Cienie do powiek

Make Up Academy (MUA) Ultimate Undressed, Eyeshadow Palette Paleta 28 cieni do powiek

• 19 października 2018 o 14:13
    Świetne
    Paleta jest cudowna. 28 pięknie na pigmentowanych kolorów w bardzo ładnych odcieniach. Zwykle z tak dużymi paletkami mam tak, że połowy cieni nie używam, jedynie kilka wybranych kolorów. Tu jest inaczej, wszystkie kolory są fajne, stonowane, można robić ciekawe przejścia. Nadają zarówno do makijażu wieczorowego jak i na co dzień. Cienie nie osypują się, długo trzymają się na powiece. Nie powodują alergii ani nie podrażniają oka. Duży wybór za niską cenę. Bardzo wydajne.
    Zalety:
    • dużo kolorów
    • ładnie napigmentowane
    • ładne stonowane odcienie
    • nie osypują cię
    • nie uczulają i nie podrażniają
  • 19 października 2018 o 12:39
    Jedne z ulubionych :)
    To jedna z moich pierwszych większych paletek i od razu przyznam,że ją uwielbiam! Posiada ona 28 cieni wśród których znajdziemy matowe, perłowe i połyskujące odcienie brązu, beżu, różu i niebieskiego. Za pomocą tej paletki możemy stworzyć trwały makijaż codzienny i wieczorowy. Opakowanie wykonane jest w trwałego plastiku, dzięki czemu możemy spokojnie zabierać paletkę w podróż bez obaw,że ulegnie uszkodzeniu. Przednia część jest przezroczysta, co pozwala na kontrolowanie stopnia zużycia, bardzo to lubię. Jedyny mały minusik to,że ciężko się je otwiera, nasze długie, pomalowane paznokcie mogą na tym ucierpieć. Ale ja znalazłam na to sposób i otwieram zazwyczaj metalową wsuwką do włosów :) Cienie są bardzo trwałe, u mnie na bazie potrafią bez żadnego ubytku utrzymać się cały dzień, a jestem amatorką jeśli chodzi o makijaż:) Długo prawda? Co więcej nie osypują się i wystarczają na bardzo długo. Kolory idealnie się ze sobą łącza i blendują się bez żadnego problemu. Makijaż wykonywany tymi cieniami to czysta przyjemność. W palecie jest bardzo dużo odcieni brązu i beżu, za którymi szczególnie przepadam. Znajdziemy też różowe kolory, złote, niebieskie i kilka bardzo brokatowych. Dzięki temu każdy znajdzie coś dla siebie i wyczaruje makijaż na każdą okazję :) W paletce znajduje się też pędzelek, ale nie korzystam z niego. Według mnie jest zbyt mały i miękki, wolę używać moich pędzli. Dodam,że cienie bardzo ładnie się prezentują na oczach, kolory są intensywne i wyraziste. Serdecznie polecam tę paletkę, jej niska cena dodatkowo zachęca do zakupu :)
    Zalety:
    • trwałe opakowanie
    • przezroczyste opakowanie dzięki czemu widzimy stopień zużycia
    • nie obsypują się
    • długo utrzymują się na oku
    • dobrze się blendują
    • bardzo dobrze napigmetnowane
    • piękne kolory
    • matowe, perłowe, brokatowe kolory w jednym opakowaniu
    • można za ich pomocą stworzyć codzienny i wieczorowy makijaż
    • niska cena
    • wydajne
    Wady:
    • pudełko ciężko się otwiera