Olejki i masła do demakijażu

Botame Face, Olejek do demakijażu

• 12 października 2023 o 16:35
    Botame olejek do demakijażu
    Zamówiłam ten olejek, aby spróbować nowego produku do demakijażu. Wcześniej stosowałam pieniące się olejki,które z powodzeniem zmywają makijaż jak i krem z filtrem UV. Niestety produktu nie da się zmyć z twarzy, Skóra pozostaje tłusta. Efekt porównywalny że wysmarowaniem twarzy olejem spożywczym. Bardzo dziwią mnie pozytywne komentarze, zwłaszcza od osób z tłustą cerą Na pewno nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Butelka z tworzywa, która nie stłucze się pod prysznicem
    Wady:
    • Nie do zmycia wodą, skóra pozostaje tłusta. (musiała domyć twarz mydłem na bazie olejòw i zwykłym żelem do mycia twarzy)
  • 9 lipca 2020 o 20:08
    Idealny
    Mam przetłuszczającą się cerę i zawsze bałam się takich tłustych produktów, bo zazwyczaj zapychały i kończyło się wysypem krostek na twarzy. Ten olejek wpatrzyłam w aptecznej gablocie stojąc w kolejce, szybko poszukałam opinii i kupiłam go pod wpływem impulsu. Teraz po pół roku używania zastanawiam się jak mogłam bez niego zmywać makijaż. Wreszcie nie muszę się męczyć z dwufazowymi płynami, które trzeba non stop wstrząsać, bo w mgnieniu oka z powrotem się rozwarstwiają. Olejek jest przede wszystkim lekki, o bardzo płynnej konsystencji, doskonale się rozprowadza, świetnie rozpuszcza makijaż (a zwłaszcza tusz do rzęs), a co najważniejsze nie zapycha i nie powoduje wysypu niespodzianek na twarzy. Po pół roku używania (4-5 razy w tygodniu, wyciskam 1-2 pompki) mam jeszcze prawie pół opakowania, więc jest niesamowicie wydajny. Butelka jest poręczna, dobrze się trzyma w dłoni, pompka dobrze dozuje. Tak więc zupełnie przez przypadek trafiłam na idealny olejek i nie zamierzam szukać nic innego.
    Lesna34
    24 sierpnia 2019 o 19:25
    Olejki Góra!
    Olejek jest dla mnie cudownym odkryciem. Mam bardzo duży kłopot ze skutecznym zmywanie tuszu do rzęs. Kosmetyki, których używałam nie sprawdzały się. Olejek natomiast rozpuszcza tusz, który z łatwością zmywam potem ciepła woda. Dodatkowo, olejek cudownie nawilża moja skórę. I ten zapach! Dla samego zapachu naturalnych olejków warto go stosować. Jest wydajny, łatwy w stosowaniu, skuteczny!
  • 6 lipca 2019 o 0:59
    Ulubieniec
    Jest mi bardzo miło oddać dobro w postaci słowa pisanego temu produktowi. Olejek jest moim ulubionym produktem do demakijażu od ponad roku. Odkryłam go przypadkowo w aptece /kolejny apteczny hit/. Olejek bardzo dobrze radzi sobie ze zmywaniem makijażu. Skóra jest nawilżona i przyjemna w dotyku. Olejek nie zapycha, nie zdarzyło mi się mieć po nim żadnych wyprysków. Składniki aktywne w olejku to: olej z nasion słonecznika, olej z pestek winogron, olej rycynowy, olej kokosowy, Witamina E, olej makadamia Podobno jest dedykowany skórze suchej, ja mam mieszaną i bardzo dobrze mi służy. Na jedno mycie zużywam 1-2 pompki. Często zdarza mi się powtarzać zabieg. Uważam, że jest wydajny. Olejek ma bardzo delikatny zapach. Cena akceptowalna. Olejek ma przyjemną konsystencję, gęstą, oleistą dzięki czemu można przyjemnie rozprowadzać go po twarzy. Opakowanie - ciemna plastikowa buteleczka z pompką, dzięki czemu aplikuje dokładnie tyle, ile chcę. Polecam
    Zalety:
    • wydajność, działanie, zapach, nawilżenie, konsystencja
  • 3 grudnia 2018 o 17:25
    Najlepszy
    Olejek idealny do cery suchej, nie podrażnia a nawet powiedziałabym, że uspokaja rumień. Perfekcyjnie zmywa makijaż, również wodoodporny. Korzystam codziennie i nie zauważyłam żeby mnie zapychał. Nakładam jedną pompkę na zwilżoną twarz, masuję i zmywam delikatnym żelem do mycia - po makijażu ani śladu a skóra jest czysta i gładka. Nie ma wyczuwalnego zapachu, co według mnie jest dodatkowym atutem. Używam od 4 miesięcy a zużyłam może połowę. Dostępny w DOZ za 20 zł
    • idealne zmycie makijażu
    • brak podrażnień, uspokojona skóra
    • brak zapachu