Zachęcona obietnicą poziomkowego zapachu i niską ceną skusiłam się na zakup :)
Puszka jest aluminiowa, zakręcana, co znacznie ułatwia jej użytkowanie - nie trzeba się martwić, ze się rozleci przy upadku, połamie, otworzy niespodziewanie czy też nie trzeba się siłować przy podważaniu by dostać się do produktu. Nie jest gruba, więc łatwo można ją wygiąć czy wgnieść, jednak w dalszym ciągu jest na pewno bardziej trwała niż plastik. Na jej opakowaniu znajduje się nalepka informująca co to za produkt skrywa się w środku, niestety z czasem zaczyna odchodzić i wyglądać mało estetycznie.
W środku znajdziemy wazelinę, niby nic nadzwyczajnego, a jednak! :) Biała, podczas rozsmarowywania przezroczysta, niby jak każda inna, jednak urzeka jednym małym drobiazgiem...
Zapach! Fenomenalny, intensywny, słodki, lekko truskawkowaty, poziomkowy! Bardzo intensywny, od razu stosowanie jest przyjemniejsze :)
Po nałożeniu zostawia wyczuwalną warstwę i lekko błyszczące (jakby wilgotne) usta.
Wazelinka jak wazelina, tworzy warstwę chroniącą przed mrozem, wiatrem czy innymi niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi, jest więc dobra na wysmarowanie się przed wyjściem z domu. należy jednak pamiętać, że skóra pod nią nie oddycha, nie można więc z nią przesadzać, bo skutkiem będą przesuszone usta czy też inne miejsca.
Nie należy jej mylić z produktem nawilżającym - nałożona nie przepuszcza powietrza, wiec i wilgoć nie ucieka, ale ja po prostu zatrzymuje, nie nawilża, nie polecam jej wiec na przesuszone miejsca na ciele, bo tylko pogorszy ich stan.
Jest jej dużo, bo aż 15ml, a wystarczy użyć niewielkiej ilości, by uzyskać zadowalający efekt. Jest niesamowicie wydajna, ja nie dałam rady jej zużyć w terminie ;)
Nie wiem czy kupię ponownie, ale tylko dlatego, że nie potrzebuję wazeliny w swojej kosmetyczce ;) Na ciało nie mogę jej stosować, a do ust wolę używać dedykowanych balsamów, gdyby jednak ktoś mnie zapytał o polecenie wazeliny, to z całą odpowiedzialnością powiedziałabym Poziomka od Floslek! :)
Zalety:
- opakowanie
- zapach
- dobrze chroni przed warunkami atmosferycznymi
- pozostawia usta muśnięte błyszczykiem
- wydajna
Wady:
- niestety mało higieniczna, bo do nakładania palcem