Olejki do twarzy

Rosadia

millane
    18 sierpnia 2024 o 19:03
    Takie sobie
    Serum olejowe w buteleczce z pipetą. Zawiera mieszankę olejów, jest bardzo tłuste - wolę sera nowej generacji w formie suchego olejku. Zapach nie do końca mi odpowiadał - kojarzy mi się z zapachem oleju kuchennego. Dobrze nawilża skórę i ją wygładza, ale wydaje mi się, że przy tłustej skórze może zapychać.
  • 12 lipca 2023 o 12:49
    Cudowne
    Serum rewelacja. Mocny zapach róż, konsystencja olejowa produkt rewelacyjny do skóry suchej. Muszę dokupić jeszcze inne produkty z tej serii. Warte swojej cenyPolecam
  • 27 kwietnia 2023 o 10:23
    Olejowe serum do twarzy z dzikiej róży, pachnotki i z drzewa różanego
    Ogółem produkt spełnił moje oczekiwania, ale nie ma tutaj dla mnie żadnego efektu WOW. Raczej więcej po niego nie sięgnę. Dobry skład. Serum nakładałam codziennie wieczorem (2-3 krople) na twarz, następnie na to stosowałam jakiś odżywczy krem na noc. Fajnie się sprawdziło w takim duecie, skóra twarzy była nawilżona, miękka i elastyczna. Producent twierdzi, że serum można również stosować rano, jako bazę pod krem dzienny, byłabym ostrożna z tym. Według mnie serum jest za "tłuste" do stosowania na dzień. Serum zawiera olejek z dzikiej róży, która posiada właściwości hamujące powstawanie zmarszczek. Olejek z pachnotki zwiększa produkcje kolagenu i elastyny., natomiast olejek z róży damasceńskiej zabezpiecza przed negatywnym działaniem środowiska zewnętrznęgo, regeneruje i likwiduje zaczerwienienia.
    Zalety:
    • przyjemny różany zapach ( ja akurat bardzo lubię ten zapach)
    • sprawdzi się dla cery wysuszonej, odwodnionej, zmęczonej, dojrzałej
    • produkt wegański, ma dobry skład
    • natłuszcza i nawilża skórę twarzy
    • po zastosowaniu serum skóra twarzy staje się bardziej miękka, promienna i elastyczna
    • dobrze odżywia skórę twarzy, fajnie sprawdzi się na noc w duecie z jakimś odżywczym kremem
    • łatwo aplikacja, szybko się wchłania
    Wady:
    • odradzam dla skóry tłustej, trądzikowej, myślę, że może zapychać i powodować powstawanie zaskórników i krost
    • nie sprawdził się jako baza pod krem na dzień, jest dla mnie za "tłusty"
    • różany zapach dosyć intensywny, wiem, że nie każdy za nim przepada :)
    • bardzo słabe działanie przeciwzmarszczkowe
  • 19 kwietnia 2021 o 21:07
    Różana bajka
    Serum Rosadia to produkt na który polowałam od dłuższego czasu. Potrzebowałam tylko zużyć kilka innych produktów aby w pełni móc go wykorzystać. Bardzo lubię zapach w serii Rosadia dlatego tym bardziej byłam ciekawa tego serum. Mam skórę suchą, zimą jest ciężko ale walczę i próbuje z czym się da. Mając 35 lat na karku walczę też z pierwszymi zmarszczkami i przebarwieniami- trochę posłonecznych, trochę hormonalnych i po trądziku. Pękające naczynka wokół nosa.... ahhhh starość nie radość, młodość nie wieczność... Malutka, urocza buteleczka z gumową czarną pipetką o pojemności 30 ml.W środku pipetka która jest przeźroczysta więc dokładnie widać zółciotki kolor oraz ilość nabieranego produktu. Wizualnie przepiękne białe opakowanie z różowymi nowoczesnymi grafikami które nawiązują do.... róż. W końcu cała seria jest na bazie szlachetnej róży damasceńskiej uprawianej w Bułgarii w ścisłe określonych warunkach, a jej ceny to istne szakeństwo. Jest naprawdę cenna. Zapach bardzo delikatny i subtelny. Wyczowalna jest różana woń lecz nie drażni ani nie przydusza ten zapach. Mnie on uwiódł już dawno temu. Po nałeżeniu na oczyszczoną i ztonizowaną skórę zapach utrzymuję się jeszcze przez jakiś czas. Konsystencja oczywiście oleista, lejąca i bogata. Ja stosuję 4- 5 kropli na całą twarz i szyję. Gdy zaczynałam przygodę z tego typu produktami stanowczo się broniłam bo myślałam- olej ? O nie, nie, dziękuję, zaraz będę tłusta i cała w pryszczach. Ale z wiekiem człowiek się uczy i tak dziś wiem że sera na bazie olejków to nic zlego. Są bardzo odzywcze i mocno skoncentrowane co dobrze działa na skórę. Pierwsze dwa dni stosowania ( tylko wieczorem) spowodowały lekkie zapchanie w okolicy rzuchwy, ust i czoła, lecz skóra szybko wróciła do normy. Kolejne dni były i są owocne bo moja sucha buźka jest odżywiona, miękką i gładka.To lekkie olejowe serum bardzo dobrze się rozprowadza, pozostaje na skórze tworząc warstwę oleistą lecz szybko się wchłania. W składzie znajdziemy również odżywcza witaminę E oraz olej z pachnotki które zwiększają produkcje kolagenu i elastyny. To bomba dobrodziejstw do kazdego typu skóra a zwłaszcza do dojrzalej i wrażliwej. Mam wrażenie że moje mniejsze czy większe zaczerwienienia są jakby mniej widoczne, lecz na popękanenych drobnych naczynka nie zauważyłam żadnego efektu. Być może za krótko go stosuję. Skóra po tych dwóch miesiącach jest bardziej miękka, elastyczna, zregenerowana i o niebo gładsza, nie jest aż tak sucha i spierzchnięta jak dotychczas, niweluje drobne zaczerwienienia. Co do zmarszczki to liczę bardziej na ich prewnecje jak spektakularny efekt po kilku uzyciach- tak więc cierpliwie czekam fo ostatniej kropelki. Super odżywia skórki wokół paznokci " resztkami" które zostają na opuszkach więc warto chwilę powcierać I cieszyć się pięknymi dłońmi Najlepiej zużyć 6m od otwarcia Moja ogólna ocena to 8,5/10
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Polski produkt
    • Silne nawilżenie i wygładzenie
    • Praktyczna i sterylna w użyciu pipetka
    • Wydajne
  • 27 maja 2020 o 10:00
    Jest świetne!
    Zestaw z kosmetykami z serii Rosadia był moim prezentem dla mamy. Prezentem, przy którym oczywiście przyłączyłam się do korzystania :) W skład zestawu wchodziły: krem odżywczy na dzień, krem odżywczy na noc, Wcześniej nie miałam okazji sprawdzić tego produktu na własnej skórze- jednak słyszałam o nim bardzo dużo dobrego. Cały zestaw zapakowany był w czerwone pudełko z pięknym emblematem, w kolorze srebrnym. Sprawiało ono ładne, bardzo estetyczne i eleganckie wrażenie. Opakowanie każdego z produktów - było proste, ale równie ładne. Ogólnie wrażenie zapakowania zestawu - było bardzo pozytywne: do tego stopnia, że wręczając je jako prezent nie było potrzebne dodatkowe, wymyślne pakowanie. Na opakowaniu - oczywiście, skład. Krótki, naturalne składniki - a to ważne. Buteleczka, w którym znajduje się serum jest elegancka, półprzezroczysta; na bieżąco można zerkać na to, jaka ilość produktu pozostała wewnątrz. Dzięki wygodnej pipecie - łatwo aplikować produkt i dobierać odpowiednią ilość serum, w zależności od potrzeb. Choć na razie uczestniczę w zużyciu pierwszego opakowania - obserwując, jak wygodne jest dozowanie serum: jestem pewna, że będzie ono wydajne. Osobiście korzystałam również z innego serum wytworzonego przez Sylveco (BioLaven) - doświadczenie zyskane przy tamtym produkcie: również pokazuje, że serum proponowane przez tą firmę naprawdę gwarantuje dobrą wydajność. Już podczas aplikacji - pierwsze i niesamowite wrażenie robi prześliczny zapach różany. W porównaniu do lawendowej serii jest on bardziej intensywny, ale wciąż nienatarczywy, utrzymujący się na skórze przez dłuższy czas. Szczególnie istotne jest dla mnie również to, że zapach jest naturalny - nie czuć w nim sztuczności albo chemii. Serum można ocenić naprawdę wysoko. Ma ono oleistą formę. Rewelacyjnie nawilża, odżywia i zmękcza skórę. Szybko się wchłania, nie przetłuszcza skóry - pozostawia ją naprawdę zadbaną i gotową do dalszych działań kosmetycznych, np. makijażu. Choć to moje pierwsze spotkanie z tą serią - jest ono naprawdę pozytywne!
    Zalety:
    • dobry wpływ na skórę;
    • bardzo nawilżający;
    • pozostawia skórę miękką i gładką - zadbaną;
    • zgodny z opisem producenta;
    • ładne, półprzezroczyste opakowanie z eleganckim nadrukiem;
    • wydajne;
    • z wygodną pipetą do aplikacji produktu;
    • naturalny skład;
    • szybko się wchłania.
    Wady:

Zobacz także inne Olejki do twarzy