Toniki i hydrolaty

Natural Secrets Tonik oczyszczający `Zielona herbata i szałwia`

• 28 listopada 2020 o 23:22
    Nie dla wrażliwych cer
    Coś dziwnego... Mam cerę mieszaną - przez pierwsze tygodnie stosowania tonik sprawował się dobrze, nie zrobił mi żadnej krzywdy. Do czasu! Dwa miesiące temu zaczęłam stosować Epiduo Forte i zauważalnie uwrażliwiła mi się cera. Od tego czasu tonik zaczął zawodzić - po spryskaniu na twarzy momentalnie pojawiają się czerwone i piekące plamy, które utrzymują się przez dłuższy czas oraz silne i nieprzyjemne uczucie ściągnięcia. Próbowałam używać go rzadziej, ale to nic nie zmieniło. Nawet stosowany raz w tygodniu podrażnia tak samo, jak stosowany codziennie. Dodatkowo, ma bardzo silny ziołowy zapach, który zdeycowanie nie każdemu przypadnie do gustu. Plus za szklane opakowanie!
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    Wady:
    • podrażnia
    • uczula
    • pozostawia uczucie ściągnięcia
    Mikmal
    3 stycznia 2020 o 9:18
    Jeden z lepszych toników jakie dotychczas używałam. Jednak dla mojej cery używany codziennie niestety nie okazał się delikatnym wyborem, stosowany w rotacji z innymi produktami raz na jakiś czas w celu oczyszczenia cery zdecydowanie spisuje się na medal…
    Tonik Natural Secrets, Tonik oczyszczający `Zielona herbata i szałwia- kupiłam już dobre kilka miesięcy temu. Zanim produkt w mojej pielęgnacji doczekał się swojej premiery troszeczkę czasu upłynęło. Mam w zwyczaju kupować produkt na zapas i tak też było z tym tonikiem. Już dobre kilka miesięcy przed zakupem zastanawiałam się, przeglądałam opinie, fora wcześniejszych użytkowniczek. Skusiłam się w końcu. Mój tonik zakupiłam na stronie producenta za około 30 zł. W normalnej pełnowymiarowej cenie. Obecnie z tego co się orientowałam producent zmienił opakowanie z produktem na szklane. Ja zaś mam jeszcze starą wersję- plastikową. Zasadniczo po zmianie buteleczki na szkło standardowo cena poszła w górę o około 10 zł… Hm… To skoro musieli niech będzie, jednaj ja ze swojej strony do starej wersji nie mam najmniejszego zastrzeżenia i w żadnym razie się nie mogę niczego doczepić. Plastikowa buteleczka z atomizerem i zatyczką na wierzchu. Zaś sama grafika jak najbardziej przywodzi na myśl naturalne klimaty. Tak jak lubię. Atomizer bardzo dobrej jakości. Aplikuje na skórę lekką chmurkę- nic na zasadzie ordynarnego chlustu. Chwali się. Atomizer nie zacina się. Buteleczka prześwitująca na bieżąco można monitorować poziom zużycia zawartości. Chwali się. Przechodząc do sedna. Najważniejszy w tym produkcie był zamysł matowienia. Jestem posiadaczką cery mieszanej. Z tendencją do dość szybkiego wyświecania się. Raz na jakiś czas i zdarzy się jakiś nieproszony gość itp. historie. Standardowo. Tonik kupiłam z zamysłem uregulowania mojego szalejącego sebum. Jak wiadomo zielona herbata i szałwia wykazują silne właściwości regulujące, antyoksydacyjne i oczyszczające- wiec zasadniczo to czego w dużej mierze potrzebuje moja skóra. Początkowo po rozpoczęciu buteleczki tonik stosowałam codziennie dwa razy- rano i wieczorem, jednak z czasem zauważyłam, że moja buzia po tonizowaniu zaczęła reagować ściągnięciem co jest dla mnie dużym zaskoczeniem. Zdecydowałam się odstawić tonik i sięgnęłam po inny. Wszystko wróciło do normy. Morał z tego taki, iż tonik w wyraźny sposób przyczynia się do wyregulowania problemu sebum na skórze, jednak jest na tyle intensywny, że niestety nie jestem w stanie stosować co codziennie. Jednak nie zraziło mnie to wobec produktu i obecnie dobijam do końca mojej pierwszej butelki i zasadniczo poza niespodzianką na początku nauczyłam się stosować go i faktycznie wyciągać z niego to co najlepsze. Zielona herbata plus szałwia idealnie sprawdza się dla cery mieszanej z tendencją do wyświecania się jednak trzeba pamiętać, że nie jest to produkt dedykowany do codziennego stosowania.
    Zalety:
    • przywraca naturalne ph skóry
    • pięknie pachnie, odświeżający, energetyzujący zapach,
    • wyraźnie przyczynia się do wyregulowania na tyle ile to jest możliwe problemu świecenia się skóry,
    • atomizer świetlny, aplikuje lekką chmurkę na skórę,
    • produkt uważam, ze zdecydowanie spełnia obietnice producenta jednak co najważniejsze trzeba obserwować kondycje swojej skóry i faktycznie używać w momencie gdy nasza cera potrzebuje porcji toniku odświeżająco oczyszczającego,
  • 26 kwietnia 2019 o 9:11
    Świetny tonik
    Bardzo polubiłam ten tonik od pierwszego użycia. Lubię jego zapach i uczucie odświeżenia jakie daje na skórze. Niestety użyłam tylko 3/4 i musiałam z niego zrezygnować ponieważ moja skóra źle reaguje na olejek z drzewa herbacianego, pojawił mi się wyprysk kontaktowy. Po odstawieniu wszystko minęło. Szkoda bo produkt bardzo fajny. Myślę że zuzyje do końca, ale codzienne stosowanie odpada.
    • uczucie odświeżenia
    • działanie oczyszczające
    Wady:
    • nietolerancja przy dłuższym stosowaniu że względu na zawartość olejku z drzewa herbacianego
  • 24 października 2018 o 14:31
    Najlepszy tonik jaki miałam
    Zdecydowanie mój faworyt wśród toników. Łagodzi wszelkie niespodzianki i podrażnienia na twarzy, mam wrażenie, ze zwęża też pory. Dodatkowo pozostawia skórę nawilżoną a nie przesuszoną jak większość toników. Dla mnie Must have i KWC. Pachnie ziołowo, orzeźwiająco dla mnie przyjemnie ;)
    Zalety:
    • zwęża pory
    • łagodzi podrażnienia
    • pomaga w walce z zaskórnikami
    • oczyszcza skórę jednocześnie nawilżając
    Wady:
    • może troszkę wydajność ale to chyba dlatego że ja używam go kilka razy dziennie w ilości nadmiernej ;)