Guerlain Terracotta, Tan Booster Active Bronzing Powder (Prasowany puder brązujący)

• 4 marca 2014 o 22:24
    Nie dla mnie
    Bardzo sie rozczarowalam tym produktem. Kolor na mojej twarzy byl nienaturalny i zbyt pomaranczowy, mimo tego ze posiadalam najjasniejszy odcien :( Lubie na mojej twarzy "efekt musniecia sloncem", niestety ten produkt dawal bardziej "efekt brudnej twarzy"... Używam tego produktu od: 2 proby aplikacji zakonczone fiasiem Ilość zużytych opakowań: Mniej niz 1 g
    MdM
    22 kwietnia 2013 o 21:05
    ladny odcien, ale ciezko sie rozprowadza
    Posiadam odcien 02, ktory w opakowaniu posiada lekkie drobinki, a do tego wyglada na bardzo ciemny. Na szczescie na twarzy nie wychodzi taki ciemny, choc nie nazwalabym go idealnym (cere mam raczej jasna, ale nie porcelanowa). Po nalozeniu jednak okazuje sie o wiele jasniejszy niz w opakowaniu. Jak w przypadku chyba kazdego bronzera kolor da sie dozowac nakladajac odpowiednia ilosc pudru. Przy oszczednym nalozeniu, daje dosyc delikatny efekt, natomiast po paru mocniejszych machnieciach mozna nim konturowac twarz u osob intensywnie opalonych, a nawet o bardzo ciemnej karnacji. W przypadku makijazu dziennego nakladam go ostrozniej w ilosci o wiele mniejszej, natomiast przy wieczornym makijazu wiecej i w ten sposob powoli stopniuje intensywnosc koloru. Trwalosc niczego sobie, zadnych niedociagniec mu w tej kwestii zarzucic nie moge. Trzyma sie na twarzy caly dzien, do tego wyglada dosyc naturalnie (ilosc, ilosc, ilosc!). Kolor nie jest wprawdzie matowy, ale drobinki widoczne w opakowaniu calkowicie sie rozmywaja i nie daja zadnego blasku ani poswiaty na policzkach. Nalezy nakladac go rozsadnie i z glowa, poniewaz w przeciwienstwie do kilku innych bronzerow (jak MAC Matte Bronze czy Benefit Hoola) potrafi nadac pomaranczowyo ton skorze, co na pewno nie imituje naturalnego makijazu, ktory pewnie wiekszosc z nas pragnie uzyskac. Braz uzyskany produktem Guerlain ma odcien raczej cieplawy, nalezy go nakladac pedzlem typu stippling brush badz zaograglonym jak do pudru. Mocnego konturowania twarzy w przypadku osob o niezbyt ciemnej karnacji raczej nie zalecam, gdyz ewentualne linie nie sa zbyt latwe do roztarcia, a kontury twarzy zaczna sie wydawac ostre i sztuczne. Uzyskamy wiec efekt raczej postarzajacy, niz upiekszajacy. Nie jest to jednak fakt skreslajacy bronzer z pozycji lidera. Nie nalezy wprawdzie do moich faworytow i jak za te cene spodziewalam sie czegos o wiele lepszego, ale sekret tkwi w posiadaniu lekkiej reki. Nalezy lekko trzymac pedzel i omiatac twarz. Nie trzec pedzlem po buzi! Nakladac na cala twarz mozna zarowno w przypadku jasniejszych jak i ciemniejszych karnacji, ale tak jak wyzej lekka reka obowiazkowa. Opakowanie typowe dla Guerlain, czyli wyjatkowo dorosle (dla mnie z lekka babciowate, ale pewnie nie powinnam tak mowic, bo milosniczki tej marki na pewno by mnie z siekiera ganialy za takie stwierdzenie :D). Latwo sie otwiera. W srodku standardowo duze, solidne lusterko. Opakowanie jest wyjatkowo wytrzymale, nie rysuje sie latwo, mozna spokojnie nosic luzem w torebce, a nie bedzie po kilku tygodniach wygladac jakby mialo 10 lat. Co wazne, bronzer jest na tyle trwaly, ze wlasciwie nie ma potrzeby nosic go ze soba w ciagu dnia, gdyz po uzyciu rano wytrzymuje na twarzy do wieczora. Wydajnosc takze na plus. 10 gram w opakowaniu zapewnia kilkuletnie uzywanie kazdego dnia. Pigmentacja wyjatkowo mocna, a wiec nie namachamy sie za bardzo latajac z pedzelem od opakowania do twarzy i z powrotem. Zaleta jest takze to, ze sie nie pyli. Na minus zalicze jego rozcieranie. Nalozenie go na twarz z uwagi na koniecznosc posiadania lekkiej reki, nawet w momencie gdy sie rano spieszymy i nie mamy wiele czasu na porzadny makijaz, jest niezbedne. Z tego powodu nie uzywam go zbyt chetnie w sytuacjach stresowych, gdy dluzszy sen jest dla mnie wazniejszy niz idealny makijaz. Wole wtedy zrezygnowac z Guerlain i uzyc MACa lub Chanel, niz caly dzien myslec o tym, ze moge miec smugi na policzkach. Z wyzej wymienionych powodow ponownie nie kupie, aczkolwiek nie jest to na pewno zly produkt i przypadnie do gustu wielu milosniczkom opalenizny. Używam tego produktu od: Czerwca 2012 Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 25 grudnia 2012 o 12:37
    Mistrz
    PLUSY: :) najwiekszym plusem jest to, ze jest trwaly, u mnie wytrzymal nawet 11 h :) dobrze nalozony nie robi smug :) stapia sie ze skora, przez co nie widac granicy :) wygodne opakowanie z lusterkiem :) nie kruszy sie z czasem; konsystencja MINUSY: :( cena moze zniechecic wiele kobiet :( nie umiejetnie nalozony robi smugi przy samej granicy z wlosami Używam tego produktu od: dwa lata Ilość zużytych opakowań: trzy
  • 11 grudnia 2012 o 23:41
    Polecam nawet dla cery alergicznej i wrażliwej
    Wcześniej od roku 2003 uzywałam bikor\'a, gdyż większość pudrów mnie uczulała. Ten dostałam w prezencie i okazał się strzałem w 10. Nie uczula Długo się trzyma Ładnie kryje i nadaje aksamitności cerze Można uzyskać efekt od lekko muśniętej do opalonej twarzy Nie zatyka porów Nie brudzi uzywam tylko podkładu i tego bronzera, bez pudru sypkiego. Nie testowałam w lecie, więc nie wiem jak się sprawdza w gorące dni, ale w jesienne i zimowe jest super. uzywam pędzla inglot, ten dołączony dla mnie wydawał się zbyt twardy. opakowanie ładne, chociaż pstryczek zamykający już odleciał, ale nie przeszkadza mi to. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: uzywam krótko, ale nie widać ubytków.
  • 24 listopada 2012 o 23:00
    Najlepszy
    To najlepszy bronzer jaki kiedy kolwiek mialam! Dotychczas uzywalam zarowno tych drozszych ( marki selektywne), jak i tanszych... ale ten bije wszystkie na glowe! Plusy: - kolor: mam jasna cere, wiec ogolnie pudry bronzujace nie sa dla mnie wskazane, ale ten moge ze spokojem uzywac... i nie boje sie, ze bede wygladac sztucznie :) zwlaszcza latem :) - trwalosc: caly dzien, czy latem czy zima - opakowanie: ladne, jak to Guerlain :) -wydajnosc: mam go juz rok, a latem naprawde czesto uzywalam, mimo to jest ze mna ciagle :) i mysle, ze zostanie jeszcze przynajmniej rok -aplikacja: zadnych plam, ja uzywam tego jasniejszego odcienia i jest naprawde super, jezeli chce uzyskac mocniejszy efekt, poprostu dokladam warstwe. Minus: Wlasciwie tylko jeden: cena, ale mysle ze warto zainwestowac w dobry bronzer raz na kilka lat :)