Szampony do włosów

Schwarzkopf Live Silver Shampoo, Yellow Neutralizer Srebrny szampon przeciwdziałający powstawaniu żółtych tonów

Live Silver Shampoo
Schwarzkopf Live Szampon Srebrny do włosów Blond 200 ml
Schwarzkopf Live Silver Shampoo 200 ml Szampon srebrny do włosów blond,rozjaśnionych i siwych LETNIA WYPRZEDAŻ DO 80%

• 2 stycznia 2022 o 15:19
    Fioletowy szampon
    Szampon ma kolor fioletowy, jednak bardzo łatwo się go zmywa ze skóry i z ceramiki łazienkowej. Produkt skutecznie neutralizuje żółte odcienie i to już po jednej aplikacji. Fajnie się pieni i łatwo spłukuje. Jest wyjątkowo wydajny. Opakowanie jest bardzo wygodne. Jego jedynym minusem jest to, że włosy po użyciu są suche, ja jednak zawsze nakładam maseczkę po jego zastosowaniu i jest ok. Ma ładny zapach. Polecam!
  • 12 lutego 2021 o 13:47
    super dla naturalnych blond włosów
    Szamponów tego typu używałam już bardzo wiele, bo przez długi czas miałam rozjaśnione blond włosy. Blondy niestety mają tendencje do żółknięcia, są dość wymagające w pielęgnacji, więc niebieskie szampony/ewentualnie płukanki zawsze wspomagały mnie w walce z tym problemem. Od pewnego czasu mam już swój naturalny kolor włosów- obecnie zimą jest to ciemny blond, latem zapewne będą trochę jaśniejsze ;-) Zauważyłam ostatnio że kolor staje się bardziej ciepły, co moim zdaniem nie pasuje do mojego typu urody, więc szybko postanowiłam sobie sprawić jakiś szampon, który te niepożądane odcienie zneutralizuje. Wybór padł właśnie na srebrny szampon marki Schwarzkopf- z czystym sumieniem mogę powiedzieć, ze polecam! Na pewno polecam posiadaczką naturalnych blondów, które wolą chłodniejsze, popielate odcienie. Szamponu używam raz na tydzień lub dwa- pięknie neutralizuje cieplejszy odcień włosów, nadając im chłodniejszy kolor, bez żadnych niebieskich tonów. Efekt ochłodzenia koloru jest moim zdaniem bardzo widoczny. I to już po jednym użyciu. Nie trzymam tego szamponu na włosach, lecz myje nim włosy tak jak zawsze i praktycznie od razu spłukuje. To wystarczy, aby włosy wyglądały ładniej. Szampon ma fioletowy kolor, więc oczywiście barwi wannę, ale łatwo go zmyć ciepłą wodą. Kosmetyk dość obficie się pieni, ładnie pachnie i jest wydajny ze względu na dość gęstą konsystencje. Jedna tuba starczy mi pewnie na wiele miesięcy. Bardzo podoba mi się, ze nie ma w składzie silikonów- używam ich tylko od czasu do czasu, najczęściej w odżywkach, więc w szamponie nie są mi potrzebne. Nie wiem jak ten kosmetyk spisuje się na rozjaśnianych włosach, ale z pewnością polecam go do naturalnych blondów.
  • 27 marca 2020 o 14:26
    Średniaczek
    Nie skradł mojego serca, nie zachwycił moich włosów. Trzymany 10 min bardzo delikatnie rozjaśnił żółty odcień blondu. Zapach: 5, śliczny jak na szamponu rozjaśniające Aplikacja: 5, super się pieni, łatwo schodzi z ciała Efekt: 3, delikatne rozjaśnienie, daje zimniejszy odcień ale nie radzi sonie z żółtymi tonami Wydajność: 3, dużo trzeba nałożyć by rozprowadził się na całych włosach Ogólnie: 3, nie działa tak jak zapewnia producent
    Jareth
    20 listopada 2019 o 0:02
    Nie polecam
    Używa od:próbka
    Dzisiaj kupiłam i jutro zwrócę. Szampon drogi,nie robi nic.7 minut na włosach,a kolor bez zmian. Zawiodłam się bo dotychczas produkty tej firmy były świetne.
    Zalety:
    Wady:
    • Wszystko poza zapachem czyli cena i dzialanie
    Drogeria Natura
  • 5 lipca 2019 o 12:42
    nie do końca się sprawdza
    Kupiłam, bo nie było mojego ulubionego srebrnego szamponu marki L'oreal. Szampon przynosi efekt ochłodzenia koloru, ale mniej widoczny niż inne szampony tego typu. Po dłuższym stosowaniu potrzebna jest maska nawilżająca do włosów, bo niestety przesusza końce.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • poręczne opakowanie
    • przynosi efekt wskazany przez producenta
    Wady:
    • przesusza włosy
    • efekt ochłodzenia koloru można uzyskać tańszym zamiennikiem