Emulsje, esencje i boostery

Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid Serum przeciw zaskórnikom i problemom skórnym z naturalnymi kwasami AHA i glikolowym

Bodyland.pl
Cosrx AHA7 Whitehead Power Liquid esencja złuszczająca do skóry z przebarwieniami 100 ml
hairstore.pl
Cosrx AHA 7 Whitehead Power Liquid 100 ml

• 15 czerwca 2023 o 6:09
    Fajnie odświeża skórę
    Używam od jakiegoś czasu i jest naprawdę dobry. Fajnie wygładza skórę, a co najważniejsze nie jest klejące, nie piecze i w ogóle przyjemnie się nakłada. Jedyny minus, ale taki maleńki, to delikatna woń alkoholu, ledwo wyczuwalna. Jednak jestem w stanie to przeżyć, bo wydaje mi się, że naprawdę działa. Generalnie dość często i w różny sposób staram się jednak złuszczać skórę twarzy. Niby nie powinno się zbyt często, ale wydaje mi się, że składniki serum lepiej się wchłaniają. Ja jestem zadowolona z produktu i myślę, że zostanie ze mną na dłużej.
    Zalety:
    • Dobrze odświeża skórę
    Catit_
    5 kwietnia 2022 o 22:25
    Wymiatacz zaskórników zamkniętych
    Stosowałam różne kosmetyki z kwasami, by pozbyć się zaskórników zamkniętych (tzw. białej kaszki) i z tego toniku/serum jestem zadowolona najbardziej. Zawiera on w składzie 7% kwasu glikolowego o działaniu złuszczajacym i niacynamid, który m.in. poprawia koloryt skóry. Dokładnie takie działanie zauważyłam przy regularnym stosowaniu. Serum zlikwidowało mi wszystkie zaskórniki zamknięte na brodzie i delikatnie poprawiło koloryt cery, ożywiło ją. Dodatkowo zadziałało zauważalnie naprawdę szybko. Po 1,5 tygodnia miałam znacznie ograniczoną ilość zaskórników. Kosmetyk ma konsystencję lekkiego bardzo wodnistego żelu. Wchłania się w skórę ekspresowo i naprawdę jest mega wydajny. Osobiście nie zużyłam nawet 1/3 buteleczki, zanim zdążyłam pożegnać się z problemem kaszki. Zapłaciłam ok. 65 zł za 100 ml i uważam, że przy tej wydajności i efektach cena jest naprawdę niska. Oczywiście może podrażniać wrażliwą cerę stosowany często, dlatego mocno nawilżający krem po użyciu produktu i ograniczenie stosowania np. do 3 razy w tygodniu jest wskazane w przypadku skóry suchej i wrażliwej. Ogólnie stosowanie regularnie tego serum przyniosło lepsze efekty niż peelingi wyższymi stężeniami kwasów u kosmetyczki, więc polecam bardzo.
    hanyl
    11 czerwca 2020 o 3:00
    Najlepszy kosmetyk, jaki miałam
    Mój absolutny hit, mam tłustą cerę bez szczególnych niedoskonałości, choć z rozszerzonymi porami i skłonną do zapychania. Niestety, czasem jestem zmuszona do brania leków, po których wychodzi tzw. kaszka, czyli zaskórniki zamknięte. To serum, nakładane na noc pod krem, radzi sobie z nimi błyskawiczne. Używam go też punktowo, jeśli coś mi się jednak pojawi. Co do nasycenia/potencjalnego wysuszenia, nie odnotowałam, a nakładałam także latem (oczywiście, pod krem z filtrem). Warto wspomnieć, że produkt ma niezłą cenę nawet w polskiej dystrybucji, biorąc pod uwagę wydajność - po roku mam nadal ok. 1/3, a robiłam odlewki dla koleżanek i używam profilaktycznie co najmniej 2 razy w tygodniu. Na całą twarz wystarczą 2-3 pompki, opakowanie jest bardzo sprytne i pozwala na dopasowanie dozowania pod siebie. Moja cera jest mało wrażliwa, delikatniejszym polecam wprowadzanie produktu powoli, mimo że nie ma największego stężenia. Warto jednakże wypróbować, podobnie jak inne produkty tej marki.
    Zalety:
    • Skuteczna i szybka likwidacja zamkniętych zaskórników
    • Szybkie obsuszanie ewentualnych krostek
    • Lekkie rozjaśnienie przebarwień
    • Brak podrażnień
    • Szybkie wchłanianie
    • Dobra współpraca z filtrami i kremem bb
    • Bardzo dobra wydajność
    • Niezła dostępność (sklepu z koreańskimi produktami + drogerie typu Cosibella, Kontigo)
    • Trwałe opakowanie z fajną pompką
    Wady:
    • Dla mnie brak
  • 4 maja 2020 o 15:33
    W porządku
    Ot, zwykły taki. Dobry na początek, jak ktoś nie miał wcześniej do czynienia z kwasami. Wykonuje swoje zadanie, ale nie jest fenomenem. Osoby z wrażliwą cerą ostrzegłabym, że zbyt częste stosowanie lub stosowanie w ogóle może prowadzić do podrażnienia.
  • 25 stycznia 2020 o 15:27
    Niestety nie dla mnie
    Był to mój pierwszy kontakt z kwasami i niestety zniechęcił mnie do kombinowania na własną rękę. Początkowo stosowałam raz w tygodniu, aby przyzwyczaić skórę, później zwiększyłam częstotliwość do 2 razy w tygodniu. Niestety z zaskórnikami i "białymi łebkami" na brodzie nie zrobił nic. Skora natomiast po pewnym czasie zaczęła reagować różowymi plamkami. Obecnie jestem w trakcie terapii kwasami u kosmetyczki i widzę poprawę już po 2 wizytach. Być może więc to ten konkretny produkt nie sprawdził się na mojej twarzy.
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • brak działania obiecanego przez producenta
    • działanie niepożądane w postaci podrażnienia