Szampony do włosów

Laboratorium Pilomax Daily WAX, Szampon codzienny do włosów jasnych

Wax Daily szampon do włosów jasnych 250ml
e-ZikoApteka.pl
WAX Daily Szampon do włosów jasnych, 200 ml

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 lipca 2020 o 11:42
    Świetny szampon
    Ogromny plus za to, że nie podraznil mi skóry głowy, a zawsze mam z tym problem. Po dwóch miesiącach stosowania moje włosy są gładkie i łatwiej się rozczesują. Jest bardzo wydajny. Nie wywołał u mnie łupieżu
    Polie55
    19 września 2019 o 14:49
    "Naturalny" szampon..
    Szukałam czegoś delikatnego do moich rozjaśnianych włosów oraz suchej skóry głowy i znalazłam ten, miałam już maskę z tej firmy i uznałam, że jest delikatny i naturalny, ale niestety po zobaczeniu składu już nie było tak fajnie.. wywołuje łupież i to dość mocny. Nie tego oczekuje od "naturalnego" szamponu z" naturalnym" składem szczególnie, że moja skóra nie lubi się z sls-ami i innymi tego typu, a dobrze reaguje na naprawdę naturalne szampony. Zastanawiałam się co nie tak jest z moją skórą, że tak się zachowuje i już mam odpowiedź...
    Zalety:
    • Dobrze myje
    Wady:
    • Dostępność
    • SKŁAD
    • Oszustwo producenta, na opakowaniu widzimy "nie zawiera sls, mit, parabenów i silikonów", a na drugim miejscu w składzie jest SODIUM LAURETH SULFATE ?!
    • Stan włosów i skóry pogarsza się i osłabia je na dłuższą metę
  • 5 listopada 2018 o 20:26
    Same pozytywy
    Do moich delikatnych blond kosmyków wybrałam hipoalergiczny szampon do włosów jasnych, w którego składzie znajdziemy mojego ulubieńca - aloes????, a także pantenol i wierzbę białą ???? Taka delikatna formuła okazała się bardzo skuteczna, moje włosy odzyskały blask, stały się gładkie i sypkie!
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 1 kwietnia 2018 o 18:54
    Dla wrażliwej skóry? Żart!
    Szampon zamówiłam robiąc większe zakupy kosmetyczne w internecie i niestety nie sprawdziłam wcześniej składu. A tam... Dramat! Producent chwali się na opakowaniu, że nie ma SLS. Co z tego, skoro jest SLES, co jest bardzo podobnym składnikiem? Też mi coś! Poza tym jest sporo innych składników podrażniających (w tym sól kuchenna powodująca podrażnienia i swędzenie). Dobre składniki takie jak sok aloesowy czy pantenol są w składzie po perfumie, czyli nie ma ich tam prawie wcale. Co w tym szamponie ma odżywiać, odbudowywać i pogrubiać włosy? I dlaczego jest polecany akurat dla jasnych włosów? Pozostaje to dla mnie zagadką. Dobór składników nie wpłynie na kondycję włosów, może co najwyżej sprawić, że będą się tylko wydawały gładkie. Dłuższe, często stosowanie przyniesie większej szkody niż pożytku, więc nie polecam. W związku z tym, że szampon dobrze się pieni i dzięki zawartości silnych detergentów mocno oczyszcza, nada się jedynie do użytku od czasu do czasu, aby głęboko oczyścić włosy np po imprezie i nałożeniu dużej ilości produktów do stylizacji albo po kilkudniowym przebywaniu na biwaku, gdzie nie było jak umyć włosów. Używam go też czasem do oczyszczenia włosów po olejowaniu, ponieważ moje cienkie i szybko przetłuszczające się włosy łatwo ulegają obciążeniu i muszę olejki zmywać przed wyjściem z domu. Do częstego (czy, jak w moim przypadku, codziennego) stosowania absolutnie się nie nadaje! Poza tym co mogę powiedzieć? Przyjemnie pachnie, ma wygodne opakowanie, jest (niestety, w tym przypadku) wydajny. Ale biorąc pod uwagę ten koszmarny skład, te drobne plusy nie zmieniają mojej niskiej opinii na jego temat.
    Zalety:
    • Niewiele: zapach, wydajność
    Wady:
    • nie nadaje się do wrażliwej skóry głowy
    • podrażnia
    • wysusza włosy przy dłuższym stosowaniu
    • nie spełnia żadnych obietnic producenta
  • 15 lutego 2018 o 23:22
    kłamstwo
    Jak można pisać na opakowaniu, iż szampon jest bez SLS jak drugi w składzie jest.... Sodium Laureth Sulfate. Producent już na dzień dobry oszukuje klienta.