Wazelina do ust

Oriflame Tender Care Organic Honey Krem uniwersalny z organicznym ekstraktem z miodu

DomFra
    27 stycznia 2023 o 12:44
    Cieszę się, że to już koniec
    Balsam do ust otrzymałam w prezencie od koleżanki, za co bardzo dziękuję. Niestety, nie był to zbyt trafiony podarunek, ponieważ przeleżał u mnie kilka dobrych miesięcy (nawet nie wiem, czy nie ponad rok) zanim go zużyłam. Moim pierwszym zastrzeżeniem jest opakowanie. Małe, niby poręczne, ale wydobywanie balsamu było bardzo niewygodne. Gdy tylko miałam trochę dłuższe paznokcie balsam dostawał się pod nie, trudno było mi wyciągnąć balsam ze ścianek. Skończyło się na tym, iż nakładałam go patyczkiem higienicznym. Moje drugie zastrzeżenie również wiąże się poniekąd z opakowaniem. Takie ciągłe wkładanie do środka palców i dotykanie produktu wydało mi się mało higieniczne. Jeżeli dodam do tego nakładanie go w miejscach publicznych i niemożność umycia ręki… Nie, to nie dla mnie! Skończyło się na nakładaniu patyczkiem higienicznym i tylko w domu! Sama formuła przypominała kremowe masełko, była przyjazna dla ust. Balsam pachniał bardzo ładnie, rzeczywiście jakby miodowo, ale już tak nie smakował. Może przez pierwsze miesiące tak było (nie pamiętam), ale pod koniec smakował niczym zwykły krem. Po nałożeniu delikatnie się błyszczał podkreślając wargi. Trwałość niestety była dość średnia, gdyż po godzinie nie czułam już produktu na ustach. Co do właściwości – miałam wrażenie, iż jest to produkt raczej zabezpieczający niż wybitnie odżywczy. Chociaż coś tam nawilżył, jednak nie było to dla mnie spektakularne uczucie. Podsumowując, nie jest to mój ulubiony produkt i jego używanie bardziej mnie męczyło niż cieszyło. Wiem, że ma swoich zwolenników, ale ja do nich nie należę.
  • 8 listopada 2021 o 18:04
    Taki średni..
    Kolejny przetestowany to wersja z miodem. To samo co w poprzednich czyli ciężka do użycia i niehigieniczna forma opakowania. Zapach ok, delikatny, dlatego całkowicie wolę zapachy owocowe bo przynajmniej jakoś pachną no i mocniej. Ten wydaje mi się najgorszy ze wszystkich których używałam. Nigdy nie mam tak że mam 3 pomadki i tylko ich używam. Ilość pomadek ochronnych balsamów i tego typu kremików używam od 15-20 sztuk. Jeśli zdarzy mi się że wyjdę z domu a nie mam nic w torebce zachodzę do drogerii i kupuję kolejną jakiej jeszcze nie używałam. Kremuję co chwilę nie ważne czy to w pracy czy na powietrzu czy w domu. Ważne jest by forma opakowania była wygodna to jest na pierwszym miejscu, a tutaj tego nie ma. Kremik fajnie nawilża usta i to tyle. Nie używam tego typu kosmetyków na łokcie ani do stóp bo i tak wytrze mi się to w ubranie lub pościel więc bez sensu. ZALETY: dobrze zmiękcza usta WADY: średni zapach forma pudełeczka wysoka cena bez promocji
  • 27 września 2021 o 16:17
    parafina, wazelina, lanolina - tłusta warstwa na ustach i nic więcej
    Nieudany prezent. Dostałam z rekomendacją, że najlepszy produkt do ust. Moje usta nie mają tendencji do przesuszania się czy pękania. Ale zawsze poza domem nakładam pomadkę lub balsam. Na noc czasami maskę do ust. Opakowanie jest urocze, ale zupełnie niepraktyczne. Trudno wyjąć trochę kremu, a poza domem mowy nie ma, bo to wysoce niehigieniczne. No i nie wiem jak osoby z dłuższymi paznokciami sobie radzą z tym kremem. Skład Mały koszmarek. Mały, bo skład krótki. Są tu prawie wyłącznie tłuste substancje okluzyjne - parafina, wazelina, lanolina. Gdzieś pod koniec wit. E i miód. Czyli jest to krem zabezpieczający przed utratą wilgoci, ale bez żadnego działania. Pewnie OK na zimowe, wietrzne dni, ale znam tu lepsze kosmetyki. Krem ma średnio przyjemny zapach (a siedzi pod nosem). Działanie - natłuszczające. Zdecydowanie krem nie dla mnie. Próbowałam go zużyć, ale nie udało się. Leżał na dnie szuflady, aż się przeterminował i ponad 1/3 ląduje w recyklingu.
    Wady:
    • skład
    • brak działania pielęgnującego
  • 9 sierpnia 2021 o 10:17
    Niezastąpiony
    Produkt znam od lat oraz jego nowe i wszystkie wersje zapachowe. Produkt jest niezawodny, niezastąpiony. Idealny dla suchej skóry ust i nie tylko. Idealny do pielęgnacji dłoni oraz skóry wokół paznokci. Nawilża oraz pielęgnuje, przywraca skórze miękkość oraz gładkość. Małe opakowanie, pozwala na jego zabranie dosłownie wszędzie. Lekki, miodowy i bardzo przyjemny zapach. Dość tłusta konsystencja powoduje, że produkt wchłania się długo, lecz po jego wchłonięciu skóra jest doskonała.
  • 8 sierpnia 2021 o 23:20
    Uwielbiam kremiki Tender Care
    Tak jak w tytule bardzo lubię kremy Tender Care, więc co jakiś czas zamawiam sobie kolejny. Przetestowałam już wiele wersji. Numerem jeden dla mnie jest klasyczny, bezzapachowy, z woskiem pszczelim, ale inne też są super. Krem uniwersalny Tender Care z organicznym ekstraktem z miodu wyróżnia się naturalnym pięknym, apetycznym zapachem miodu. Konsystencja jest bardzo przyjemna, natłuszczająca, podobna do wazeliny. Jednak trochę lżejsza, delikatniejsza. Nie zostawia skory tak tłustej i klejącej. Kremik ten doskonale pielęgnuje, zmiękcza i nawilża suchą skórę. Stosowany regularnie daje świetne efekty. Warto wspomnieć , że remy te mają wszechstronne zastosowanie. Ja używam głównie do ust ( na co dzień i grubszą warstwę na noc). Jest też rewelacyjny w pielęgnacji skóry dłoni, pomaga się pozbyć suchych skórek wokół paznokci. Smaruję też nim miejsca takie jak kolana i łokcie dzięki czemu skóra tam jest w idealnym stanie. Mięciutka i gładka. Nada się też na gojące się zadrapania, strupki. Zdecydowanie przyspiesza regeneracje skóry. Ma właściwości ochronne zimą. Dużo by wymieniać. Myślę, że każdy powinien wypróbować. Kremik jest z pozoru malutki, jednak bardzo wydajny. Mimo, że często po niego sięgam (kilka razy dziennie) jedno opakowanie starcza mi na bardzo długo. Ja od pierwszego zakupu się od nich uzależniłam i wypróbuję z przyjemnością jeszcze wiele wersji. Opakowanie małe, słodkie, poręczne , idealne żeby mieć zawsze pod ręka - dla mnie jak najbardziej na plus.
    Zalety:
    • działanie
    • wszechstronne zastosowanie
    • opakowanie słodkie i poręczne
    • cena w promocji