Emulsje, esencje i boostery

The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% Serum z resweratrolem i kwasem ferulowym

• 22 kwietnia 2025 o 21:24
    Świetny jest!
    Resveratrol 3% + Ferulic Acid z The Ordinary to dla mnie totalny sztos, zwłaszcza w duecie z witaminą C. Solo działa fajnie – skóra jest bardziej sprężysta, jakby „uspokojona” i mniej reaktywna. Ale dopiero w połączeniu z wit. C robi się prawdziwa magia – skóra wygląda zdrowiej, jaśniej, bardziej glow bez tłustości. To taki booster, który wzmacnia działanie witaminy C i jednocześnie dodaje swoje – antyoksydacyjne wsparcie, które chroni skórę na co dzień. Konsystencja trochę oleista, ale wchłania się dobrze. U mnie to już stały element porannej pielęgnacji – jak raz spróbujesz w duecie, ciężko wrócić do samej witaminy.
    Zalety:
    • Działanie
    • Struktura
  • 12 stycznia 2024 o 0:07
    Kurczę, mieszane uczucia
    Serum ma naprawdę fajny skład. Naprawdę mi się spodobał. Opakowanie felerne, jak to bywa z the ordinary, żeby odkręcić muszę to robić przez ręcznik. Trochę na minus. Ale za to jest szklane i ciemne. Niesety nie doczytałam że serum ma oleistą konsystencje. To nie tyle olej co alkohol tłuszczowy, ale na twarzy zachowuje się bardziej jak olejek niż lekkie serum. No i za tym nie przepadam. Mam wrażenie że moja tłusta i łatwa do zapchania cera dusi się pod nim dusi. Co do działania to wiadomo, ciężko ocenić antyoksydanty, myślę że jest ok :). Pewnie zwalczają wolne rodniki. Może trochę rozjaśnia. Serum nie zafundowali mi wysypu ale po prostu źle się z nim na twarzy czuje. Z tego powodu raczej nie wrócę. Mimo że cena i skład są ok. Może suche skóry się z nim polubią
  • 31 sierpnia 2023 o 22:19
    Dobre ale...
    Zamówiłam serum wiążąc z nim bardzo duże nadzieję. Czy się myliłam? I tak i nie. Standardowy wygląd buteleczki i wybieranie z niej produktu jak zwykle na plus. Konsystencja podczas nakładania jest jednak dość trudna. Nigdy nie mogę ogarnąć czy nabrałam go za dużo czy już wystarczająco. Serum jest bardzo oleiste. U mnie dość trudno się wchłania, zawsze mam problem by po nim nałożyć krem. Początkowo piecze, jednak jest to dość przyjemne uczucie. Czy serum sprawdziło się na mojej cerze? Pół na pół. Zdecydowaną poprawę zauważyłam w jej świetlistości. Rano skóra wygląda na świeżą i promienną oraz rozjaśnioną. Czy wpłynęło na zmarszczki? Nie widzę żadnej różnicy. Czy kupię je ponownie? Raczej nie.
    Zalety:
    • Wygląd, cena, efekt promienistej cery.
    Wady:
    • Brak obiecanej poprawy w kwestii zmarszczek, bardzo oleiste przez co ciężko wchłanialne.
  • 18 sierpnia 2022 o 10:28
    Faworyt
    Jest to jeden z moich ulubieńców który łączy w sobie dwa silne przeciwutleniacze - resweratrol i kwas ferulowy w sporej dawce bo to oż 3% składników aktywnych, wiecej niż zwykle w takich produktach Nie da się ukryć że na efekty trzeba trochę poczekać. Osób które chcą widzieć skutki już po tygodniu używania mogą się zawieść. U mnie efekt był widoczny powolutku, dopiero gdzieś po 4 tygodniach mogłam powiedzieć że czuję różnicę. Produkt ładnie łagodzi stany zapalne, pomaga na zaczerwienienia które pozostały po jakichś krostkach itp i troszkę rozjaśnia Ma działać antyoksydacyjnie czyli trochę przeciwstarzeniowo i uważam że tak działa, pielęgnuje skórę i wspomaga jakby jej napięcie, choć wiadomo, starzenia nie zatrzyma. Na dłuższą metę działa też trochę wygładzająco. Buteleczka wystarczyła mi na prawie 2 miesiące, często łączyłam produkt z innymi np. z witaminą C. Konsystencja jest dośc typowa, dobrze się rozsmarowuje, opakowanie ma higieniczną pipetkę. Produkt wart uwagi.
    Zalety:
    • wysokie steżenie skłądników aktywnych (3%), wyższe niż w podobnych produktach na rynku
    • opakowanie z pipetką - higieniczne nakładanie
    • wydajny, wystarczył na 2 miesiące
    • łagodzi stany zapalne
    AGartE
    16 maja 2022 o 0:18
    Moje serum antyoksydacyjne na dzień
    Od kiedy stosuje to serum, nowe przebarwienia nie pojawiają się na mojej twarzy a stare prawie zniknęły. Łączę z kwasem hialuronowym, po esencji przed kremem z filtrem i w tej kombinacji sprawdza się doskonale, samo jest zbyt ciężkie. Kiedy nakładam solo, wywołuje uczucie ciepła na twarzy, za czym nie przepadam. Polecam to serum, wszystkim osobom które nie znoszą na skórze zapachu utlenionej witaminy C. Tu antyoksydacja praktycznie bez zapachu. Do tego serum bardzo wydajne.
    Zalety:
    • Wydajność, brak uciążliwego zapachu, faktycznie działa, krótki skład .
    Wady:
    • Wolała bym buteleczkę airless z pompką.