Szampony do włosów

Cafe Mimi Szampon - scrub do włosów `Głębokie oczyszczenie, aktywizacja wzrostu`

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 stycznia 2023 o 23:14
    To jakiś żart
    Produkt zapowiadał się obiecująco, ma fajny skład, dobrą cenę, lubiłam inne kosmetyki cafe mimi. Ale to… Nie wiem skąd taki pomysł by dać takie duże GRUDKI soli do szamponu? Produktu nie da się używać, wszystko spływa z włosów i nawet nie dostaje się do skory głowy wiec o peelingu nie ma mowy. Żeby jakoś umyć włosy trzeba go użyć bardzo dużo, a sama sól ląduje na dnie brodzika i nieprzyjemnie chrzęści pod stopami. Wlosy są niedomyte przy skórze a na długości tępe i suche :( Zdecydowanie odradzam, chyba ze ktoś ma bardzo bardzo krótkie włosy…? Opakowanie też kiepskie, ciężko się je obsługuje ze śląskimi rękoma…
  • 17 lipca 2022 o 9:21
    Dobry do oczyszczania włosów z pozostałości innych produktów do stylizacji.
    Używam go typowo do oczyszczania swoich włosów jako tak zwanego rypacza i sprawdza mi się w tym przypadku doskonale. Szampon jest trochę problematyczny w nakładaniu przez ogromne drobiny soli morskiej, które uciekają między palcami przy aplikacji, ale sama jego konsystencja jest przyjemna gęsta. Produkt bardzo dobrze się pieni i przepięknie pachnie bryza morską, solą, świeżością obłęd! nigdy wcześniej nie spotkałam się z tak cudownym zapachem w żadnym produkcie, za co daje mu ogromny + i wybaczam błędy z drobinami. Opakowanie jest wykonane z plastikowego słoiczka przez co bez problemu możemy wydobyć całość produktu. Polecam stosować go raz na jakiś czas w celu oczyszczenia włosów i skóry głowy z innych produktów do stylizacji. (w przypadku moich suchych, rozjaśnianych włosów stosuje go co około 2 tygodnie) PEWNOŚCIĄ NIE JEST TK SZAMPON DO STOSOWANIA NA CODZIEŃ - DZIAŁANIE OCZYSZCZAJĄCE JEST ZBYT MOCNE.
    Zalety:
    • NIEZIEMSKI ZAPACH
    • intensywne oczyszczenie
    • działanie peelingujące
    • wygodne opakowanie odkręcane na słoiczek
    • niska cena
    • 95% naturalnych składników - w szczególności sól morska
    Wady:
    • nie stymuluje wzrostu włosów
    • zbyt duże drobiny soli morskiej, które spadają przy aplikacji
  • 12 lipca 2022 o 9:36
    Dziadostwo!
    Szampon kupiłam skuszona obietnicą peelingu i fajnym opakowaniem. Był też w promocji, ale bez jakiegoś szału. Sama forma jest ciekawa - kubełek z niebieską "galaretką", co wydaje się ciekawym pomysłem, ale dla mnie nie było wygodne. Za to chyba jedynym plusem kosmetyku jest jego maga wydajność. Niestety zapach, tak tu chwalony, dla mnie był paskudny - coś jak kostka do wc :-/. W żelu zatopione są niby peelingujące kryształy soli - które opadają na dno kubełka, gdzie jest ich pełno, a na wierzchu zero... Kryształki kompletnie nie peelingują - mniejsze rozpuszczają się w sekundę, większe spadają z włosów. Szampon stosuję jako zwykły szampon - pieni się ok, ale włosy są po nim jakby "tępe" i bez połysku. W skrócie - nigdy więcej!
    Zalety:
    • opakowanie (wizualnie)
    Wady:
    • opakowanie (nie wygodne)
    • nie peelinguje
  • 13 kwietnia 2022 o 21:44
    Nie polecam
    Produkt beznadziejny. Nie sprawdził się u mnie kompletnie. Zapach na plus, fajne opakowanie i to tyle... Cena może niska, ale zdecydowanie można znaleźć lepsze produkty.
    Zalety:
    Wady:
    • Lejący
    • Nie spełnia swojego zadania
    • Nie peelinguje
  • 15 listopada 2021 o 18:57
    Ale oszustwo!
    Dawno nie byłam tak zła na kosmetyk. Owszem, są gagatki, które na przykład bardzo podrażniają. Ale ten to bubel sam w sobie. Po otwarciu widzimy niebieską maź i coś w stylu zanurzonej w niej soli do kąpieli. Tak, dokładnie. "Drobiny" w niej są wielkości granulek soli do kąpieli. Tarcie tym po skórze głowy jest bardzo nieprzyjemne. Jeśli chodzi o właściwości szamponu, to włosy są po nim dziwnie oklapnięte, jak po tych wszystkich mocno silikonowych szamponach jakie dawniej przeważały na rynku.
    Zalety:
    Wady:
    • mdlący, słodki zapach
    • nie spełnia roli peelingu - za duże drobiny
    • nie spełnia roli szaponu - pozostawia włosy dziwnie oblepione
    • ciężko go domyć z włosów