Wazelina do ust

Vaseline Lip Therapy, Petroleum Jelly Aloe Vera Regenerujący balsam do ust 'Aloes'

• 9 października 2024 o 10:59
    Błyskawiczny ratunek dla suchych, spierzchnietych ust.
    Jestem wierna balsamom w sztyfcie, po które od lat sięgam w okresie jesienno-zimowym, bowiem to wtedy miewam największe problemy ze skórą ust. Ten kosmetyk dostałam od siostry, ale niechętnie po niego sięgnęłam, bo "wazelina" kojarzy mi się niezbyt odżywczo a jedynie powlekająco na skórę, tworząc tylko iluzję pielęgnacji. Jednak po 2 dniach aplikowania tego produktu kilka razy dziennie zauważyłam, że nie wyczuwam już na ustach suchych i twardych skórek, co w przypadku balsamów zajmowało zdecydowanie więcej czasu. Z ciekawości spojrzałam na skład i zaskakująco przoduje aloes, który jest bazą tego kosmetyku. Tak więc zaczęłam systematycznie sięgać po niego z przyjemnością, bo dla mnie niezwykle istotne są składy, muszę widzieć, że obecne są składniki, które realnie wpłyną na poprawę kondycji. Efekty jakie daje mi ten kosmetyk: - nawilżenie - wygładzenie - zmiękczenie - regeneracja - odżywienie - ogólna poprawa kondycji ust - wizualnie usta prezentują się zdrowo - dzięki pięknemu połyskowi optycznie powiększa mi usta, ale tak delikatnie i bardzo estetycznie - blask jaki daje nie jest nachalny, a taki typowo działania odżywczego balsamu Dodatkowo: - pachnie lekko i świeżo - nabiera i aplikuje się bardzo miękko - jest ekstremalnie wydajny - niska cena - dobry skład
    Inne
    klio69
    30 maja 2024 o 10:02
    Natychmiastowy ratunek dla przesuszonych ust
    Aloes w moim przypadku ma właściwości niezwykle kojące. Wazelina przynosi moim często przesuszonym ustom ratunek, zapewniając im maksymalne nawilżenie I regenerację. Konststencja bardzo delikatna, z łatwością rozprowadza się na ustach, dla mnie niewidoczna, a zapewniająca barierę ochronną. Bardzo wydajna w świetnej cenie a to rzadko idzie w parze. Pomimo tego iż jest w opakowaniu, co może utrudniać stosowanie mnie to w żaden sposób nie przeszkadza (co jednak w przypadku innych balsamów do ust w opakowaniach bardzo przeszkadza). Jest to zdecydowanie moje odkrycie z ostatnich dni i wiem, że pozostanie ze mną zdecydowanie na dłużej niż konieczności szukania zamienników.
    • Skuteczność
    • Maksymalne nawilżenie
    • Neutralny zapach
  • 25 kwietnia 2023 o 12:50
    Stara, dobra wazelina w moim przypadku zawsze się sprawdza
    Kupiłam ten regenerujący balsam (a w gruncie rzeczy po prostu wazelinę) do ust w wariancie aloesowym w zestawie z dwoma innymi wariantami (klasycznym i różanym). Wariant klasyczny zużyłam jako pierwszy, wariantu różanego używam na co dzień (ponieważ nadaje ustom delikatny różowy kolor), a wariantu aloesowego używam obecnie na noc. Bardzo lubię ten kosmetyk i używam go regularnie. Wazelina znajduje się w blaszanym słoiczku, wydobywać ją trzeba palcem - mnie to nie przeszkadza, choć wiem, że taka forma ma też swoich przeciwników. Kosmetyk przyjemnie pachnie aloesem. Ma konsystencję typową dla wazeliny, łatwo się aplikuje. Odnoszę wrażenie, że w moim przypadku wazelina sprawdza się w pielęgnacji ust o wiele lepiej niż typowe pomadki ochronne czy balsamy. I choć wiem, że nie ma ona właściwości ani regenerujących, ani nawilżających, a jedynie zapobiega utracie wody, to działa na moje usta skuteczniej niż wyżej wymienione typowe produkty do pielęgnacji ust. Po całej nocy usta rano są miękkie, nawilżone i gładkie. Produkt więc w zupełności spełnia swoje zadanie i pielęgnuje usta wyjątkowo skutecznie. Jest przy tym bardzo wydajny. Polecam ten kosmetyk zwłaszcza do nocnej pielęgnacji ust. Na pewno jeszcze nie raz po niego sięgnę.
    vicxkxy
    22 marca 2022 o 21:11
    średniak
    Ma fajną konsystencję i usta wyglądają dobrze nawilżone, ale niestety nawilżenie nie utrzymuje się długo chociaż naprawdę działa dobrze na moich ustach, ale tylko przez chwilę. Moje usta po regularnym używaniu nie były zbyt suche, ale nadal suche. Jest średnia i nie wiem czy kupię ponownie, ale jest ok.
    Zalety:
    • nawilża
    • usta wyglądają dobrze
    Wady:
    • nawilżenie utrzymuje się krótko
    • pojemność
  • 20 stycznia 2022 o 16:19
    Szału nie ma
    Kupilam ten produkt ze wzgledu że był pod ręką niestety nie przynosi zbyt dobrego efektu, rozmazuje się po twarzy plus trzeba go nakladac palcem. Plusem jest zapach i ilosc.
    Zalety:
    • Zapach I ilość produktu
    Wady:
    • Malo efektowny
    • Metoda nakladania