Emulsje, esencje i boostery

AA Skin Boost HA +, Serum z kwasem hialuronowym + wyciąg z alg Jania Rubens

AnulaQa
    21 marca 2021 o 17:16
    Kto by pomyślał?
    Wow! To serum jest naprawdę dobre. Kupiłam je na wyprzedaży za jakieś 10 zł. Szczerze? Nie spodziewałam się cudów. Marka AA nie należy do moich top 10 choć przyznaje, że jest kilka produktów które naprawdę lubię i polecam. Do AA podchodzę dość ostrożnie co związane jest ze sporymi podrażnieniami cery i uczuleniem jakich nabawiłam się w przeszłości sięgając wlasnie po krem o ironio z linii antyalergicznej. Co prawda to były naprawdę stare dzieje jednak dyskomfort z tym związany pozostał do dziś. Serum ma postać półlejącej emulsji, barwy białej. Jest bardzo delikatne, z latwością się rozciera i sunie po skórze, wchłania momentalnie. Nie ma tu mowy o ściąganiu cery. Serum pozostawia skórę miękką, wygładzoną, przyjemnie nawilżoną, nadaje delikatny zdrowy blask. Idealnie spisuje się jako baza pod makijaż a także przy wieczornym rytuale pielęgnacyjnym, pod krem. Sądzę że nada się dla każdego rodzaju cery zarówno dla młodej jak i dojrzałej, na pewno każdej potrzebującej nawilżenia. Jest to kosmetyk uniwersalny na bazie kwasu hialuronowego z dodatkiem alg. Osobiście mam dość mieszane uczucia względem tych składników, gdyż moja cera dość różnie na nie reaguje, ale tym razem mamy hit. Serum posiada przyjemny, świeży, nieinwazyjny zapach. Wydajność produktu standardowa. Dozuje się je za pomocą pipety, która nie zawsze się sprawdza. Przy pozostałości 1/3 produktu po prostu wylewałam je sobie na dłoń. Co ważne nie klei się, nie roluje na skórze, naprawdę widać i czuć że działa. Dodam, że używałam także pozostałych koncentratów Skin Boost AA i to hialuronowe stawiam na 1 miejscu. Zaraz po nim plasuje się serum z koenzymem Q10 i maliną, natomiast to z wit. C jest w miarę poprawne choć mnie w ogólnym rozrachunku nie porwało.
  • 7 września 2020 o 18:39
    Jeden z lepszych
    Opakowanie to szklana, przeźroczysta buteleczka z pipetką. Szata graficzna prosta, ale elegancka przez co produkt wygląda na droższy. W środku 30 ml produktu za około 23zł. Przy codziennym stosowaniu rano i wieczorem starcza na ponad miesiąc więc to dosyć dobry wynik moim zdaniem. Koncentrat ma formułę delikatnego mleczka. Nie jest ani zbyt wodnisty ani zbyt gęsty. Bardzo przyjemnie pachnie. Zapach porównałabym do kwasu hialuronowego nie wiem czemu. Ostatnio kupiłam serum do paznokci z Long4Lashes i pachnie dokładnie tak samo przyjemnie. Do aplikacji nie potrzebujemy zbyt dużo produktu, dzięki czemu jest to wydajny kosmetyk. Serum łatwo się rozprowadza, szybko się wchłania i nie pozostawia żadnej tłustej warstwy na skórze. Spokojnie można go używać nawet zamiast kremu. Serum nawilża naszą skórę. Sprawia, że jest gładka i miękka w dotyku i z każdym dniem wygląda coraz lepiej. Ja stosowałam go rano i wieczorem pod krem oraz przed maseczką również. Sprawdził się idealnie. Moim zdaniem jest to świetny i wydajny produkt, który spełnia moje oczekiwania. Skóra jest nawilżona i odżywiona i o to mi właśnie chodziło.
  • 8 września 2019 o 16:57
    Niepozorne cudeńko
    Na wstępie zacznę od tego, że do tej pory nie byłam zbyt dużą fanką kosmetyków marki AA, gdyż jakikolwiek kupiony krem podrażniał moją cerę. Serum z algami dostałam w prezencie od przyjaciółki i po pół roku zalegania w kosmetyczce postanowiłam dać AA trzecią szansę. Serum bardzo ładnie pachnie i długotrwale nawilża odwodnioną cerę- po tygodniu regularnego stosowania cera jest bardziej gładka i miękka w dotyku,a dotyczczasowe suche skórki na policzkach są praktycznie niewidoczne.Booster nie zapycha porów, więc nie musimy się obawiać niespodzianek.Jedynym minusem jest dla mnie opakowanie : zamiast poręcznej pompki jest pipeta, którą ciężko wydobyć zawartość buteleczki.
    • lekka,wodnista ,nawilżająca formuła
    • kosmetyk jest w miarę wydajny
    Wady:
    • brak pompki utrudnia aplikację serum.
    Jenna__
    14 maja 2019 o 8:34
    Świetne serum
    Pierwsze serum nawilżające, które przypadło mi do gustu. Działa zgodnie z opisem producenta - nawilża i wygładza skórę. Może być stosowane samodzielnie albo pod krem. Jest bardzo lekkie, ale zapewnia odpowiednie nawilżenie. Przyjemnie pachnie, ma dość rzadką konsystencję. Szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze nieprzyjemnego filmu. Zamknięte w butelce z pipetą, łatwo się dozuje. Jest bardzo wydajne. Stosuję serum obok kremu-żelu Dermedic Hydrain 3 Hialuro i uważam, że tworzą dobry duet.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Szklane opakowanie z pipetą
  • 28 lutego 2019 o 11:02
    Średni produkt
    Koncentrat posiada szklaną butelkę z wygodną do użycia pipetą. Konsystencja jest rzadka i szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkości na skórze. Kwas hialuronowy ma za zadanie głęboko nawilżać, lecz niestety to kolejny produkt z tym kwasem, który na mnie kompletnie nie działa. Po nałożeniu twarz jest delikatnie gładsza, ale tylko na powierzchni naskórka. Koncentrat wsiąka ekspresowo i nie ma śladu po nawilżeniu. Skóra jest tak samo sucha jak była. Efektów żadnych.
    Zalety:
    Wady:
    • słabo nawilża, nie wnika w głębsze wartwy skóry