Maski do włosów

Fanola No Yellow | Maska minimalizująca żółty odcień włosów blond 100ml
Fanola No Yellow

nakate_
    14 stycznia 2025 o 1:02
    Całkiem niezła maska ochładzająca kolor
    Używałam jej na włosach rozjaśnianych na platynkę, efekt był niezły, chociaż na mój gust za mocno wpada w niebieskie tony, przez co jeśli trzyma się ją za długo, to włosy wpadają w szary odcień. Kupiłam, bo poleciła mi pani w sklepie fryzjerskim, uważam że byłaby lepsza gdyby odcień wpadał bardziej w fiolety. Konsystencja jest ok, nawet jak nałożyłam na całe włosy do nasady to nie były przetłuszczone, ale trzeba uważać z ilością. Odżywka naprawdę mocno chłodzi, więc jeśli zależy wam na delikatnym ochłodzeniu do poziomu koloru perłowego/waniliowego, polecam zakupić odżywkę wpadającą bardziej w fiolety. Zapach niestety jest odstręczający, taki dziwny, ale trochę jak cynamon?? Nie przeszkadza to bardzo, ale lepsza byłaby bez tego.
    Zalety:
    • Mocno ochładza
    • Dobrze się rozprowadza
    • Wygodne opakowanie z pompką
    • Duża objętość opakowania i wydajność
    Wady:
    • Może przesuszać
    • Za długo trzymana daje bury kolor
  • 28 sierpnia 2023 o 12:02
    nie wiem
    Podczas nakladania widac, ze wlosy przybieraja chlodny odcien, ale gdy zmyje maske, to nie widze roznicy, a ponadto bardzo wysusza wlosy i ma kiepski zapach.
    Wady:
    • Wysusza
  • 5 marca 2022 o 11:36
    Najlepsza maska!
    Jeśli zastanawiacie się jak ochłodzić kolor to ta maska będzie dla was idealna. Testowałam wiele droższych i tańszych odpowiedników i żadna maska czy odżywka nie działały tak jakbym chciała. Poleciła mi ją pani w sklepie z artykułami do włosów i zdecydowanie nie żałuje.
    Zalety:
    • Ochładza kolor już po 5 minutach od nałożenia.
  • 4 listopada 2021 o 20:35
    Świetny produkt!
    Jestem bardzo zadowolona z efektów jakie uzyskałam dzięki tej masce. Mam pasemka i z czasem robią się żółte. Maska nadała im odcienia chłodnego. Efekt już po pierwszym użyciu. Polecam!
  • 27 grudnia 2020 o 10:58
    Żegnajcie żółte odcienie!
    To jest odżywka, po której za każdym razem ktoś się mnie pytał czy byłam u fryzjera! A fryzjera nie widziałam od dwóch lat :P Na końcach włosów pozostała mi resztka balejażu, która miała tendencję do żółknięcia (jak to nieodświeżany kolor). Produkty z drogerii, które należy używać praktycznie przy każdym myciu włosów bardzo przesuszały włosy, a efekt dawały mizerny. Zaczęłam wybierać pomiędzy wizytą u fryzjera (przy czym nie chciałam już rozjaśniać włosów ani ich drastycznie skracać) lub kupnem droższych produktów niwelujących żółte odcienie, które zrobią to co do nich należy. No i tak trafiłam na serie Fanola No Yellow. Zamówiłam szampon i odżywkę w dużych pojemnościach. Szampon jak każdy z tego typu produktów jest przesuszający ale.. po jednym myciu daje taki efekt, że nie trzeba tylko i wyłącznie korzystać z tego produktu. Odżywka idealnie podtrzymuje efekt kiedy nie korzystałam z szamponu oraz delikatnie wygładzała włosy. Niestety nie zastąpi typowej maski lub odżywki nawilżającej ale co drugie/trzecie mycie sprawdzi się idealnie. Zazwyczaj szampon stosowałam raz na tydzień, a odżywkę częściej (nie przesusza tak mocno jak szampon). Poza tymi produktami stosowałam inne delikatniejsze szampony i nawilżające maski. Włosy zyskiwały chłodny lekko platynowy odcień. Na ten moment już nie mam blond końcówek a została mi resztka szamponu i odżywki. Produkt wydajny jeśli będzie się stosowało w taki sposób jak ja to robiłam ;) Jeśli będę miała kiedyś blond na włosach na pewno wrócę do Fanoli No Yellow.
    Zalety:
    • działanie
    • pojemność (1000ml)
    Wady:
    • zapach chemiczny ale nie drażnił mnie jakoś specjalnie