda się na zmęczoną, mimo że makijaż był robiony starannie. Efekt, który miałam nadzieję uzyskać, czyli pełniejsze rzęsy, jest raczej krótkotrwały, a produkt nie trzyma się na rzęsach przez cały dzień, jak obiecuje producent.
Konsystencja jest dość gęsta, co sprawia, że tusz wchodzi w rzęsy bardzo ciężko i trzeba nakładać go w kilku warstwach, żeby osiągnąć zadowalający efekt. Niestety, każda warstwa dokłada tylko obciążenia i efekt kluskowatych rzęs, co sprawia, że wyglądają one na ciężkie i nieestetyczne.
Podsumowując, The Colossal Volum' Express Mascara to produkt, który zdecydowanie nie spełnił moich oczekiwań. Sypiący się tusz, obciążające formuły i krótkotrwały efekt sprawiają, że niestety nie polecam go, szczególnie jeśli zależy wam na trwałości makijażu i wyrazistych, ale naturalnych rzęsach. Niestety, nie wrócę do tego tuszu.
Zalety:
- Ładne, poręczne opakowanie
- Duża szczoteczka, dobrze nabierająca tusz
- Przystępna cena
- Łatwość aplikacji (choć nie daje to dobrego efektu)
Wady:
- Sypie się po kilku godzinach, tworząc czarne plamy pod oczami
- Obciąża rzęsy, sprawiając, że wyglądają na posklejane
- Krótkotrwały efekt, rzęsy tracą objętość w ciągu dnia
- Rozmazuje się i zostawia ślady na powiekach
- Wymaga nałożenia kilku warstw, co tylko pogarsza efekt
- Nie spełnia obietnicy objętości, rzęsy wyglądają na ciężkie i przylizane
- Trwałość