Wazelina do ust

Oriflame Tender Care Krem uniwersalny

• 19 kwietnia 2025 o 0:41
    Sympatyczny kremik
    Na początku wspomne ze posiadałam już kilka wersji kultowego "tenderka"- marakujową, dwie arbuzowe a teraz kończę taką z masłem kakowym by przejść do "zielonego jablka" - z tego względu robie recenzję na stronie "klasyka", zeby nie pisac kazdej osobno. Balsam jest zamknięty w malutkim, kolorowym pudełeczku z którego produkt najlepiej jest nabierać szpatułką (ale można też czystym palcem). Zapachy są zawsze mile i słodkie, choć na wolących bezzapachowe kosmetyki czeka klasyk w jasnoróżowym opakowaniu. Kosmetyk ma nieco nieprzyjemną, tłustą konsystencję wiec właściwie nadaje się do użytku jedynie w domu - chyba że chcemy chodzić z pozlepianymi rękami. Aczkolwiek nawilża naprawdę zacnie - oczywiście nie zredukuje do zera poważniejszych podrażnień ale na mniejsze, dla mniej wymagającej skóry jest okej. Ja używam go na wiele przesuszonych miejsc więc starcza jakoś na 2 tygodnie ale wiadomo - jak będzie używany np. tylko do ust to wytrzyma dłużej. Uwaga dla osób które nie przepadają za tłustą warstwą na skórze - może pozostawiać wrażenie lepkości, mimo że nie brudzi ubrań.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • kojąca, miękka warstwa ochronna
    • zawsze piękny zapach (przy wersjach innych niż różowa)
    • poręczne opakowanie
    • śliczny, lekko vintage design
    Wady:
    • malo higieniczne opakowanie
    • dość szybko się kończy przy intensywnym użytkowaniu
    • lepka konsystencja, można ją uznać za nieprzyjemną
    • wymaga dokładnego umycia rąk/szpatułki po użyciu
  • 28 lutego 2025 o 11:01
    Wyjątkowy produkt
    Tender Care to wyjątkowy produkt, który towarzyszy mi już od wielu lat. Balsam świetnie nawilża, długo się utrzymuje i jest wielozadaniowy. Niejednokrotnie poza nawilżeniem ust stosowałam także miejscowo przy ekstremalnie przesuszonych dłoniach, gdy nic nie pomagało. Warto zaznaczyć, że w mojej opinii klasyczna, jasnoróżowa wersja ma najlepsze działanie. Balsam jest bezbarwny, bezzapachowy i ma gęstą konsystencję.
    Zalety:
    • wielozadaniowość
    • gęsta formuła
  • 18 listopada 2024 o 12:27
    Opakowanie nie zachęca
    Produkt sam w sobie jest średniej jakości - nawilża, natomiast nie pozostawia dłuższego nawilżenia. Opakowanie bardzo utrudnia korzystanie z produktu, nie sprawdza się on w terenie, ponieważ jesteśmy wtedy zmuszeni użytkować go brudnymi palcami, co jest niehigieniczne i może wiązać się z jakimiś chorobami. Niestety nie zdecyduje się na ponowny jego zakup.
  • 10 listopada 2024 o 11:40
    Niestety po zmianie składu jest tragedia
    Oriflame tender care różowy był moim hitem przez jakieś 20 lat. Używałam go do smarowania ust, pomagał również na małe atopowe zmiany. Wystarczyło użyć rano i wieczorem i usta były super nawilżone. Niestety po zmianie składu, który nastąpił nie wiem kiedy, zauwazylam stopniowe pogarszanie działania. Musiałam zacząć używać go coraz częściej, a ostatnio to wręcz zaczal wysuszać mi usta, aż do pieczenia. Moja mam, która używa.go jeszcze dłużej ma podobne odczucia. Niestety z genialnego kosmetyku zrobili jakiś badziew, który zamiast pomagać, wręcz szkodzi. Jest mi bardzo smutno, bo muszę teraz zacząć poszukiwania czegoś nowego :(
    Zalety:
    • Niestety już brak
    Wady:
    • Działanie wysuszające
  • 22 października 2024 o 9:11
    Kultowy
    Oriflame Tender Care to wyjątkowy produkt, wręcz kultowy. Jego formuła jest niesamowicie nawilżająca i delikatna, co sprawia, że skóra staje się gładka i miękka w dotyku. Uwielbiam, jak łatwo się wchłania i pozostawia na ustach delikatny, zdrowy błysk. Mam wrażenie, że wersja jasnoróżowa, podstawowa najlepiej nawilża. Wersje zapachowe mają co prawdą piękne zapachy, ale ich działanie jest słabsze. Wielką zaletą jest jego wszechstronność – można go używać nie tylko na usta, ale także na suche miejsca, takie jak łokcie czy kolana. często używam go do nawilżania skórek przy paznokciach. Opakowanie jest ładne i niewielkie, zmieści się do kazdej torebki. Niestety nabieranie go palcem bywa uciążliwe, zwłaszcza gdy ma się dłuższe paznokcie. Jest to kosmetyk, którego posiadam parę sztuk rozstawionych po domu, w pracy, by móc na szybko nawilżyć suche miejsca. Zdecydowanie polecam Tender Care każdemu, kto szuka skutecznego, a jednocześnie łagodnego kosmetyku do pielęgnacji!