Dezodoranty i antyperspiranty

Nivea Dry Comfort, Antyperspirant roll-on (nowa wersja)

NIVEA Dry Comfort Antyperspirant roll-on 50ml
Nivea Deo Roll-On Dry 50 ml
Nivea antyperspirant DRY COMFORT kulka 50ml

• 11 marca 2025 o 23:35
    Jestem na tak!
    Dorwałam na promocji, ponieważ moich ukochanych antyperspirantów od Garnier akurat nie było, a potrzebowałam "na już" jakiegoś antyperspirantu. Przyznam, że myślałam że będzie gorzej, pierwszy raz sięgnęłam po antyperspirant od Nivea. Pozytywnie się zaskoczyłam! Chociaż moim numerem 1 jest od Garnier, to tutaj także będzie Nivea moim ulubieńcem (zdecydowanie ta wersja, bodajże nowa, nie 48h a już 72h) Przyjemny, typowo delikatny zapach, skuteczna ochrona.
  • 8 grudnia 2024 o 17:23
    Typowy dla Nivea kremowy zapach, średnia skuteczność
    Lubię sięgać po kulki z Nivea, ale właśnie tą recenzowaną ,,Dry Comfort" miałam pierwszy raz. Nawet jako tako się sprawdzała, zużyłam właśnie do końca opakowanie, ale muszę przyznać, ze inne tego typu dezodoranty Nivea były jakoś bardziej skuteczne. Zapach delikatny, kremowy, według mnie mógłby być nawet bardziej intensywny, no ale spoko. Konsystencja kremowa, po aplikacji trzeba zaczekać dobre kilka minut aż produkt się wchłonie. Działanie antyperspiracyjne jest dobre, ale nie najlepsze. Pod koniec dnia czasem czułam się nie do końca świeżo, więc o tej 72h ochronie bym radziła zapomnieć. Na czas pobytu w pracy antyperspirant użyty przed wyjściem radził sobie dobrze, pod pachami czyłam tylko ten kremowy przyjemny zapach, ale po powrocie , zazwyczaj po 10-12 h musiałam aplikację powtórzyć, żeby czuć sie komfortowo. Sama kulka jest przyjemna w użyciu , nie zacina się, chodzi gładko, nie wylewa też nadmiernej ilości żelu. Produkt nie podrażnia wrażliwej skóry pod pachami, jet delikatny za co ma u mnie plusa. Czy kupiłabym ponownie? Może na jakiejś promocji się skuszę, ale sama nie wiem... Mimo że produkt jest dobrze dostępny to ja będę polować raczej na inne kulki Nivea.
    Zalety:
    • delikatny, kremowy, niedrażniący zapach
    • łagodny dla skóry
    • przyjemny w aplikacji
    • nie zostawia plam
    Wady:
    • ochrona na średnim poziomie , max 8-12 godzinna
  • 17 stycznia 2024 o 8:16
    Średniak
    PORÓWNANIE Z INNYMI KULKAMI NIVEA Antyperspirant Dry Comfort to typowy średniak. Pewnie jeszcze kiedyś go kupię, ale ma parę wad i nie dorównuje moim ulubionym kulkom Nivea, czyli: - Protect & Care (w granatowym opakowaniu, pachnie kremem Nivea, najszybciej się wchłania i najdłużej chroni przed potem), - Fresh Energy (w błękitnym opakowaniu, pachnie świeżo-wiosennie, u mnie jest na drugim miejscu jeśli chodzi o prędkość wchłaniania i skuteczność), - Fresh Natural (w przeźroczystym opakowaniu, pachnie morsko, nie jest aż tak dobra jak pozostałe, ale pachnie obłędnie). ZAPACH Kulka Dry Comfort pachnie jak słaby, rozwodniony krem Nivea. To taka "biedniejsza", delikatniejsza wersja zapachu kulki Nivea Protect & Care. KONSYSTENCJA, KOLOR Antyperspirant Dry Comfort jest kremowy, biały, półprzeźroczysty. Ale w porównaniu do kulki Nivea Protect & Care jest ciut rzadszy i bardziej brejowaty. BARDZO WOLNO SIĘ WCHŁANIA I tu jest pies pogrzebany. Od momentu nałożenia tego antyperspirantu pod pachy do jego całkowitego wchłonięcia (wyschnięcia) mija 5-10 minut, a czasem nawet więcej (!!!). Strasznie mnie wkurza, że po nałożeniu go na skórę muszę dosłownie chodzić po mieszkaniu nago, z rękoma uniesionymi w górze, bo kiedy próbuję wykonać w tym czasie jakiekolwiek inne czynności i na chwilę opuszczę ręce, antyperspirant przestaje się wchłaniać i tylko się rozmazuje pod pachami. Co więcej, często po 10-15 minutach od jego nałożenia nadal czuję pod pachami wilgoć, ale ponieważ tracę cierpliwość i na przykład muszę wyjść z domu, zakładałam ubranie na mokrą skórę i reszta antyperspirantu wchłania się w moją bluzkę. Dodam, że wachlowanie się pod pachami pomaga, dzięki temu antyperspirant szybciej wysycha. Ale na litość boską, jego nazwa to dosłownie "Dry Comfort", a nie "Wet Discomfort". Nie powinno tak być, że musimy się wachlować pod pachami, żeby kosmetyk się wchłonął. DZIAŁANIE Kulka średnio chroni przed potem. Wystarcza na ośmiogodzinny dzień pracy, ale nie zapewnia idealnego komfortu na cały dzień. Jeżeli użyję jej około godziny 7:00 rano, to w ciągu dnia czuję, że pojawia mi się wilgoć pod pachami, a pod wieczór wyczuwam odrobinę niekomfortowy zapach. Ogólnie nie jest to najgorsza kulka pod pachy od Nivea jaką miałam, ale nie jest też najlepsza. To typowy średniak. Dodam, że na mojej wersji tego antyperspirantu jest napis "72h", ale nie wyobrażam sobie chodzić w nim choćby dwa dni pod rząd. Brzydki zapach byłby gwarantowany. BRAK PODRAŻNIEŃ Po zastosowaniu tego antyperspirantu skóra nie piecze, nie jest zaczerwieniona ani podrażniona. Wyłącznie kiedy nakładałam go dosłownie kilka sekund po depilacji, leciutko piekła mnie skóra. Ale potem to dość szybko mijało. OPAKOWANIE Nie jestem fanką tego opakowania. Szklana buteleczka, kulka i zakrętka są solidne i niezawodne jak we wszystkich kulkach pod pachy z Nivea. Ale etykieta mi się nie podoba. Jest brzydka, zwyczajna, nie zachęca do używania kosmetyku. CENA, WYDAJNOŚĆ Zużyłam opakowanie tego produktu (50 ml) w mniej niż miesiąc. Za cenę wynoszącą ok. 10 zł na promocji taka wydajność jest akceptowalna, ale nigdy nie kupiłabym tej kulki w regularnej cenie (obecnie ok. 15-20 zł). W ogóle zastanawiam się, czy kiedyś jeszcze ją kupię, bo moim zdaniem to dość słaby produkt. Bez problemu znajdziemy w sklepach produkty pod pachy z innych firm o podobnym działaniu za mniej niż 10 zł, które ładniej wyglądają i pachną. PODSUMOWANIE Nie jest źle, ale chyba nie do końca polecam. Nivea produkuje kilka o niebo lepszych produktów pod pachy.
    Zalety:
    • łagodny zapach kremu Nivea
    • ochrona przed potem na średnim poziomie, wystarczy na przesiedzenie 8 godzin w pracy
    • miła, kremowa konsystencja
    • solidne opakowanie, kulka dozuje idealną ilość produktu, nic się nie wylewa
    • znośna cena na promocji
    Wady:
    • bardzo długo wysycha po nałożeniu pod pachami, ok. 5-10 minut, a nawet dłużej
    • niewarty swojej ceny nawet na promocji, jest mnóstwo antyperspirantów w kulce, które mają ładniejszy zapach i lepiej chronią przed potem i przykrym zapachem
    • mało wydajny
    • brzydka etykieta
  • 31 sierpnia 2023 o 22:14
    Jeden z lepszych
    Antyperspirant Nivea Dry Comfort kupiłam zachęcona opiniami na wizaz.pl. i... jestem zachwycona. Szklane opakowanie zawiera 50 ml płynnego specyfiku o kremowym (typowym dla kosmetyków Nivea) zapachu. Kulka dozuje odpowiednią ilość kosmetyku co wpływa na jego wydajność. Antyperspirant stosunkowo szybko zasycha i nie zostawia na skórze żadnego śladu. Nie podrażnia i nie wysusza skóry a do tego świetnie działa. Sprawdził się w bardzo gorące dni. W połączeniu z dużą aktywnością nie zapobiegł całkowicie poceniu, ale nie dopuścił do powstania nieprzyjemnego zapachu. Nie zauważyłam żeby brudził ubrania.
    • Działanie
  • 2 lipca 2023 o 13:45
    Skuteczny
    Użyłam już pół opodatkowania i naprawdę muszę powiedzieć, że nivea zdaje egzamin. Antyperspirant zdecydowanie ogranicza pocenie i zapobiega nieprzyjemnemu zapachu. Jestem osobą aktywną fizycznie, często trenuję i ten antyperspirant to mój must have w torbie treningowej. Zapach bardzo delikatny, po aplikacji nie zostawia białych śladów na skórze, nie odbarwia ubrań, polecam
    • Dostępność
    • Ochrona przed potem