Wody toaletowe damskie

Bijan Classic Woda Toaletowa 75ml

qqłka
    1 lipca 2009 o 12:39
    pudrowy
    Ponieważ TŻ używa męskiej wersji i sobie chwali moc, męskość i trwałość tegoż (nieco za "dojrzałego" jak na mój nos), postanowiłam wypróbować odpowiednik damski... I cóż? - rozmyty owocowo-kwiatowy puder, nie pierwszej młodości, zapach babci - tak określają go moje dzieci i pewnie zostanie na Dzień Babci przekazany odpowiedniej epoką osobie... Drażnią mnie (i nie tylko mnie) nuty fizjologiczne, ale staram się myśleć o nich jako pudrowych... ale nie chciałabym być tak zapachowo odbierana przez otoczenie... Używam tego produktu od: od roku bodajże Ilość zużytych opakowań: nie używana (prawie) 100tka...
  • 22 marca 2009 o 12:59
    nie tego chciałam...
    Bijan-jeden z tych zapachów ze słonecznych,szalonych lat 8o.,które zawsze chciałam poznać.Uwielbiam perfumy z tamtych lat-ciężkie,orientalne,nieco bezczelne,oszałamiające swą mocą-to nie są poprawne politycznie,obliczone na podobanie się większości hity późnych lat 90. Bijan mogłabym wrzucić do tej samej szuflady co Panthere,Giorgio Beverly Hills czy Spellbound-czyli dużo białych kwiatów i solidna ambrowo-waniliowo-piżmowa baza.Bijan jest niestety dla mnie najsłabszym z w/w zapachów,o dośc mizernej mocy i trwałości. Pierwsze nuty to przede wszystkim kwiat pomarańczy,później pojawia się też jaśmin i lekko kokosowa tuberoza,ale bez charakterystycznej dla siebie intesywności i agresywności.Ta mieszanka białych kwiatów spokojnie dryfuje na powierzchni skóry,robi się coraz bardziej subtelna i przejrzysta.Baza jest również delikatna-odrobina ambry i piżma i szczypta pudru,który sprawia,że całośc nabiera lekko buduarowego wdzięku. Zapach jest po prostu ładny i dobrze się w nim czuję-ale to nie jest to o co mi chodziło.Bijan miał opinię zuchwałego kwiatowego potwora,killera powalającego swą mocą-a tu spokojny,wyważony,klasycznie ładny zapach.Nosiłam z przyjemnościa,ale to nie to... Kilka słow o flakonie-jest to dla mnie sprawa ostatniej rangi w ocenie zapachu i nigdy nie obniżam ocen w KWC z powodu butelki-ale ten wart jest wzmianki.Na zdjęciach prezentuje się uroczo i zabawnie-ale w rzeczywistości to nieporęczny,groteskowy kloc-szczególnie w większych niż 50 ml pojemnościach.Dziwak-ale nie można go z niczym pomylić,i o to chodziło...;) Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań: